Nemoj, to gledanje te izadje 50e sem toga ajd malo elementarne logike. Imas npr 10 peraca na koje nalegne druk i kad su svih 10 citava onda je tebi kvacilo meko. Kad jedno ili vise naprsnu dakle toliko ih manje pravi otpor na pritisak tebi korpa postane tvrdja.stolex wrote: Kad budem isao kod majstora pitacu ga da proveri i da vidi da mi slucajno nije mozda negde korpa napukla, pa mi zato mozda tvrdje kaviclo. Ali opet ne znam kako bi korpa tako brzo mogla da naprse, jer ja auto nisam nesto posebno vozio od zamene...
Korpa i lamela 112
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
Boki78
Re: Korpa i lamela 112
@altinjanin
Nisam presao ni 1000km od zamene.
Mada moguce je sto kazu @rascho i @Boki78 da je u pitanju muscle memory.
Nisam presao ni 1000km od zamene.
Mada moguce je sto kazu @rascho i @Boki78 da je u pitanju muscle memory.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Ne tvrdim, mada meni verojatnije je kao sto je i Dajko imao slucaj sve dok mu se nije poderala i lamela : http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=3976&start=75
ponekad ove pukotine su vidljive a ponekad ih je veoma tesko uociti i tek nekakvim simulacijama pritiska pod npr. presom pojavljuje se jedva vidljiva pukotina
a kako izgleda napukla lepezasta opruga za neupucene evo bas sa njegove slike:
ponekad ove pukotine su vidljive a ponekad ih je veoma tesko uociti i tek nekakvim simulacijama pritiska pod npr. presom pojavljuje se jedva vidljiva pukotina
a kako izgleda napukla lepezasta opruga za neupucene evo bas sa njegove slike:
dajko3 wrote:evo sta se desilo.napukla korpa pa je zbog nejednakog naleganja izderalo lamelu.Korpa i lamela su ruen a evo su i slike
![]()
-
Boki78
Ako ti je jedini simptom povecani otpor pedale onda ako ti deo sajle nije prso pa sad zapinje, onda nema drugog objasnjenja sem muscle memory. Doduse da je sajla u pitanju sumnjam da ti do sada vec ne bi pukla. U svemiru sa fizikom koja je nama poznata naprsnuce dela korpe ni na koji nacin ne moze da poveca otpor koji pruza poluga. Mozes postaviti zdravorazumsko pitanje sta ce se u tom slucaju dodatno suprotstavljati pritisku druk lagera, a cik nadji odgovor. Da bi sebi olaksao ceo taj sistem se moze aproksimirati nizom obicnih poluga, gde oslonac poluge predstavlja nitna oko koje upiru perca sa lepezom. Sad prsne ti deo te poluge i sta onda, sta je to sto se dodatno opire?stolex wrote:Mada moguce je sto kazu @rascho i @Boki78 da je u pitanju muscle memory.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Ma dobro bre Sto0lex,ako lajka ide,vuce,ne diraj nista.da placas ponovo skidanje menjaca suludo je,osim ako nemas viska para.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Najlakse je zameniti sajlu,najvise 30 min. posla za neupucene.Ja sam imao slican problem,unutra je imao prelom.Ako kupujes,gledaj da ti ne proda neki koji je bio savijan i malo ga razradi uljem pre stavljanja.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Slazam se da treba prvo poci od najjednostavnijih stvari.
Najjednostavnije je zamoliti nekog poznanika koji vozi isti model auta da probamo kakav je osecaj tvrdoce kvacila u njegovom vozilu, a mozda da taj vozac proba i u vasem vozilu i na osnovu toga stvoriti objektivniju sliku dal je zaista tvrdje kvacilo ili nam se to samo cini.
Ako i dalje postoji osnovana sumnja da nesto nije u redu onda treba poci od jeftinijih i jednostavnijih stvari.
Medjutim ako ni to ne pomogne, onda ili cekati da dokraja strada ili se upustiti u skuplje avanture istrazivanja.
U drugom delu teme bilo je pitanje sta ako nije sajla ?
Najjednostavnije je zamoliti nekog poznanika koji vozi isti model auta da probamo kakav je osecaj tvrdoce kvacila u njegovom vozilu, a mozda da taj vozac proba i u vasem vozilu i na osnovu toga stvoriti objektivniju sliku dal je zaista tvrdje kvacilo ili nam se to samo cini.
Ako i dalje postoji osnovana sumnja da nesto nije u redu onda treba poci od jeftinijih i jednostavnijih stvari.
