trosi vodu - hladnjak
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
trosi vodu - hladnjak
Lada 110, zu gradu cesto digne temperaturu, ventilator se uredno ukljucuje i temperatura se spusti. sve je to ok, ali trosi vodu iz cantrice-1 litar za 7 dana. sta moze biti?
hvala
hvala
Može biti da ili spoj creva sa nekim delom nije šelnom dobro stegnut (pogotovo ako je crevo skidano) ili da je hladnjak negde napukao, ili da je ekspanzioni rezervoar napukao pa i on pušta...
Šta sve može da bude, bolje da se ne nabraja, jer dosta toga može biti. Da sam na tvom mestu, potrudio bih se da pratim šta se dešava sa crevima, da li neko od njih vlaži, da li je hladnjak negde ovlažio kojim slučajem, kao i obavezno da li je rezervoar vlažan ispod. Takođe prati šta se dešava kada parkiraš auto - da li ga ujutru zatekneš sa baricom ispod ili ne. Na taj način ćeš doći sam do odgovora gde ti auto "troši" rashladnu tečnost. Ja se samo nadam da nemaš samo destilovanu vodu u rashladnom sistemu, već antifriz... jer ako je voda u pitanju, vrlo moguće da je samo do toga
Elem, imao sam i ja istih problema skoro dok nisam ustanovio da je hladnjak popustio posle 16 godina eksploatacije, pa sam ga promenio i zakrmačio šelne sa crevima na njemu
Šta sve može da bude, bolje da se ne nabraja, jer dosta toga može biti. Da sam na tvom mestu, potrudio bih se da pratim šta se dešava sa crevima, da li neko od njih vlaži, da li je hladnjak negde ovlažio kojim slučajem, kao i obavezno da li je rezervoar vlažan ispod. Takođe prati šta se dešava kada parkiraš auto - da li ga ujutru zatekneš sa baricom ispod ili ne. Na taj način ćeš doći sam do odgovora gde ti auto "troši" rashladnu tečnost. Ja se samo nadam da nemaš samo destilovanu vodu u rashladnom sistemu, već antifriz... jer ako je voda u pitanju, vrlo moguće da je samo do toga
Elem, imao sam i ja istih problema skoro dok nisam ustanovio da je hladnjak popustio posle 16 godina eksploatacije, pa sam ga promenio i zakrmačio šelne sa crevima na njemu
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- KamAZ driver
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
1 litra na 7 dana se definitivno treba vidjeti ispod auta ujutro kada prenoci.
Antifriz moze i trositi ako ti je riknuo dihtung glave motora, ali mislim da bi takvu kolicinu potrosenog antifriza ipak osjetio kao smetnje u voznji. Za svaki slucaj mozes provjeriti da li ti ima ulja u antifrizu (blatnjavi talog u ekspanzionoj posudi) ili antifriza u ulju (na šipki od ulja).
Ovo za dihtung sam samo napisao jer je to kod mene slucaj pa ga u ponedjeljak idem mijenjati, ali kod mene ne trosi niti blizu toliko antifriza, tako da kod tebe vjerojatno negdje curi.
Antifriz moze i trositi ako ti je riknuo dihtung glave motora, ali mislim da bi takvu kolicinu potrosenog antifriza ipak osjetio kao smetnje u voznji. Za svaki slucaj mozes provjeriti da li ti ima ulja u antifrizu (blatnjavi talog u ekspanzionoj posudi) ili antifriza u ulju (na šipki od ulja).
Ovo za dihtung sam samo napisao jer je to kod mene slucaj pa ga u ponedjeljak idem mijenjati, ali kod mene ne trosi niti blizu toliko antifriza, tako da kod tebe vjerojatno negdje curi.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- letnjikovac
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Imaš točnu količinu svih tekućina u autu u onom uputstvu što dobiješ uz Ladu. Ali za antifriz ti je lako, sipaš dok ne dođe do oznake max u ekspanzionoj posudi.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
Naravno, na hladan motor - obavezno, nikako na vruć motor, pošto će se onda nivo rashladne tečnosti podići pa će ti pokazivati više nego što realno ima.
Lično sipam uglavnom Zastavin antifriz jer se uvek može naći pa čak i da ostanem bez antifriza, mogu dopuniti. A bitno je takođe da se razne vrste antifriza, ili pak od različitofg proizvođača ne mešaju.
Lično sipam uglavnom Zastavin antifriz jer se uvek može naći pa čak i da ostanem bez antifriza, mogu dopuniti. A bitno je takođe da se razne vrste antifriza, ili pak od različitofg proizvođača ne mešaju.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- KamAZ driver
Вала баш тако, а запремина (без грејања) је око 6,5 литара.rascho wrote:Imaš točnu količinu svih tekućina u autu u onom uputstvu što dobiješ uz Ladu. Ali za antifriz ti je lako, sipaš dok ne dođe do oznake max u ekspanzionoj posudi.
Vala baš tako, a zapremina (bez grejanja) je oko 6,5 litara.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
-
SinisaKrisan
-
SinisaKrisan