Rupa oko zadnjeg amortizera!
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Rupa oko zadnjeg amortizera!
Ljudi moji! Taman sredio Ladicu, kad neprijatno iznenadjenje. Lupkalo je nesto duze vremena kod zadnje desne strane kada je auto prelazio preko neravnina i rupa i nisam mogao dokuciti sta je to. Ovih dana se lupkanje pretvorilo u lupanje. Bacim pogled iznad desnog zadnjeg tocka, i shok! Rupa oko vrha amortizera. Otvorim tapacir u gepeku, shok jos veci. Rupetina i rdza. A generalno auto, nema rdje. Samo tamo. Auto ide dobro, amortizer nije popustio u smislu da se auto ljulja kada ga zatreses, ali tako lupa na rupe da to zvuci zastrasujuce. Ne gine mu svajsovanje. Ali, vredi li to raditi? Ozbiljna li je situacija? Ima li ko takvog iskustva? 
Re: Rupa oko zadnjeg amortizera!
Izvari se to bez problema, nekad sam zastavi 101 vario zadnji blatobran i posle opet tovario benzin u nju po 800 litra.
Tako je, Dejca. Zavareno! Odnesem jutros auto kod majstora, on vidi situaciju i kaze da ce biti dobro. Popodne me je nazvao da uzmem auto. Zavario je kaze lim debljine 1 mm. Nema sanse, veli, da popusti. Amortizer se pridrzavao za neku sipku koja ide tamo, tako da je moglo i dalje da se vozi i bez intervencije, jedino sto bi mi lupanje kad-tad ubilo mozak pa bih na kraju verovatno sekirom razbijao auto. Cak, majstor misli da bi Lada mogla da ide i na tri tocka, bez amortizera i zadnjeg tocka. Haha, kao oni stari sitroeni - ajkula ili gs i cx. Izgleda da je i to moguce kada su lade u pitanju.
Sala na stranu, da bi se to zavarilo ima dosta posla, vadjenje zadnjih sedista, tapacira u gepeku itd. Kostalo me oko 55 eura, stim sto je majstor dodao na vrh amortizera staru, ali ocuvanu gumicu od daewoo tico, jer se originalna malo bila ostetila od zardzalog lima, a gumica u radnjama ruskih delova nestalo. Lada sada gura dalje.
Sala na stranu, da bi se to zavarilo ima dosta posla, vadjenje zadnjih sedista, tapacira u gepeku itd. Kostalo me oko 55 eura, stim sto je majstor dodao na vrh amortizera staru, ali ocuvanu gumicu od daewoo tico, jer se originalna malo bila ostetila od zardzalog lima, a gumica u radnjama ruskih delova nestalo. Lada sada gura dalje.
Odlično, ali sada to zavareno mesto moraš još bolje zaštititi nego što je bilo fabrički zaštićeno. Zavareno mesto mnogo brže rdja. Moj predlog je da ga zaštitiš onim šta ti odabereš, a kada se dobro zasuši posle mesec dva zamažeš ovim https://www.lada-klub.com/viewtopic.php?f=28&t=4986 . Dobro ga natapkaj i vrati podkrilo i miran si.
Hvala za savet. Treba zaštita. Čini mi se da je zaštita od korozije slaba strana kod Rusa, a možda i sam kvalitet lima. U suštini, mislim da ovaj deo moje Lade možda i nije imao fabričku zaštitu.
Da korozija im je baš velika mana, na kocka lade i samare smo navikli ali ništa bolje nisu ni 110,112 i 111 serija. A evo i kaline isto stanje. Kola 2007 pa tu sa kilometražom ispod 200000 ne sme tačka da ima.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... alina-1119
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... alina-1119