Molim vas za pomoc novi problem

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
Martin Skopje
Automobil: lada 110

Molim vas za pomoc novi problem

Post by Martin Skopje »

Sad da idem sa auto do grad kad primetim neradi mi kilometraza i ono ne pokazuje kolko km sam presao sve ko da stoji zaledjeno a obratometar pokazivac temperature i gorivo rade super samo mi nepokazuje kolko vozim i kolko sam presao brojevi stoje kao dzrveni a strelica se ne krece molim vas za pomoc i samo sto upalim auto pojavi se check engine

Nasao sam di je problem kod osigurac na jedan od onih BOSH releja i kad promenim novi radi sve al kad upalim svjetla opet pukne osigurac i opet nerazi kilometraza...
LADA VOZI DADA

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Molim vas za pomoc novi problem

Post by dejca »

Znaci da negde imas kratak spoj, pregledaj farove napred i pozadi ako nisi nista problematicno video poskidaj sijlice pa probaj onda.

Martin Skopje

Post by Martin Skopje »

Vazi brate pogledacu i to hvala puno
LADA VOZI DADA

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Pa skoro sam odgovorio nekome sa istim problemom. Pukla žičica na konektoru na zvonu menjača (nalazi se otprilike pravo ispod senzora leptira).

viewtopic.php?f=10&t=5181
Last edited by choksi on Mon Mar 03, 2014 3:41 pm, edited 1 time in total.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Očitaj šta kažu kodovi zbog kojih se pali check engine lampica.
Svi instrumenti bi trebalo da su na jednom osiguraču, tako da proveri da ti možda prekidač farova ne pravi neki kratak spoj tj da ne pušta dodatnu struju kroz onu lampicu koja ga osvetljava. Ja bih proverio i senzor brzine na menjaču.

Martin Skopje

Post by Martin Skopje »

hvala vam puno mislim da sam nasao problem majstor koji mi je stavljao novi radio spojio ga je direktno plus sa akumulatora a uzeo minus iz neki dzek na kompjuteru sad kad sam izvadio radio kad sam maknuo plus iz akumulatora lada radi normalno mjeri i kolko vozim i kolko je presla sto vi misliste da je do to ili ?
LADA VOZI DADA

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Ako sa odspojenim radiom radi normalno, a sa spojenim iskače osigurač onda je 100% problem u spajanju radija. Sada samo trebaš naći nekoga da ti ispravno spoji radio.
Imaš na radiju onu žicu što se dovodi napon sa prekidača za svjetla, pa kada uključiš svjetla displej na radiju se malo zatamni (to je noćni režim), a kada isključiš svjetla onda se malo posvjetli (dnevni režim). Tako da ti je moguće ta žica spojena direktno na masu, pa čim uključiš svjetla oni ti tu radi kratki spoj.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

Martin Skopje

Post by Martin Skopje »

hvala vam braco puno ma ja sam znam da namontiram to al nisam imao vremena posto radim na druge auta od kliente postavljam radija ozvucenje alarme centralne pa kako sta kazu za sve imam vremena a za moje nemam pa dao sam ladu da mi jedan servis postavi radio i eto desio se problem hvala vam jos jednom !
LADA VOZI DADA

Martin Skopje

Post by Martin Skopje »

Izvinjavam se al opet imam isti problem i hteo sam da vas pitam jel moze bit problem u bravu da mi puca osigurac kod one bosh releja posto mi se kljuc u bravi mrda gore dole ?
LADA VOZI DADA

Post Reply