Plinu kabini Lade 110

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
Pikec

Plinu kabini Lade 110

Post by Pikec »

Zdravo svima. Imam Ladu 2110i i evo vec 2,5 godine koristim plinski uredjaj sa rasplinjacom (ne sekvencijalni). Pre mesec dana promenio sam dihtunge na rasplinjaci. Od tada pojavio mi se problem-uvek kad koristim motorno kocenje (pr. iz III u II brzinu) kroz sistem ventilacije udje u kabini plin. Posto se problem javlja samo u slucaju motornog kocenja pretostavljam da je problem u visku plina kojeg povuce motor pri povecanju obrtaja i onda kako obrtajle opadaju plin se ne vraca u sistem vec negde curi.

Dali je neko od Vas vec imao vakve ili slicne probleme, i naravno kkao ste ih resili?

Bio samo kod majstora proverio je kompletnu instalaciju i rekao da je sve u redu. Ali majstorima u MKD se najmanje moze verovati.

Pozdrav

finaldesign

Post by finaldesign »

čudno, ja nikad nisam imao problema, niti osjetio miris plina... definitivno nešto nije dobro spojeno, jer ukoliko je sve u redu plin se NESMIJE osjetiti. dakle motor radi na principu usisavača i u svakom režimu usisava smjesu zrak/plin u sebe, tako da teoretski miris plina se nemože osjetiti nikako, ali ukoliko negdje crijeva od plina nisu dobro spojene postoji mogućnost da pušta plin... provjeri sa sapunicom sve spojeve plinske instalacije, pogotovo od elektroventila do isparivača i od isparivača do usisa zraka, također provjeri da li je gumeno crijevo od usisa zraka dobro zategnuto na svim mjestima te također provjeri da nema negdje rupe, odnosno da nije popucalo?
ako su ti se javljale ikada detonacije prilikom vožnje može popucati od toga...

Pikec

Post by Pikec »

Ok. Hvala puno na savetu. Svako dobro.... :wink:

Post Reply