Okviri za tablice

Moderator: BokeYGTi

Post Reply

Koja varijanta okvira za tablice vam se najviše dopada?

Poll ended at Sat Dec 22, 2007 6:05 pm

Varijanta 1.
5
19%
Varijanta 2.
5
19%
Varijanta 3.
17
63%

Total votes: 27

deckyNS

Okviri za tablice

Post by deckyNS »

Društvo, evo da javim nekoliko stvari.
Ovu sam temu odvojio od nalepnica i majci, jer treba da bude malo uočljivija. U toj temi je započeta priča oko okvira za tablice sa logoom i natpisom kluba, al se posle par poruka stalo.

Ja sam (čisto iz želje da pomognem i da malo odmenim druge od aktivnosti oko kluba) pretražujući internet naišao na firmu Komplast iz Niša koja izrađuje okvire tablica u nekoliko varijanti. Kontaktirao sam ih da bih dobio informacije koje evo sad ovde prenosim vama.

evo odgovora:

Postovani,
unapred vam hvala na interesovanju za naše proizvode.
Sto se tiče same štampe, da možemo štampati u više boja.
Cena po jednom paru okvira bi bila 100 din.
Logo firme takođe možemo odštampati (utisnuti, gravirati).
Pošaljite Vaš logo pa ćemo vam odraditi vizuelnu prezentaciju kako bi sam okvir izgledao.
Robu saljemo CITY EXPRESS-om.

Firma izrađuje nekoliko tipova okvira: Standard, LUX , Nikl, sa štampom ili utisnutim (graviranim) slovima i logoom na sebi.
Evo kako izgledaju:

Standard
Image

EuroSrb
Image

Nikl
Image

Posle su mi Marko i Goxxy pomogli i odradili natpis i logo, pa sam im poslao da urade primere kako bi to izgledalo na okviru:

evo odgovora:

Postovani,
U attachmentu možete naći naše predloge za štampu okvira. Odlučili smo se za štampu, da bi što vernije prikazali Vaš logo.

Image

Evo to je predlog izgleda. Dajte vaša mišljenja...
U gornjem delu je skraćenica/ispis države, pa nije potrebno uzimati one sa plavim poljem levo od tablice. Da li da bude ispisan na latinici (jer je takva internacionalna) SRB umesto СРБ? Oni predlažu štampu umesto graviranja zbog kvaliteta prikaza logoa. Možda je to dobro...
Da li da na tom mestu stoji logo ili da bude dole između natpisa?
Ja sam jedino predložio da na okvirima koriste ista slova kao što su ova na zaštitnom znaku kluba, da se raspoznajemo po tome i da budemo do kraja originalni :wink:

Dajte vaše komentare, predloge, da možemo javiti ljudima, ako smo zadovoljni.
Naravno, ako neko isto ima varijantu neka je predloži pa da vidimo.

Ono što je bitno je organizacija oko plaćanja i naručivanja, možda je najbolje da to rade boss-ovi foruma :wink: . Oni robu šalju CityExpress-om kako su i rekli, pa se mi posle možemo međusobno dogovoriti kako ćemo preuzimati, pošto smo neki iz istih mesta.
Samo onda treba precizno javiti broj zainteresovanih i uplatiti novac onima koji skupljaju, da ne bi došlo do nekih neželjenih situacija.

Evo toliko od mene, sad vi dajte mišljenje pa da se dogovorimo...
Last edited by deckyNS on Thu Sep 13, 2007 6:07 pm, edited 2 times in total.

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Meni se svidjaju ovi okviri, ovaj pod rednim brojem tri mi se najvise svidja samo umesto cirilice da ide latinica i ako moze ja bih uzeo dva para! :D

deckyNS

Post by deckyNS »

Meni je ipak svejedno, koju god izaberete. Slazem se sa letnjikovcem oko latinice...
Last edited by deckyNS on Wed Sep 12, 2007 10:29 pm, edited 1 time in total.

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Dusan=letnjikovac
:lol:

deckyNS

Post by deckyNS »

Treba videti da li cena odgovara svima? Cena bi bila 100 dinara po paru okvira.
Ko je za koju varijantu? Bilo bi lepo da svi imamo jednake okvire, da se ne razlikujemo, jer smo ipak klub.
Da li neko ima neke predloge za poboljšanje ovih izgleda?

Ono šta sam tražio od njih je: logo, natpis i web adresu na okviru, mislim da nešto više nije potrebno, a ovo je uočljivo.
Oni predlažu štampu umesto graviranja, da bi bolje prikazala i istakla logo. Mislim da Nikl varijanta ide sa graviranjem.

Dušane, izvini... :wink:

letnjikovac

Post by letnjikovac »

E a da se uglave negde srp i cekic ili petokrake? :?:

Rus

Post by Rus »

Meni se takođe više sviđa ova nikl varijanta, a sta mislite o predlogu, i naravno ako je to moguće, da umesto ovog EuroSRB na drugoj varijanti, ubacimo grb kluba?

