Gasi se u toku voznje......pomagajte
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Gasi se u toku voznje......pomagajte
Svaki limar mora obrusiti lim ako ga je vario, tom prilikom u vazduh ode na milione sitnih cestica metalne prasine. Nisam limar ali se bavim bravarijom i znam to iz iskustva i zato poslusaj kolege i ocisti te senzore, mozda te stvarno zezaju ti opiljci od gvozdja.
Ljudi ipak sam odneo na dijagnostiku lajku zbog neravnomernog rada motora, baš mi se ne sviđa kako se samo od sebe menjaju obrtaji. E sad dijagnostika kaže sledeće odnosno majstor koji je radio dijagnostiku.... Kaže da računar na lajci ne može da zadrži zadatu memoriju i kad resetuje greške na lap topu one se posle ponovo pojave znači ne može ih resetovati. Kaže da javlja grešku na protokomeru vazduha i na senzoru potenciometra za gas . A usput izgleda da mi je i termostat otkazao jer kad vozim na otvorenom putu pada mi temperatura motora ,kazaljka se zadrži negde na polovini između 50 i 90..... Da li je neko imao sličnog iskustva ja sam već evo za nedelju dana obišao petog majstora koji mi nije rešio problem sa vozilom....Nemoguće da su naše lajke toliko nerešive.....
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ko sve danas opravlja automobile...
A nije mu palo na pamet da se "greške" ne mogu izbrisati iz jednostavnog razloga što to nisu greške nego kvarovi?
Tj crko protokomer i TPS senzor.
A nije mu palo na pamet da se "greške" ne mogu izbrisati iz jednostavnog razloga što to nisu greške nego kvarovi?
Tj crko protokomer i TPS senzor.
Samo ne znam kako mogu i senzor i protokomer u isto vreme da riknu..... 
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
E sada, nemoj i ti banalizirati, nije lako, ali nije ni blizu nemoguće. A k tome vjerojatno nisu crkli u isto vrijeme nego jedan po jedan, ali se nisu popravljali 
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- bruyoni
Ah, pa šta da ti kažem. Čast izuzecima, ali većina vlasnika desetki se godinu i više voza sa upaljenim check engine i onda se javi tek kad kad krene trokiranje i cimanje.
Mada ovde je vrlo verovatno u svemu udela imao i limar.
Mada ovde je vrlo verovatno u svemu udela imao i limar.
Pre ovog mi se nije palio chek engine na autu i podosta stvari i sam uradim zahvaljuljući ovom forumu i što imam alata i instrument kući i sam sam majstor za jaku i slabu struju znači nisam laik.... pregledao sam od kablova ,leptira ,filtra i ostalog sve što je tu na forumu bilo navedeno da je u vezi mog problema sa autom i jedino sam uspeo malo da ublažim variranje obrtaja na leru ništa više.....Problem sa autom je nastao kako je i na početku napisano povratkom od limara , pre toga je auto besprekorno palio i radio.....sad mi dođe da je jednostavno prodam....
- bruyoni
Ako dijagnostika već kaže da su TPS i protokomer neispravni zameni ih. TPS nije skup, protokomer... pa realno nije ni on. U krajnjem slučaju kada kupiš TPS senzor i ugradiš ga upali auto i dok radi otkači protokomer i auto bi trebao da digne broj obrtaja na leru i ode u sefe režim. Obrtaji na leru će biti preko 1000 i svetleće check engine lampica ali se auto može voziti. Ako posle raskačinjanj protokomera motor nastavi sa lošim radom problem treba tražiti drugde.
To i nameravam da uradim .
sto rece bruyoni ko sve nece da se dohvati dijagnostike
kvar ne mozes izbrisati iz memorije, moras okloniti problem(resiti kvar, zameniti deo) ja bi mu jos trazio pare za to sto se vezba na mom autu, retard...
moguce je da samom zamenom tps-a i protokomer "proradi" kod nekih varijanti se greske javljaju spregnuto... otklanjanje uvek ide od jeftinijeg ka skupljem, inace protokomeri za lajke su trazena roba idu na dosta evropskih proizvodjaca bez greske tako da pazite kome poveravate auto...
moguce je da samom zamenom tps-a i protokomer "proradi" kod nekih varijanti se greske javljaju spregnuto... otklanjanje uvek ide od jeftinijeg ka skupljem, inace protokomeri za lajke su trazena roba idu na dosta evropskih proizvodjaca bez greske tako da pazite kome poveravate auto...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Rešio sam problem.....Nabavio sam senzor papučice gasa i step motor i to u Autodisku Beograd. Zamenio sam prvo senzor i ništa se nije promenilo nego kad sam zamenio step motor koji je već jednom menjan sve je došlo u normalu sada motor radi ko doxa, ma prede. Veliko HVALA svima na savetima ,sugestijama jer bez vas ne bi uspeo sam da rešim ovaj problem. Ubuduće ću baš dobro da razmislim kome i dali uopšte da odnesem auto na popravku....Hvala svima još jednom Tibor !!!
- Cika Stevan
- Automobil: L110
Evo i ja cu tu izneti svoj problem sa lajkom 110, 1.6 16V, koja ima bobine na svecicama. Sve cesce mi se desava kad dam kontakt pumpa za gorivo se ne cuje opste. Lampice se popale na tabli, jedino ona zuta za chek engine samo tinja, jedva se vidi. Na verglanje anlaser ne reaguje. Brava proverena, salje struju na izvod br. 50 samo dalje ne ide na automat anlasera. Znaci ne vergla. Onda ga manem 10-15 minuta i kad dam kontakt cuje se da neki relej skljocne tu ispod centralne konzole, gde je glavni kompjuter. Kad je relej skljocnuo pumpa proradi, lampica chek engine se upali punim sjajem. Anlanser vergla, motor upali i radi sasvim normalno - ispravno. Prima gas, ne stuca, ne podrhtava chek engina ne gori. Kad ga ugasim kod ponovnog paljenja se javlja ponovo taj problem, ali ne mora uvek. Desi se da ga probam i desetak puta, pumpa radi, lampice chek se upali, motor upali, chek se gasi i sve je ok. Po meni neki relej u onoj centralnoj konzoli pravi probleme, ako nije onaj za pumpu ako se tu nalazi. Jer gledao sam sa suvozaceve strane ima 3 slicna releja sa svojim osiguracima, a iznad centralnog kompjutera nalaze se jos dva veca releja otprilike kao kutija za cigare, mozda nesto manje. Dal moze neko da mi kaze koji je tacno ralaj za pumpu i dal moze da prouzrokuje te simptome sto sam napisao? Znaci ako cujem relej da skljocne, proradice i pumpa, pali lampicu punim sjajem, motor upali i radi normalno, gasi se chek engine. Ako nema onog skljocanja releja ostaje sve mrtvo. 

1 – модуль зажигания, контроллер;
2 – клапан продувки адсорбера, датчик скорости автомобиля, датчик кислорода (подогрева), датчик расхода воздуха;
3 – реле топливного насоса, топливный насос, форсунки.
Дополнительные реле:
4 – реле электровентилятора;
5 – реле электробензонасоса;
6 – главное реле (реле зажигания).