Problem sa manuelnom klimom u Ladi 111
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Problem sa manuelnom klimom u Ladi 111
Pozz svima, e ovako, pre nekoliko dana sam kupio ladu 111 i radilo je sve okej dok mi se danas nije klima pokvarila. Lepo hladi i onda odjednom pocne da me greje, ili pocne da greje cim se upali auto, jel ima neko resenje ? i da li moze klima da se iskljuci nekako 
Re: Problem sa manuelnom klimom u Ladi 111
Skini kais sa kompresora ......Aco95 wrote: i da li moze klima da se iskljuci nekako
gde se to skida? 
Kad dignes haubu ,uocices nesto sto jako lici na alternator.....samo je veci,idu neke cevi/creva iz njega i ima remenicu za kais .Slikaj mi taj deo kaisa tu ,i slikaj mi drugi deo kaisa tamo negde gde se zavrsava da ti kazem sta da uradis .
Ne znam napamet kako stoji kod 111ice ,pa samo da vidim da neide taj kais jos preko necega osim klime ......Trebalo bi da ima dvokanalnu remenicu na radilici ,pa jedan kais za klimu a jedan za alternator ,ali slikaj za svaki slucaj i posle ga odkacis za sekund .....
Icice ti auto lakse,manje ce trositi ,ali zato nema hladjenja kad upekne vrucina
Ne znam napamet kako stoji kod 111ice ,pa samo da vidim da neide taj kais jos preko necega osim klime ......Trebalo bi da ima dvokanalnu remenicu na radilici ,pa jedan kais za klimu a jedan za alternator ,ali slikaj za svaki slucaj i posle ga odkacis za sekund .....
Icice ti auto lakse,manje ce trositi ,ali zato nema hladjenja kad upekne vrucina
ja licno se plasim da njemu nije riknuo sistem za regulaciju tolog vazduha a da covek vodjen tvojim uputstvima ne cvikne kais od pumpe vode...
ili zupcasti...
aco imas li ti klimu(ono sto duva ledeno) ili imas ono sto greje i duva mlako...velika je razlika, najbolje da slikas ispod haube i u kabini pa da se vidi sta i kako...
aco imas li ti klimu(ono sto duva ledeno) ili imas ono sto greje i duva mlako...velika je razlika, najbolje da slikas ispod haube i u kabini pa da se vidi sta i kako...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
jeronimo wrote:aco imas li ti klimu(ono sto duva ledeno)
ma nema veze, ljudi stavio sam na 0 i sad je ko bog 
- belipotok2
- Automobil: lada111 1.5 8v
gde moze da se ugradi klima na 111 tici /1.5 8v i koliko bi para kostalo
Šta da ti kažem,kad ništa neznam
Da se ugradi moze u bilo kom servisu koji radi klime ,ili kod nekog mehanicara koji hoce da se poigra sa time .....naravno i u kucnoj varijanti ako si vican tako nekom zahvatu ......belipotok2 wrote:gde moze da se ugradi klima na 111 tici /1.5 8v
Ako mislis na cenu ugradnje ,to je diskutabilno ....svako ce da trazi razlicito ,.....a ako mislis na cenu same klime ,tu imas dve opcije - novo ili polovno .belipotok2 wrote:i koliko bi para kostalo
Polovno trazis po odpadima,oglasima ,sa slupane skidas itd ,jako je retka u ponudi ,ali kad se nadje ,neka optimalna cena je oko 150e + ugradnja + punjenje.......dok je cena novog uredjaja +- oko 500e .
Konkretno u Turskoj je sad na nekoj akciji uredjaj koji kosta 513e ,pa ukoliko se prijavi neznam kolko njih za grupnu kupovinu ,ima neki ozbiljniji popust ....
Ovo nude za te pare :

- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
U suštini se ne isplati. Daleko je povoljnije da ako hoćeš klimu prodaš ladu i kupiš drugi auto.
Preskupi su turci obzirom da fali najvažniji deo sistema (makar ga nema na ovim fotkama)
Preskupi su turci obzirom da fali najvažniji deo sistema (makar ga nema na ovim fotkama)
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Najisplativije je otvoriti sve prozore i stisnuti gas da vjetar dobro propuše kabinu 
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
Boki78
obaska sto mozes da izvedes zenu da omirise cevape 
Zastave starije i lade 2103 i 106 imaju napred ona mala leptir stakla, otvoriš ih skroz prema napred ladovina zamerak.
Ovih dana razmisljam o ugradnji polovne klime se nekog stranca polovnjaka naprimer fiat punta.Polovna komplet klima je 150evra plus punjenjebklime montaza ima prepravke da se plati majstor ili da sam to radim.Sobzirom da punto 1.2 8v poseduje klimu siguran sam da bi svaka lada sa 1.5 8v -1.5 16v - 1.6 16v ko od sale nosila klima bez ikakvih problema sa motorima od 77ks do 92ks za razliku od punta koji ima 1249 kubika 8v sa 65konja.Klimu bi koristio na duze putovanje i naravno normalna voznja bez ikakve zurbe.Dali je jos neko razmisljao o ovom poduhvatu.Zeznuo sam se kada je elektricarov brat prodavao delove sa lade 111 sa kojom je imao bliski kontakt sa bmw covek je prodavao klimu komplet sve za razumne pare i orginal za ladu sa nekim sitnim prepravkama plus drugu remenicu za pk kais klime i pk kais altenatora.Dok sam ja resio on je covek prodao.Potrbni su mi ruski sajtovi o ladi 11.koje imaju klimu ili kako se ugradjuje klime znaci sve vezano za klimu kao i snimci na youtube.Da sve to prostudiram.