Imam osecaj (verovatno je to samo subektivni osecaj, jer svakom je njegov problem najveci) da se moja ovde na forumu najvise kvari (
Danas (u stvari to je sad vec juce, al nebitno) odem ja do grada autom (bez ikakvih problema), parkiram i normalno ugasim. Dolazim kroz jedno pola sata i palim auto, kad ono kao da radi samo na tri (ili manje) klipa. Radi ko traktor, trese, nece da vuce, upalila se lampica CHECK ENGINE, ma uglavnom ne radi kako treba...
Posumnjam da je do struje i pocnem skidati kablove sa svecica jedan po jedan, da ustanovim koja svjecica ne radi, kad ono koju god da skinem isto radi (by the way svecice su po preporuci NGK 2330 BCPR6E).
Dodirivao sam vrh svecice sa kablom, da cujem dal ima struje i na svakoj se cuje kao da normalno radi, dakle baca struju... Posto sam bio kratak s vremenom (i na parkingu), vratim plastiku i odem kuci taxijem...
Evo veceras odem s drugom da ju doslepam kuci, kad ona normalno, sasvim normalno radi, samo i dalje gori lampica CHECK ENGINE. I tako krenem kuci i sve normalno (osim lampice) i evo pred zgradom opet isto (na tri klipa, barem ja mislim da je to, TAKO ZVUCI)...
Zakljucio sam da dok se malo zagreje da pocne lose raditi...
Nekad prije mesec dana imao sam isti problem koji sam resio na taj nacin sto nisam nista radio na autu, jer sam je sutradan nakon sto me zazala sasvim normalno upalio i evo sve do danas normalno vozio (posumnjao sam na kvalitetu goriva).
Vec sam pisao o tome u jednoj od prijasnjih tema (jer sam mislio da ima veze sa mojim problemom "112-ica nece da pali!!!", ali ispostavilo se da je kod (V)lade bio problem s osiguracima).
Sta je vase misljenje u cemu je problem, da nisu svecice ili kablovi?
Ali zasto se problem javlja tek nakon sto auto malo odradi, odnosno nakon sto se malo provoza, jer imam osecaj da ju ostavim na leru da bi "normalno" radila. Dakle tek pod opterecenjem pocinje da zeza nakon nekog vremena...
Da nije ipak gorivo (uvek tocim smo na OMV-u, i njihovo je gorivo ovde kod nas najkvalitetnije, barem tako se prica), ali ne verujem jer sta je da je do sad bi sagorilo...
Da nije do filtera goriva, ja ga nisam nikad menjao (92 000 km), a ne znam ni kako, jer koliko znam da se on nalazi u rezervoaru...
Komsija mi je savetovao da vidim razvodnik palenja (ili sto vec obavlja tu funkciju)...hm...
Samo jos da napomenem da se radi o Ladi 110, GLI 1,5, 16V, 2003. god., i stalno je vozena samo na benzin 95!
H E L P!
Unapred hvala na svim savetima i preporukama, jer stvarno ne znam sta da radim...