Neresiv problem

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Jumbo

Post by Jumbo »

(V)lada wrote:
aleksa wrote:Gde se nalazi taj Bulat,jel na NBG?
Na Ledinama je, sa Novog Beograda ka aerodromu (Surcinskim putem) pa s leve strane. Cini mi se da je broj 23 ili tako nesto - uglavnom pocinje na 2! :)
Skrene se u ulicicu pored pecenjara Ipak se okrece (mislim da se tako zove ima veliki tocak na njoj), a ima i mali putokaz koliko se secam.
http://www.hokej.co.yu/board/

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

Aha tu je, eto bas u ponedeljak idem do njega da mi promeni lamelu...

ljubo

Post by ljubo »

E konacno da se i ja registrujem dosad sam mogao samo da gledam postove a imam identican problem!!!
Gde se nalazi taj DIS modul i koliko kosta posto sam iz Temerina a malo mi je daleko da idem kod Bulata?
Ovde majstorima NE DAM ni pare vise... :-x

Jumbo

Post by Jumbo »

ljubo wrote:E konacno da se i ja registrujem dosad sam mogao samo da gledam postove a imam identican problem!!!
Gde se nalazi taj DIS modul i koliko kosta posto sam iz Temerina a malo mi je daleko da idem kod Bulata?
Iz njega izlaze kablovi za svecice (kao nekada razvodnik) i kod onih sa 16 ventila se nalazi ispod onog plasticnog poklopca. Kad sam ja imao taj problem kostalo je oko 80 evra, ali ih ima dosta losih (mala privreda) koji ce ponovo da crknu veoma brzo i prilicno je tesko naci original.
http://www.hokej.co.yu/board/

ljubo

Post by ljubo »

Jumbo wrote:
ljubo wrote:E konacno da se i ja registrujem dosad sam mogao samo da gledam postove a imam identican problem!!!
Iz njega izlaze kablovi za svecice (kao nekada razvodnik) i kod onih sa 16 ventila se nalazi ispod onog plasticnog poklopca. Kad sam ja imao taj problem kostalo je oko 80 evra, ali ih ima dosta losih (mala privreda) koji ce ponovo da crknu veoma brzo i prilicno je tesko naci original.
Mislis na bobinu??

ljubo

Post by ljubo »

Moram samo da kazem da sam bobinu vec promenio kao i kablove, ali sve isto... Do sada sam dao preko 15000 a nista nisam ucinio (od sredstava za ciscenje klipova do kompjuterske dijagnostike, filtera za gas i benzin)...
Ako bilo ko zna sta bi bilo korisno da isprobam neka javi!! Postajem ocajan po tom pitanju!

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

a zasto ne izložiš svoj problem nego mi da gatamo, šta fali tvom autu...
znači detaljno godište, tip motora,ima/nema gasni uredjaj i koji,šta se manifestuje kao problem i šta je radjeno dosad. :?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Beagle

Post by Beagle »

ljubo wrote:
Jumbo wrote: Mislis na bobinu??
To se zove modul paljenja i odradjuje posao bobine, platina, razvodne kape... Zvati ga bobina je, pogresno :)
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent

jeronimo

Post by jeronimo »

u stvari to su dve bobine spregnute zajedno+komutator zato se tako i zove modul paljenja .objedinjuje sve u jednom a komandu dobija od ecu-a... ;) posao razvodne kape i ruke odradjuju senzori bregaste i radilice...

ljubo

Post by ljubo »

Identican problem kao Jumbo imam! 2004 godiste 112 1.5 16V motor... Imam sequent gasni uredjaj!!
Znaci prvo je poceo da trza i gubi snagu... Posle nekog vremena poceo da radi kao na tri klipa i ponekad se ugasi!! Desava se i na leru i u brzini, kako na gasu tako i i na benzinu... To sve nije konstantno nego se desi da po citav dan radi normalno a nekad se neda voziti..
Jumbo kaze da je problem resio menjanjem modula, a ja sam ga promenio i opet isto...
Dijagnostika kao i uvek nista ne pronadje! Gas je ispravan jer mu je jos garancija pa sam terao kod majstora... On je sve proverio i radi kako treba!
Da li je moguce da mi i ovaj 2. modul ne radi kako treba ili pak nesto drugo?

jeronimo

Post by jeronimo »

jesi li merio kompresiju motora?

jeronimo

Post by jeronimo »

iako su simptomi isti rešenje ne mora da bude...kablovi su predpostavljam novi i kvalitetni?

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

Daj broj i adresu majstor- Bulat -a.
http://www.palvet.webs.com/

aleksa

Post by aleksa »

Bulat se nalazi na Ledinama sad neznam tacno dal je Surcinska ili Surcinski put,u svakom slucaju evo broja pa ga zovni,063 313 731.

p.s. I ja sutra planiram da odem do njega,imam slican problem kao i ti,ujutro cu ga zvati ,pa ako je slobodan idem do njega,mozemo zajedno ;)

ljubo

Post by ljubo »

Zvao sam Bulata i rekao mi je da izmerim kompresiju i jos ponesto... Kablovi su ganjc novi i kvalitetni! Cim skontam sta mu je javljam! poz 8)

Post Reply