If you have a problems - ask, I you can help!

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Па знаш како, ако неку ситницу о ауту "украдем" од механичара – "украо" сам. Никада до сада ми није требало да сазнам који тип убризгавања има моја примерак 110-ке (вероватно GM), али да ми је требало да знам – питао бих неког ко зна, као што то обично и урадим, а то су по правилу механичари који се тиме баве. Тиме што сам ти написао, нисам ти нудио неки сервис, већ сам ти дао одговор на твоје питање могу ли ја да ти помогнем са идентификацијом твог система за убризгавање. Не - то није била фраза и да - то сам ти озбиљно написао. И наравно да се трудим да се добро забављам, и што је главно – научим нешто од других људи, чујем њихова искуства. А ти, да случајно не висиш на кукама за месо као неки факир док куцкаш постове на овом форуму? Или ти неко држи цев на слепоочници док куцкаш по тастатури? Ја ову нашу досадашњу комуникацију не видим као препирку, али ме твој став у претходном посту баш изненадио. Чему толики ускличници? Где гори?

Тражиш помоћ да би провалио који је "ајншприц", да би уградио ону зезанцију? Па ОК, јавиће ти се неко ко зна или када нешто сазна о томе што те интересује. Ево, ја мислим да ће ти први одговорити m.deki, баја који има сервис у Новом Саду, али човек и сам рече да нема времена да често виси овде, но прошпартај по форуму, има ту негде и број његовог мобилног па га позови. У крајњу руку, ако већ кажеш да се служиш руским, то што те интересује си вероватно могао да нађеш којегде по Рунету и поштедиш себе, мене, друге са форума те твоје наводне "препирке" самном, другима или можда и са (извини) самим собом.

Pa znaš kako, ako neku sitnicu o autu "ukradem" od mehaničara – "ukrao" sam. Nikada do sada mi nije trebalo da saznam koji tip ubrizgavanja ima moja primerak 110-ke (verovatno GM), ali da mi je trebalo da znam – pitao bih nekog ko zna, kao što to obično i uradim, a to su po pravilu mehaničari koji se time bave. Time što sam ti napisao, nisam ti nudio neki servis, već sam ti dao odgovor na tvoje pitanje mogu li ja da ti pomognem sa identifikacijom tvog sistema za ubrizgavanje. Ne - to nije bila fraza i da - to sam ti ozbiljno napisao. I naravno da se trudim da se dobro zabavljam, i što je glavno – naučim nešto od drugih ljudi, čujem njihova iskustva. A ti, da slučajno ne visiš na kukama za meso kao neki fakir dok kuckaš postove na ovom forumu? Ili ti neko drži cev na slepoočnici dok kuckaš po tastaturi? Ja ovu našu dosadašnju komunikaciju ne vidim kao prepirku, ali me tvoj stav u prethodnom postu baš iznenadio. Čemu toliki uskličnici? Gde gori?

Tražiš pomoć da bi provalio koji je "ajnšpric", da bi ugradio onu zezanciju? Pa OK, javiće ti se neko ko zna ili kada nešto sazna o tome što te interesuje. Evo, ja mislim da će ti prvi odgovoriti m.deki, baja koji ima servis u Novom Sadu, ali čovek i sam reče da nema vremena da često visi ovde, no prošpartaj po forumu, ima tu negde i broj njegovog mobilnog pa ga pozovi. U krajnju ruku, ako već kažeš da se služiš ruskim, to što te interesuje si verovatno mogao da nađeš kojegde po Runetu i poštediš sebe, mene, druge sa foruma te tvoje navodne "prepirke" samnom, drugima ili možda i sa (izvini) samim sobom.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

Wolf66

Post by Wolf66 »

KamAZ driver wrote:Па знаш како, ако неку ситницу о ауту "украдем" од механичара – "украо" сам. Никада до сада ми није требало да сазнам који тип убризгавања има моја примерак 110-ке (вероватно GM), али да ми је требало да знам – питао бих неког ко зна, као што то обично и урадим, а то су по правилу механичари који се тиме баве. Тиме што сам ти написао, нисам ти нудио неки сервис, већ сам ти дао одговор на твоје питање могу ли ја да ти помогнем са идентификацијом твог система за убризгавање. Не - то није била фраза и да - то сам ти озбиљно написао. И наравно да се трудим да се добро забављам, и што је главно – научим нешто од других људи, чујем њихова искуства. А ти, да случајно не висиш на кукама за месо као неки факир док куцкаш постове на овом форуму? Или ти неко држи цев на слепоочници док куцкаш по тастатури? Ја ову нашу досадашњу комуникацију не видим као препирку, али ме твој став у претходном посту баш изненадио. Чему толики ускличници? Где гори?

Тражиш помоћ да би провалио који је "ајншприц", да би уградио ону зезанцију? Па ОК, јавиће ти се неко ко зна или када нешто сазна о томе што те интересује. Ево, ја мислим да ће ти први одговорити m.deki, баја који има сервис у Новом Саду, али човек и сам рече да нема времена да често виси овде, но прошпартај по форуму, има ту негде и број његовог мобилног па га позови. У крајњу руку, ако већ кажеш да се служиш руским, то што те интересује си вероватно могао да нађеш којегде по Рунету и поштедиш себе, мене, друге са форума те твоје наводне "препирке" самном, другима или можда и са (извини) самим собом.