Medjutim ako ni to ne pomogne, onda ili cekati da dokraja strada ili se upustiti u skuplje avanture istrazivanja.
U drugom delu teme bilo je pitanje sta ako nije sajla ?
stolex wrote:A ako nije sajla, sta bi onda moglo da bude uzrok jos tvrdjem kvascilu? Jer mi je cudno da je bilo bas mekano, kao puter da sam stiskao.I posle par dana postalo tvrdje.
Nista onda za sad necu dirati i davati ruke za skidanje menjaca, jer nemam viska novca. 
Probacu onda sa caletom da zamenim sajlu menjaca pa da vidim sta ce onda da se desi. Inace videcu i ovo sto je rekao @elektronicar da pitam nekog ko ima isti model da vidim kakvo je kod njega kvacilo.
Inace @Boki78, lamela srecom ne proklizava, ne cuje se nikakvo krljanje kad ubacujem u rikverc kao i grebuckanje prilikom saltanja...
Probacu onda sa caletom da zamenim sajlu menjaca pa da vidim sta ce onda da se desi. Inace videcu i ovo sto je rekao @elektronicar da pitam nekog ko ima isti model da vidim kakvo je kod njega kvacilo.
Inace @Boki78, lamela srecom ne proklizava, ne cuje se nikakvo krljanje kad ubacujem u rikverc kao i grebuckanje prilikom saltanja...
-
Boki78
Time nista neces zakljuciti. Potpuno je besmisleno porediti fabricko i aftermarket kvacilo, kao i dva aftermarket kvacila razlicitih proizvodjaca.stolex wrote: Probacu onda sa caletom da zamenim sajlu menjaca pa da vidim sta ce onda da se desi. Inace videcu i ovo sto je rekao @elektronicar da pitam nekog ko ima isti model da vidim kakvo je kod njega kvacilo.
Ako prelistas stare teme videces ljude kako su zadovoljni jer im je nova korpa mekana te pedala laka, kao i neke kojima to nije bio slucaj ... U pitanju su naravno novi delovi razlicitih proizvodjaca...
Nemoj ni to napamet da radis. Raskaci sajlu sa poluge na menjacu i onda lepo drzi kraj sajle rukom i uvlaci i izvlaci sajlu iz buzira. Ako osetis ikakvo zapinjanje i grebanje onda menjaj, ako ne onda batali.stolex wrote: Probacu onda sa caletom da zamenim sajlu menjaca pa da vidim sta ce onda da se desi.
Sva je sreca da mu verovatno nista i ne fali. U svakom slucaju ne izleci se sa bespotrebnim troskovima, ako se pogorsa ili javi neki novi simptom onda razmisljaj o nekoj akciji.stolex wrote: Inace @Boki78, lamela srecom ne proklizava, ne cuje se nikakvo krljanje kad ubacujem u rikverc kao i grebuckanje prilikom saltanja...
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
Treba mi dobra i proverena preporuka za set za lamelu.
Sutra rasturam lamelu.
E sad ste da kupim
Originalna je samo sa 42 705 km.
Ima (nasaosam u radnji)
Vaz,Fenox,Mastersport....(Valeo nisam nasao)....itd.
Sutra rasturam lamelu.
E sad ste da kupim
Originalna je samo sa 42 705 km.
Ima (nasaosam u radnji)
- Vaz je ok po meni samo obrati paznju da nije kopija...treba da ima hologramsku markicu - ovakvu http://postimg.org/image/hze8s41op/tomo 110 wrote:E sad ste da kupim Ima (nasaosam u radnji) Vaz,Fenox,Mastersport....
- Fenox nemoj dzabe da ti daju
- MS - onako ....nemam misljenje za njih ....nesto valja,nesto je skart
Potrazi ako mozes SACH ,LUK ...VALEO
Moj majstor kada mu odem sa Ladom, ne zeli eksperimentirati, uzima original ruski deo. Znaci Tomo, od Nominal vo K.Voda. sega mi sneni rebradi kais za alternator i na opakovkite pusuva: Remen za Lada 110. Inace, korpa i lamela su identicne od Seat kordobe, ne znam kojeg godista. Set spanske proizvodnje je takodje odlican. 
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
Kupiosam set(lamela,korpa i druk lager)
Ruski (ООО "ЭКСЕДИ ВИС РУС") za 60 eura.Montirano 
to je Vaz Inter Servis. stare zalihe, sad ima drugacije pakovanje...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "