Ne svetli displej!
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Ne svetli displej!
Kada upalim svetla ne sija mi displej od kilometar sata. Da li mogu da zamenim sijalicu ili moram ceo displej? Gde to mogu da odradim u Beogradu?
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Pozadinsko osvjetljenje od kilometar sata ima nekoliko sijalica. Mogu se zamijeniti jednostavno, samo ga skineš i odmah iza imaš pristup do sijalica. Mada mi je malo čudno da su sve riknule odjednom, možda je tebi rikavala jedna po jedna, a ti to ignorirao dok se svjetlo nije skroz izgubilo
E da, sijalica se skida zavrtanjem plastičnog ležišta (kućišta sijalice) u lijevo jedno 45 stupnjeva i onda će odpustiti pa je samo izvadiš. Ako ne ide rukom slobodno upotrijebi kliješta ništa nećeš pokidati.
E da, sijalica se skida zavrtanjem plastičnog ležišta (kućišta sijalice) u lijevo jedno 45 stupnjeva i onda će odpustiti pa je samo izvadiš. Ako ne ide rukom slobodno upotrijebi kliješta ništa nećeš pokidati.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Ne vjerujem da je tako lako resetirati kilometražu. Kada odspojoš cijelu tablu sve ostaje bez napona, znači kilometri su zapisani u neki eprom ili nešto slično. Dakle ili možeš nešto totalno sjebati ili će sve raditi kako treba. Reset kilometraže je nemoguć događaj.
Ja sam tu tablu u potpunosti rastavio i to se napravi s jednim šarafcigerom i ništa više. Ne sjećam se koja sijalica osvjetljava kilometre, ali rastavi pa vidi, ako je nešto jednostavno sam zamijeni, a ako nije ne vjerujem da je namijenjeno mijenjanju. Nisam siguran da li se dijelovi instrument table mogu kupiti odvojeno (osim sijalica).
Ja sam tu tablu u potpunosti rastavio i to se napravi s jednim šarafcigerom i ništa više. Ne sjećam se koja sijalica osvjetljava kilometre, ali rastavi pa vidi, ako je nešto jednostavno sam zamijeni, a ako nije ne vjerujem da je namijenjeno mijenjanju. Nisam siguran da li se dijelovi instrument table mogu kupiti odvojeno (osim sijalica).
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
- finaldesign
- IgOr-iginal
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Onda da te pitam nesto-kakve sijalice idu unutra?Jel se sijalice izvlace iz postolja? (Jel isto kao kod npr. sata?)finaldesign wrote:... i jos cu jer nisam zavrsio sa staylingom table
Hocu da narucim plave led diode i da sredim instrument tablu i ostale svetlece stvarcice.Kod instrument table,da brojke ne bi svetlele zeleno,jel su stavili zelene sijalice ili je ploca ofarbana u zeleno?
Vec sam jednom skidao instrument tablu,ali bas nemama vremena za to u poslednje vreme...

Ima zanimljivih stvari na www.lada112.info