Provjerim senzor na mjenjacu,ocistim kontakte,naspricam wd-om,ali ista stvar,zadnji brisac takodje,otvorim poklopac ocistim malo i naspricam wd-om,opet isto,radi -ne radi,ah zaboravi i pumpu za gorivo..i ona takodje ne radi uvjek
Ali evo danas,operem auto,da ga malo usminkam,okrenem kljuc,ali malo teze upali,provozem malo,vidim slabo svijetli instrument tabla,zmigavac zadnji ne radi,a osigurac od plina(onaj koji cakne kad prebaci na plin-inace u autu je sekvent)cakce kao lud.Stanem da vidim sta je u pitanju,zmigavac nakvasen,obrisem kontakte,radi normalno(desavalo se to i ranije)osigurac od plina takodje navlazen,obrisem i njega,ali u voznji mi se ovaj put desavalo da mi prekida i cd plejer,znaci spojevi na sve strane,voda ubi sakama,sjednem i da upali,a auto ni da se javi(akumulator kao nov,alternator repariran prije 1 god.)
Prije 2 god mi se isto desilo sa paljenjem,a ostalo sto sam naveo je radilo normalno,zamjenim akumulator i super,ali i prethodni vlasnik je isto morao da uradi prije mene,sve normalno ,vozio 2 god i odjednom ni da se javi ni da zavergla.
E sad da ne mijenjam akumulator jer je dobar(55 A Dinamyc,imobilajzer ili kodirano paljnje izvadjeno)a negdje se gubi struja,da li je iko imao slicnih problema
Svaki savjet je dobrodosao,javite se braco