Metlice brisaca

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Metlice brisaca

Post by bruyoni »

Možeš misliti, na nivi oni prcvoljci od koliko 300mm? Nema šta da se ošteti :D
Nema leba od silnih para za metlice kada ih sok sa lišća ubije. Ostaviš kola preko noći parkirana a ujutru na staklu kristalisan sok kao šmirgla a staklo moraš oprati.
Gazda Tria mi je do ne tako davno bio komšija pa sam mogao imati NWB iz prve ruke ali što kada mi i on rekao da i njemu ne traju ko što bi trebale a cena x3.
Ćaletova Kia NWB metlice iz fabrike, tri godine (on ni ne voza mnogo); komšinicin Yaris NWB, dve godine; Superb fabrički Bosch godinu ipo; komšija sa E klasom svake dve godine menja sa MB metlicama koje kupi u Beču... itd.
Lepo kažem ko ima garažu ili nema lipe tamo gde parkira njemu će možda trajati ko tebi, mada verovatno neće jer je staklo na nivi baš male površine.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

serijske sam skinuo sad su dosta veci... ;) auto se tera na pranje barem jednom nedeljno isto se za svaki vikend izvrsi provera osnovnih potrosnih elemenata i tecnosti kao i ciscenje od kamenccica i peska. oko 3 godine je ok za brisace(vaznije je kako rade u kriticnim uslovima) sta bi sad ti da traju po 10... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni

Post by bruyoni »

Auh! Ti si baš zapatio Stevo Žigon sindrom :D Čišćenje od kamenčića i peska :mrgreen:
A i kakve to veze ima sa metlicama, oprem auto i sledeće jutro imam na šoferki granulaciju 120-160, zavisi kako me potrefi :D
Elem, bejah juče do Budimpešte i tokom vožnje po gradu je stalno padala neka kišica, ništa obilno ali interval na najduže i vozi i ovi Lucas lepo brišu, za sada.
Upalio sam ih 4-5 puta a autoputu pri 130-150 km/h čisto da vidim skaču li po staklu pri toj brzini... Ne skaču :)

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Za preko 80 zakon je silikon, moze da pada sta hoce soferka cista

bruyoni

Post by bruyoni »

Slabo ja palim brisače preko 80, ovo imam odavno namazano http://reviews.halfords.com/4028/132061/reviews.htm

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Na to sam i mislio, na aleku radi ko ludo a na fiesti nesto i nece, ko da su masna stakla, cistio sam i alkoholom i opet nista.

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

De ima to da se kupi,i jel mora da se nanosi posle svakog pranja kola ?

bruyoni

Post by bruyoni »

Nije to silikon to su hidrofobni nano premazi. Probaj da uzmeš onu najjeftiniju tečnost za pranje stakala bez onih "dodatni sjaj" reklama (robne marke u Metru, Disu...) i njome uz pomoć novina opereš takođe probaj i jabukom da istrljaš. Nasečeš jabuku na kolitove i taj sok što curka naneseš na staklo, bukalno kriškom mažeš, da jabučna kiselina rastvori ako ima šta. Drugar je čak i na stojadina mazao a on ima mnogo vertikalnije staklo pa ne vidim što ne bi radilo na Fiesti.
Ima u ovim radnjama što prodaju kozmetiku za kola.
Nema potrebe da se nanosi nakon svakog pranja u suštini malo izbegneš staklo i to ti to.

bruyoni

Post by bruyoni »

Mrzim champion metlice uzete pre nekih 3 meseca! Uopšte ne shvatam kako ih svi hvale. Stukoh oko NG 1000+ km i uvek škrpipanje i tandrkanje! Malo lažem, nisu škripale danas kad sam se isključio za NS pa pored rafinerije, tu sam oprao šoferku (po x put danas) i iskreno se iznenadio kada su mirno odradile posao. Videću da sa njima izdržim do marta, aprila da po zimi ne upropaštavam NWB/Denso koje su sledeće na tapetu, a i među najskupljima opcijama su, kad već ne mogu da nađem Beru koje ni na onim minusima od pre dve, tri godine nisu gubile na savitljivosti.
Ako me trenutne baš iznerviraju kupiću Alca da vidim kakve su, na predhodnoj šoferci se nisu pokazale sjajno

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Baš me čudi. Ja koristim na Yugu isto Champion ali zadnji od Punta. Slika je iz 2013. a brisač i dalje radi bez da je ikad škripnuo. Gumica je u savršenom stanju, nije ispucala niti se presavila na jednu stranu kao što obično bude. Možda si kupio lažnjake.
Image

bruyoni

Post by bruyoni »

Moguće. Pokušavam da se setim gde sam ih uzeo ali ne ide! Bile su lepo zapkovane sa sve onim FederalMogul žigovima i "proverite originalnost na sajtu" kodovima... čini mi se da to nisam proveravao.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Moje valeo rade lepo, malo zapnu u prvoj brzini zbog silikona sto je premazana soferka

duro
Automobil: lada 112

Post by duro »

Samo da kazem svoje iskustvo.

Ja sam mislio takoder da mi vodu brizgaljke bacaju nisko ali sam zamjenio pumpicu za brizgaljke i sada prskaju perfektno.

Za informaciju da javim da na 112 odgovara pumpica og golfa 2 koja je puno jeftinija. Samo treba malo obmotati izolir trakom donji dio koji uranja u posudu i to je to, jer je ta cijev samo malo tanja. Sve ostalo je identicno.

bruyoni

Post by bruyoni »

Samo da javim da se stanje sa Champion metlicama solidno popravilo da li su legle tj. prilagodile se staklu ili je sve samo posledica ovih visokih temperatura, mada i ujutru kada je hladno ne tandrču kao ranije, ne znam.

Post Reply