vec duze vreme ne mogu da resim problem auto se cudno ponasa i stalno upali lampicu i prelazi u safe mod.
poseduje i plin sekvent BRC kada dostigne temperaturu sam prebaci. svaka svecica ima svoju bombinu ,
promenom protokomera dobio sam stabilan ler gas u mestu ali u voznji se cudno ponasa ,
auto lako pali kada se upali radio bilo CD ili USB javljaju se prekidi zvuka dok je auto upaljen i kada se stiska papucica gasa i tacno se po zvuku motora primecuje da sa autom nije uredu.mislim na struju.
na laganoj uzbrdici bilo da je benzin ili plin upali CHECK ENGINE onda ga gasim i ponovo palim kako bi se vratio u normalu.
ocitane su 6 greske ali auto nije odavno bio ocitan najmanje 3 godine ( P1616 P1513 P0303 P0102 P0304 P0300) nemam neko iskustvo a i majstore , nisam menjao klapnu gasa kao i senzore na radilicu i bregastu i one sonde.
mozda bi nesto i menjao ali neznam odakle da krenem , ako neko ima neko iskustvo i moze mi pomoci neka mi odgovori unapred se zahvaljujem.pozz
Lada 111 16V (safe mod)
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Lada 111 16V (safe mod)
Imao sam svojevremeno neobjasnjivu situaciju sa mojom 110-kom. Gas je bio nemiran, obrtometar je isao gore-dole. Auto je palio, vozio, ali nije to bila sigurna voznja. Sve sam bio ispitao i sve je bilo u redu. Kada sam isrcrio svoje skromno znanje, kao i znanje univerzalnog automehanicara sa garazom, sasvim bez veze, kupio sam nove kleme za akumulator, stare bacio u djubre, ostrim nozem otfikario po dva santimetra od kablova plus i minus, sve to lepo zastrafio i Lajka je propevala veselo. I jos me vozi tako radosno i sigurno. Dakle, godine su bile u pitanju. Krajevi kablova ostareli, valjda oksidirani, kleme prve, fabricke. Ja sam amater, mozda nije to u pitanju, ali intervencija ovog tipa je jeftina i jednostavna. Ko zna? Vredi probati. Ako nista drugo, nove kleme i funkcionalni kabli su mala investicija za naredni period sa Lajkom.
Re: Lada 111 16V (safe mod)
hvala na javljanju,
probao sam to sve oko kablova , menjao sam i klapnu gasa bombine 4 kom , step motor ,protokomer , auto u mestu radi odlicno odlicno ima stabilan rad jedino u trecu kad mu stisnem gas , umesto da primi gas lampica krece da treperi. i nece , nisam menjao sonde i senzore na bregastu i na radilici to nisam jer na dijagnostiku nije nista prijavio o tome. ako neko zna mozda sta bi moglo neka javi .pozz
probao sam to sve oko kablova , menjao sam i klapnu gasa bombine 4 kom , step motor ,protokomer , auto u mestu radi odlicno odlicno ima stabilan rad jedino u trecu kad mu stisnem gas , umesto da primi gas lampica krece da treperi. i nece , nisam menjao sonde i senzore na bregastu i na radilici to nisam jer na dijagnostiku nije nista prijavio o tome. ako neko zna mozda sta bi moglo neka javi .pozz