displej na kompu signalizira lampicu za akumulator
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
displej na kompu signalizira lampicu za akumulator
na mojoj ladi 110 imam neki displej u donjem delu table kod cd pleyera ,tu najcesce na 110-kama stoji casovnik za vreme , kod mene je fabricki taj displej ugradjen i na njemu pise ''trip compjuter'' on meri potrosnju , temperaturu u vozilu i td... ,desava mi se u toku voznje ili kad auto stoji i radi da taj displej na tom ''trip compjuteru'' signalizira lampicu za akumulator i pisti i pojavljuju se neke brojke na displeju koje variraju dok pisti ,to pistanje traje 10-ak sekundi i stane pa posle nekih minut dva ponovo pisti jel zna neko sta je jel do punjenja mozda , logicnije mi je ako je do punjenja da mi svetli crvena lampica u obliku akumulatora na kilometar satu a ne ta na tom displeju ,ako moze neko da mi pomogne , hvala unapred 
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Re: displej na kompu signalizira lampicu za akumulator
To je putni računar. Između ostalog on može da se podesi ( a kod tebe je tako i podešen) da zvučno signalizira ako napon pređe zadatu donju ili gornju granicu. Može da se podesi da ne pišti ali mislim daje bolje da prvo utvrdiš zašto ti pada napon.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
bice da je alternator u buli ili ti proklizava kais...upozaorava kad napon padne ispod 11,2 v
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
ok videcu alternator kako puni , hvala vam drugari na pomoci
problem je resen , bile su labave zice na alternatoru i zbog toga su davale los kontakt i zato je bio malo nizi napon , sad je sve ok 
sad gas u patos... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "