problem sa kontrolnom lampicom za ulje ili nesto drugo?
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
masan_motor
Re: problem sa kontrolnom lampicom za ulje ili nesto drugo?
Ladin rok trajanja je 100.000 ili 10 godina pa šta pre :-)
-
masan_motor
Samo takvi i kupuju lade, to se podrazumeva valjda 
-
lada-senta
Pa neznam,ko-kako,ali ja neke veće probleme nisam imao sa Ladom,čak je prošle godine bio,da je me potražio vlasnik radnje gde obično kupujem delove,de zašto se ja ljutim na njih? Nisam razumeo pitanje,otkud mu to....pa je objasnio da imaju neki program,skojim prate koji njihov kupac,kad je bio i kod mene je ispisalo da nisam bio ,više od pola godine. Ja se samo nasmejao,i rekao,pa kad nisam imao nikakve probleme sa kolima:-)
Drugo,što se tiče osnovne teme,danas sam otkrio da moj dragi majstor nešto nije dobro uradio,jer kapje ulje iz motora i to na dva mesta......danas sam koristio auto,i kad sam izašao iz garaže,vide se tačno dve,ne male fleke na betonu. Polsao sam mu slike,ali još nije odgovorio.....:-)
Drugo,što se tiče osnovne teme,danas sam otkrio da moj dragi majstor nešto nije dobro uradio,jer kapje ulje iz motora i to na dva mesta......danas sam koristio auto,i kad sam izašao iz garaže,vide se tačno dve,ne male fleke na betonu. Polsao sam mu slike,ali još nije odgovorio.....:-)
Mislis, cudo, moja presla 168.000 km. stara je 28 godine i verno sluzi.masan_motor wrote:Ladin rok trajanja je 100.000 ili 10 godina pa šta pre :-)
-
masan_motor
Pa ovo se konkretno odnosi na ove 11x modele lade koji su krš krševa. Nisam nešto naviko da istresam na auto 800 evra i da mastim ruke na putu malomalo
Elem, to ulje što ti curi to je sasvim normalno kod lade, dotegni 2-3 milimetra ona dva srafa na deklu i trebalo bi da prestane. Ako ne, menjaj dihtung ja kupio al nije trebalo. Opereš motor da vidiš gde curi.
Elem, to ulje što ti curi to je sasvim normalno kod lade, dotegni 2-3 milimetra ona dva srafa na deklu i trebalo bi da prestane. Ako ne, menjaj dihtung ja kupio al nije trebalo. Opereš motor da vidiš gde curi.
Mislim da su ove Lade 110-11-12 u principu pouzdani automobili. Moje iskustvo je bolje sa Ladom od 8v. Presla je preko 120.000 km. Ulje ne trosi nimalo. Jednom menjana bombina, jednom set lamele i jednom benzinska pumpa. Nikada me nije ostavila u voznji, cak ni kada je riknula bombina ili lamela. Dovukla me je do majstora. Sada trosim treci komplet svecica. Za 13 godina, buduci da sam je novu kupio, to nije tako lose. Od prozora mi elektrika radi samo na jednom. Boja karoserije, na krovu i haubi se poprilicno oljustila. Inace, karoserija je, kako mi ovde kazemo - koska. Sto se tice drugog automobila, kojeg imamo, to je Lada 112 16 v, kojeg vozi supruga. Kupljen nov 2003 godine. Prosla je 70 hiljada. Ta se pokazala neznijom. Jednom lamela, jednom bombina, dvaputa benzinska pumpa, nedavno senzor bregaste, i intervencija na alternatoru. Ulje ne trosi nimalo. Trosi drugi komplet svecica. Od prozora radi jedan i po, a boja na krovu i haubi, takodje se ljusti. Karoserija je takodje koska. Ipak, sve u svemu, nije lose. Dva automobila, ne tako puno problema i ne tako skupi delovi za menjanje. Za oba automobila potroseno je pri kupovini ukupno oko 13.000 eura, sto bi se reklo, kao jedan bolji automobil. Ali, mozda bi taj bolji automobil potrosio vise para kod majstora pri redovnim servisima i popravkama. Ipak, ovako imamo dva auta i ne jurimo se po gradu sa jednim.
-
masan_motor
Možda sam bezobrazan ali ja ne tolerišem nikakve popravke, samo redovne servise po protokolu i recimo pločice i lamela na oko 150.000 km. Tu i tamo neka sitnica eventualno.
A ove neke bobine, hladnjake, ležajeve, prozore, kvake, kurble. To je čista prevara i pljačka.
A ove neke bobine, hladnjake, ležajeve, prozore, kvake, kurble. To je čista prevara i pljačka.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ah pazi uvek se moraš nositi i objašnjavati sa vlsnicima drugih vozila jer uvek ima budala koje su spremne da tvrde kako prelaze 200k km i da je zato to vozilo nepoderivo jer im se kao ništa ne kvari... a prodavnice rezervnih delova za (japance, koreance, nemce, francuze...) niču ko pečurke posle kiše. Ti što na 100k km ne promene ništa "samo ulje" ili lažu (najčešća opcija) ili ne znaju kako se auto održava ili ga voze negde po staklu.
Što se tiče curenja ulja videvši kako je "majstor" odradio reci mu da prover da mu na bloku nije ostala stara zaptivka filtera ulja a i da kupi i stavi novu zaptivku kartera. Što se ulja tiče ako ćeš da staviš 10w40 ne moraš menjati filter koji je tako malo prešao
Što se tiče curenja ulja videvši kako je "majstor" odradio reci mu da prover da mu na bloku nije ostala stara zaptivka filtera ulja a i da kupi i stavi novu zaptivku kartera. Što se ulja tiče ako ćeš da staviš 10w40 ne moraš menjati filter koji je tako malo prešao
-
masan_motor
Pa redovni servisi su i smišljeni za pismene ljude a ne tamo neku boraniju koja vozi dok ne stane auto i onda se hvataju za glavu prezupčio i slično. Tačno sve piše na koliko km i šta se menja, obavezno ovlašćeni servis, originalni delovi i nema nikakvih problema.
Ali uvek se pojavi neki balvan što radi generalne pošto ne može da ubode ulje iz petog puta, ni marku a vala ni viskozitet.
Ali uvek se pojavi neki balvan što radi generalne pošto ne može da ubode ulje iz petog puta, ni marku a vala ni viskozitet.
Zaboravih da kazem da na toliko godina i predjenih kilometara, nije promenjen niti jedan zglob, niti jedna spona, jabucica, niti jedno crevo ni za kocnice, ni za vazduh ili vodu. Mislim da to nije lose. Jedino se lose pokazala ona posuda za antifriz. Mozda su Lade u Makedoniji bile boljeg kvaliteta, buduci da su bile za zapadno trziste, zbog tadasnjih ovdasnjih propisa. Isti kontingent automobila koji su isli za Grcku. Da, u Grckoj ima Lada, ima i delova za njih.
-
masan_motor
Pa kod lade ti je lakše da nabrojiš ono što se nije pokvarilo hahaha 
-
Boki78
Pa to ti znas jos ponajbolje. Ne kazu dzaba s' kim si, takav simasan_motor wrote:Samo takvi i kupuju lade, to se podrazumeva valjda
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Zar misliš da bi neko normalan odabrao njega :-D
-
lada-senta
Što se tiče curenja ulja videvši kako je "majstor" odradio reci mu da prover da mu na bloku nije ostala stara zaptivka filtera ulja a i da kupi i stavi novu zaptivku kartera. Što se ulja tiče ako ćeš da staviš 10w40 ne moraš menjati filter koji je tako malo prešao[/quote]
Danas sam bio u radnji,imaju i 10/40 ali i 5/40 ulje,još razmišljam koji da uzmem,ali dok moj vrsni majstor ne sanira kapjenje ulja,dotle neću ništa da radim.....
Danas sam bio u radnji,imaju i 10/40 ali i 5/40 ulje,još razmišljam koji da uzmem,ali dok moj vrsni majstor ne sanira kapjenje ulja,dotle neću ništa da radim.....