Check engine - upali se i posle desetak minuta ugasi !?!
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
SinisaKrisan
- nemanya
- Automobil: NIVA 4x4
Signalizira koješta.
Od stvari koje su skoro bezopasne po rad motora,do onih koje baš i nisu.
Odeš na dijagnostiku kad je upaljena,pa vidiš.
Meni se,recimo,to dešava zbog ventila produvavanja apsorbera benzinskih para.
Auto radi kako treba,ali krši ekološke norme
pa ECU javlja da nisam u skladu sa prirodom 
Od stvari koje su skoro bezopasne po rad motora,do onih koje baš i nisu.
Odeš na dijagnostiku kad je upaljena,pa vidiš.
Meni se,recimo,to dešava zbog ventila produvavanja apsorbera benzinskih para.
Auto radi kako treba,ali krši ekološke norme
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
naravno,ok,ma nema na cemu,kazem ja da vredi,samo uzivaj! e da,i jos nesto uzmi na omv pumpi /indzektor kliner/ za benzin,to je mala ljubicasta flasica/570 dinara/i sipaj u rezervoar/kad je pun/. ja tako radim,i na svaki 7-8 pun rezervoar sipam,i mnogo znaci,procisti ceo sistem za gorivo i sve dizne,i mnogo,mnogo bolje prima gas! probaj i uveri se! pozdrav 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
Aleksandar111
Nastavak price:
Lampica se palila zbog goriva - definitivno. Na servisu sam iz filtera za yorivo izvukao bar 50 gr grupnog taloga koji se nakupio. Takodje, 2 svecice (Bosna) su malo naprsle na vrhu navoja...
E sada je druga prica, nije proslo ni deset dana od pomenutog servisa, auto zagrejan, vracam se kuci i najednom:
- check engine pocinje da se pali i gasi
- auto trokira (jedva vuce i gusi se kada primi gas)
- nepravilno radi na leru
Stignem kuci sa autom u pomenutom stanju, istovarim stvari i posle 5 min odem do lokalnog majstora koji ima kompjuter. Naravno, sada lajka radi kao satic i naravno, kompjuter ne prepoznaje moju lajku - dzabe sam isao. Kao, video je on na racunaru (dok sam se ja okrenuo da se javim na telefon) da je bilo problema na 3. cilindru. To moze biti svecica, kablovi ili bobina. Majstor mi rece da smem da je vozim pa ako se ponovi da ponovo dodjem (kod njega ili u Ladin servis) da vidimo sta je. Kako ovu dijagnostiku nisam video pisem ovde da Vas pitam o Vasim iskustvima!?!
Inace, ponovo imam Bosna svecice...
Pozdrav
Lampica se palila zbog goriva - definitivno. Na servisu sam iz filtera za yorivo izvukao bar 50 gr grupnog taloga koji se nakupio. Takodje, 2 svecice (Bosna) su malo naprsle na vrhu navoja...
E sada je druga prica, nije proslo ni deset dana od pomenutog servisa, auto zagrejan, vracam se kuci i najednom:
- check engine pocinje da se pali i gasi
- auto trokira (jedva vuce i gusi se kada primi gas)
- nepravilno radi na leru
Stignem kuci sa autom u pomenutom stanju, istovarim stvari i posle 5 min odem do lokalnog majstora koji ima kompjuter. Naravno, sada lajka radi kao satic i naravno, kompjuter ne prepoznaje moju lajku - dzabe sam isao. Kao, video je on na racunaru (dok sam se ja okrenuo da se javim na telefon) da je bilo problema na 3. cilindru. To moze biti svecica, kablovi ili bobina. Majstor mi rece da smem da je vozim pa ako se ponovi da ponovo dodjem (kod njega ili u Ladin servis) da vidimo sta je. Kako ovu dijagnostiku nisam video pisem ovde da Vas pitam o Vasim iskustvima!?!
Inace, ponovo imam Bosna svecice...
Pozdrav
Totalna radost!?!
Opet ista prica. Najpre je pocelo da se povremeno pali CHECK ENGINE a sada posle desetak dana od prve pojave, auto je ponovo poceo da trokira.
Evo danas je tek 3 meseca kako sam zamenio bobinu (modul paljenja) a po svoj prilici moram to da uradim opet.
Sta je razlog ponavljanja kvara?
Pozdrav
Opet ista prica. Najpre je pocelo da se povremeno pali CHECK ENGINE a sada posle desetak dana od prve pojave, auto je ponovo poceo da trokira.
Evo danas je tek 3 meseca kako sam zamenio bobinu (modul paljenja) a po svoj prilici moram to da uradim opet.
Sta je razlog ponavljanja kvara?
Pozdrav
Ako je 16v motor, ja tipujem da je pregrevanje. Lose je osmisljen polozaj bobine, nalazi se na glavi koja je prilicno podgreva. Na 8v motorima, bobina se nalazi pored bloka gde je znatno hladnije. Ako ti ne bi smetalo, razbusi dve rupe u motornom prostoru i napravi nosac za modul. Tako se nece pregrevati.
PS
To se inace ne zove bobina, nego modul palenja, ali da ne cepidlacimo
PS
To se inace ne zove bobina, nego modul palenja, ali da ne cepidlacimo
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent