110-ka ZADRZAVA GAS
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- IgOr-iginal
110-ka ZADRZAVA GAS
Vec pre nekih 2 meseca sam primetio da kad pri promene brzine (u vecu brzinu) gas se zadrzava na nekih 1500-2000 obrtaja ! Onda na kratko poniovo stisnem papucicu gasa i on se vrati u normalu - zvuk i osecaj je kao kad vozite pod sauhom !?!
Da li neko zna da li mozda ima nekakva opruga na sajli za gas koja moze da zeza ili je nesto drugo u pitanju ???
Da li neko zna da li mozda ima nekakva opruga na sajli za gas koja moze da zeza ili je nesto drugo u pitanju ???
Zivela Krusevacka Republika !!!
Najpre će biti da je sajla gasa u pitanju. Ista stvar - ali ista - dešavala se i na mom Sputniku kada sam stavio neku low-budget sajlu gasa, kao i na ćaletovom kecu. Dakle, kod mene sam morao da stisnem ponovo papučicu kako bi se sajla vratila u početnu poziciju, a kod ćaletovog keca da nogom vraćam nazad papučicu. Probali sa dodatnim podmazivanjem sajle i ništa ne pomaže. Onda smo uzeli po jednu sajlu gasa iz "Boban sajle" i od tada - nijedan problem. Sve fercera perfektno.
Stvarno sumnjam na sajlu kod tebe - pri promeni brzine, papučica ti je stisnuta, pa podižeš nogu sa nje, stiskaš kvačilo ali sajla gasa zadržava papučicu u jednoj poziciji. Dakle ili sajla, ili nešto oko same sajle. Probaj da je podmažeš (nauljiš), pa ako i dalje bude zezala nađi kvalitetnu i zameni. Preporučujem Boban sajle ako ima kod tebe u Kruševcu.
Stvarno sumnjam na sajlu kod tebe - pri promeni brzine, papučica ti je stisnuta, pa podižeš nogu sa nje, stiskaš kvačilo ali sajla gasa zadržava papučicu u jednoj poziciji. Dakle ili sajla, ili nešto oko same sajle. Probaj da je podmažeš (nauljiš), pa ako i dalje bude zezala nađi kvalitetnu i zameni. Preporučujem Boban sajle ako ima kod tebe u Kruševcu.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Ma jok
Naravno postoji mogućnost da i sajla zapne, ali je veća vjerojatnost da rikne elektronika nego mehanika (inače u životu, a ne samo kod lade
).
Taj senzor je obični potenciometar, a oni vole rikavati, pogotovu kada rade u malo zahtjevnijim uvjetima.
Naravno postoji mogućnost da i sajla zapne, ali je veća vjerojatnost da rikne elektronika nego mehanika (inače u životu, a ne samo kod lade
Taj senzor je obični potenciometar, a oni vole rikavati, pogotovu kada rade u malo zahtjevnijim uvjetima.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
Nadam se da je Vama uspelo sa zamenom potenciometrom leptira gasa (TPS), jer sam ih ja promenio 3-4 i nisam siguran da je to resenje. Cas se desi da radi normalo, cas zaglavi izmedju 1500 i 2000 obrtaja, a nekada padne pa se digne i tako po nekoliko puta. MOzda su samo ovi koje sam ja montirao bili losi (ukrajnski). Ako neko ima jos ovakva iskustva ajde da ih razmenimo......Inace sam promenio i sajly gasa i step motor cisto da eliminisem i tu pricu... 
- finaldesign
ako si sve to promijenio a i dalje ne radi, ja bi tražio problem u MAF senzoru, ako on brljavi, onda radi krivu smjesu pa može varirati ler gas...grujicb wrote:Nadam se da je Vama uspelo sa zamenom potenciometrom leptira gasa (TPS), jer sam ih ja promenio 3-4 i nisam siguran da je to resenje. Cas se desi da radi normalo, cas zaglavi izmedju 1500 i 2000 obrtaja, a nekada padne pa se digne i tako po nekoliko puta. MOzda su samo ovi koje sam ja montirao bili losi (ukrajnski). Ako neko ima jos ovakva iskustva ajde da ih razmenimo......Inace sam promenio i sajly gasa i step motor cisto da eliminisem i tu pricu...