Pa znaš kako, ako neku sitnicu o autu "ukradem" od mehaničara – "ukrao" sam. Nikada do sada mi nije trebalo da saznam koji tip ubrizgavanja ima moja primerak 110-ke (verovatno GM), ali da mi je trebalo da znam – pitao bih nekog ko zna, kao što to obično i uradim, a to su po pravilu mehaničari koji se time bave. Time što sam ti napisao, nisam ti nudio neki servis, već sam ti dao odgovor na tvoje pitanje mogu li ja da ti pomognem sa identifikacijom tvog sistema za ubrizgavanje. Ne - to nije bila fraza i da - to sam ti ozbiljno napisao. I naravno da se trudim da se dobro zabavljam, i što je glavno – naučim nešto od drugih ljudi, čujem njihova iskustva. A ti, da slučajno ne visiš na kukama za meso kao neki fakir dok kuckaš postove na ovom forumu? Ili ti neko drži cev na slepoočnici dok kuckaš po tastaturi? Ja ovu našu dosadašnju komunikaciju ne vidim kao prepirku, ali me tvoj stav u prethodnom postu baš iznenadio. Čemu toliki uskličnici? Gde gori?

Tražiš pomoć da bi provalio koji je "ajnšpric", da bi ugradio onu zezanciju? Pa OK, javiće ti se neko ko zna ili kada nešto sazna o tome što te interesuje. Evo, ja mislim da će ti prvi odgovoriti m.deki, baja koji ima servis u Novom Sadu, ali čovek i sam reče da nema vremena da često visi ovde, no prošpartaj po forumu, ima tu negde i broj njegovog mobilnog pa ga pozovi. U krajnju ruku, ako već kažeš da se služiš ruskim, to što te interesuje si verovatno mogao da nađeš kojegde po Runetu i poštediš sebe, mene, druge sa foruma te tvoje navodne "prepirke" samnom, drugima ili možda i sa (izvini) samim sobom.
Iskreno rečeno, ovde niko ništa nezna osim delimično Josifa, Miljana i Dekija a i oni su šuster majstori kao i ja. Pozdrav! :wink:

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Ma mi nismo uopste majstori, nego hobisti, he,he,he :D

Priznajem da od samare pa nadalje novije modele poznajem isto kao spejs satl. Ustvari jos losije. :lol:

Winux

Post by Winux »

Wolf66 wrote:
Iskreno rečeno, ovde niko ništa nezna osim delimično Josifa, Miljana i Dekija a i oni su šuster majstori kao i ja. Pozdrav! :wink:
Ne cini li ti se da prebrzo donosis zakljucke?

Nisam se pronasao u svemu nego samo mislim da nije u redu procenjivati tudje (ne)znanje na osnovu postova postavljenih ovde...toliko

walter1

Post by walter1 »

PITAO SAM DA LI NEKO ZNA GDE SE NALAZI IDENTIFIKACIONA PLOCICA NA KOJOJ PISE KOJE JE UBRIZGAVANJE (BOSCH, GM, JANVAR ILI NEKO DESETO). NISAM TRAZIO SERVIS DA MI NEKO POPRAVI AUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ako znas reci u suprotnom necu da se prepiremo, samo sam trazio POMOC. Hvala.[/size]
To sto trazis nije ti potrebno da bi kupio putni kompjuter. Putni kompjuter podrzava sve sisteme koji su ugradjivani (bosch, januar...).
Ukoliko te i dalje zanima gde je evo:
Prikljucak za putni kompjuter mozes da napipas kad zavuces ruku kroz otvor u kaseti (sa leve strane), ili da odsrafis plasticnu masku centralnog stuba, koja se nalazi desno od pedala gasa. Tu ti se nalazi i glavni kompjuter koji trazis, ali neces moci da vidis sta pise na njemu, sem ako koristis neki sistem ogledala ili slikas digitalnim fotoaparatom.
Ako te zanima gde ima da se kupi putni kompjuter, pogledaj par tema nize (mislim da je naziv teme: Board komjuter ?)

sasa260374

Post by sasa260374 »

hvala puno
Sasa

Wolf66

Post by Wolf66 »

Do you know where is Repair manual for Lada 11x (English version) for downloads? I ask because I don't speak Russian. I need Russian version translating in to English. Thanks!

Wolf66

Post by Wolf66 »

PS I have one English version but I downloads some Russian book and russian book is better.

Wolf66

Post by Wolf66 »

One question more. How recoqnice original VAZ parts? Do you have universal advice for that? I ask because in Serbia have many Lada parts manufactured in Ukraina or other country. That parts generated ''little business'' in that country with low using quality. Thanks.

liki

lada 112

Post by liki »

Lada 112. We traveled to Greece this summer. Sudenly lost powers when we drived car in mountin, upstears, and it was like the sick car, we heard cough, and we musted stop driving in auto road. After 5 minutes, my husband was give the gas, and gas, and gas, and car started to drive. That was twice again. Is it posible that it was dirty things in gaselin or something else? How renounce this? We had in car two little childrens, and in normal driving in belgrade that wasnt problem.

nikolakoco

Lada service manual

Post by nikolakoco »

Wolf66 wrote:PS I have one English version but I downloads some Russian book and russian book is better.
Hey, I have Lada 110 so please can you give me a link to downlaod both the english and the russian books. Please I need it desperately. TNX

nikolakoco

Post by nikolakoco »

letnjikovac wrote:
josif visarionovic wrote:Nema veze, pamti ovo, trebace ti, kad tad. :D
Menjao sam i ove delove ali tad je bio drugi problem kad stisnem kvacilo u toku voznje a ne diram gas on sam podigne broj obrtaja do 3000!
Skoro pa mogu sam da dijagnostikujem kvarove toliko sam se izvestio!
Zdravo jas sum od Makedonija i go imam istiot problem, koga ke go stisnam kvaciloto brojot na obrtaji se zgolemuva do 3000, pa ako mozis da mi pomognis kako da go popravam ovoj problem. Blagodaram

Post Reply