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

A може ли ту да се накалеми и нови (елипсасти) лого Ладе јер овај стари је кнап уклопљен?

A može li tu da se nakalemi i novi (elipsasti) logo Lade jer ovaj stari je knap uklopljen?
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ja sam za, a odluku prepuštam višoj instanci... :lol: (najviše mi se svidjaju prve tablice) 8)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

deckyNS

Post by deckyNS »

Oni (ta firma) predlaže štampu umesto graviranja, jer se više i bolje ističe logo kluba, tako kažu, jer bi možda graviranjem (ispupčen, utisnut) bio lošije urađen, tako sam ja njih razumeo, npr. možda bi se lošije videla ona jedna crta koja ide uspravno kod svola V ako pogledate bolje ili možda nešto drugo i onda logo može izgledati loše...

Što se tiče elipsastog ja sam isto razmišljao o tom logou, ali mi je pala na pamet ona priča (negde se o tome pisalo) o tome kako to nije naš logo već Ladin, pa bi mogli neki da se bune što to koristimo (ovlašćeni servisi, prodaja.... koji isto prave svoje okvire), a ovaj je zaštićeno naš i tu nema ko da nam prigovori. Zato je ovaj logo i ova slova na okvirima, da do kraja bude original LKS.

Prva varijanta ima povećana slova i možda je uočljivija od druge koja je potpuno ista samo sa manjim slovima. Treća isto nije loša jer su natpis, logo i web adresa tu na jednom mestu sve zajedno i gore izdvojena skraćenica zemlje, pa se ne mora stavljati ono plavo polje levo od tablice, a ionako sam čuo da je to polje nepotrebno jer su u planu nove tablice koje će na sebi imati tu plavu štraftu kao one iz EU, to sam načuo od ljudi iz AMSS kad sam išao na registraciju :wink:
S druge strane na toj prvoj varijanti slova su malo izobličena i razvučena u odnosu na ova originalna na drugoj varijanti, al ipak su uočljivija.

Goxxy

Post by Goxxy »

Što se mene tiče - cena odgovara, kupio bih 2 para, za svaki slučaj.

Što se dizajna tiče, prihvatam bilo koju od ovih varijanti, čak bi bilo bolje možda uraditi i nikl i štampanu varijantu pa šta se kome svidi neka uzme. Opet, ja bih onda uzeo i jednu i drugu varijantu.

Samo jedna molba - da ne "rastežu" logotip kao na prvom primeru. Recimo da bi drugi primer bio fenomenalan, samo malo da se primaknu "Lada Klub Srbija" i web adresa. Sem toga, izgleda odlično. Naravno, ovo će biti standardnih dimenzija, ne onih proširenih pa da uglavljujemo onu odvratnu i ružnu plavu plastiku sa SRB unutra?

I treća varijanta je ok, samo što bih ja tu stavio SRB latinicom, a ne ćirilicom.

Decky, svaka čast. Jedva čekam da vidim u pravom svetlu nove okvire. I svaka čast za napor i trud ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

deckyNS

Post by deckyNS »

Koliko imamo aktivnih članova? Mogli bi da uzmu učešće u ovome, da daju komentare i da izaberu...

Misliš na ove nove tablice što najavljuju (samo ne znam kada, to kod nas nikad se ne zna)? Trebalo bi da budu istih dimenzija. Mada ova firma pravi i te euro tablice ali to samo za izvoz, ne za naše tržište.

Goxxy

Post by Goxxy »

Daj čoveče, šta ti je 100 dinara po okviru? Ako će da nam promene dimenzije tablica (a ja verujem da hoće, čak smo nešto pričali na fakultetu o tom problemu - pa su nam rekli da će biti standardnih evropskih dimenzija, tj. šire a malo manje i visini), neka promene. Pravićemo ponovo okvire ako treba.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

deckyNS

Post by deckyNS »

Kažem ova firma pravi i te druge, al njih isporučuje samo za inostrano tržište, njih ne prodaje ovde, možda kad jednog dana budu i ovde počele da se prave, onda će sigurno i te prodavati nama, samo meni to liči na čekanje nečega što ko zna kad će doći...

Goxxy

Post by Goxxy »

Ti i ne uzimaš tablice koliko vidim, ovde se govori o okvirima za tablice. Ako ti nije problem da odvojiš jednoga dana 100 dinara za novi okvir u koji može da se smesti veća tablica - a da se ne pomučiš nimalo (pošto ceo posao radi Decky, a ne ti) ne znam što bi ti bio IKAKAV problem.

Jedino ako te baš mrzi da odšrafljuješ i zašrafljuješ okvir ponovo...

Post Reply