A jesi proverio jel masa u redu? Neko je već kačio slike gde se nalazi (kako su osigurači pa iznad njih levo) možda je uhvatila korozija ili se razlabavilo (mada pošto radi samo brzinomer ne verujem, ko zma možda i jeste)
Probaj i da proveriš tablu nakoliko puta to se radi tak ošto pritisneš ono dugme za resetovanje kilometraže, držiš pritisnuto, i daš kontakt. Onda će se svetla upaliti a kazaljke početi da šetaju kroz ceo opseg dva puta, ako nešto štuca onda si lokalizovao na tablu.
Probao,
Sve kazaljke skoce do pola pa se vrate. Upali se i lampica rezerve pa se ugasi i tada skala nivoa goriva dodje na svoj nivo. Probao sam nekoliko puta, uvek isto, mada, jednom skale nisu dosle ni do pola.
Isto se ovo desava i sa komsijinom Ladom - skale idu jedanputa do pola. Znaci tako treba. E sada, posto jednom brzinomer nije stigao ni do pola, mozda je hladan lem. Rasturicu tablu, pa sta bude. Ako nista, ima tu i majstora. Ima li neko b olju ideju.
Vezu za masu ne umem da nadjem...
Altinjanin, molim te reci mi blize (adresu ili telefin) elektricara koga znas u Prvomajskoj? Jes da mi nije blizu, ali - preporuka je preporuka!
Isao sam skoro do mora i u jednom trenutku mi je kazaljka brzinomera u 4. brzini i pri nekih 1500 rpm pokazivala oko 140 kmh. Obzirom da su mi ljudi blicali da u blizini ima policije (to je i bio razlog da pogledam brzinomer) stao sam i ugasio auto. Kazaljka je ostala na 80 kmh. Skinuo sam + klemu sa akumulatora i sacekao 10tak sekundi dok mi supruga nije rekla da se i kazaljka vratila na 0 kmh. Od tada sam presao oko 600 km i nisam imao problema.
PS: Iza krivine su me zaustavili policajci i pitali imam li kakvih problema i mogu li mi pomoci. Neocekivano ali za svaku pohvalu.
Elektronika ima običaj, tako da kašem da „zaglupi“ bez nekog opravdanog razloga. Isto tako kao što i računar. Fali mu jedan dobar restart da bi došao na svoje mesto.
Ako je ova pojava česta, onda već daje mesta za brigu.
Sada brzinomer vise ne "divlja", sada osciluje oko neke srednje vrednosti +- 5km/h i to ne svo vreme voznje vec kad mu se cefne.
Ovo mi je juce cak i dobro doslo da se izvadim kod policije. Na putu Sabac - Loznica zaustavi me "prijatelj" - vozio sam 65 kako rece u naseljenom mestu. I tu ja krenem da se jadam kako je mala plata, eto vozim Ladu i jos je nisam otplatio a zafrkava me brzinomer a nemam para da popravim - 12000 tabla. Covek mi nije poverovao, a ja mu predlozim da ga provozam. Sede on sa mnom a ona na srecu podivlaja! Oprosti mi covek - nisam mogao da verujem!
Miljan wrote:Jel si menjao svecice u medjuvremenu ?
Ako nisu sa R oznakom, pocne da baguje tabla.
Jel postoji neko logičko objašnjenje za vezu svječica i instrument table ili su to neki mali zeleni ili vrhunska ruska elektronska dostignuća??? stvarno mi nije jasno.
bruyoni wrote:Probaj i da proveriš tablu nakoliko puta to se radi tak ošto pritisneš ono dugme za resetovanje kilometraže, držiš pritisnuto, i daš kontakt. Onda će se svetla upaliti a kazaljke početi da šetaju kroz ceo opseg dva puta, ako nešto štuca onda si lokalizovao na tablu.
Zanimljiv fazon, postoji li još neki sličan trik?
Jel neko od Vas provjeravo tačnost brzinomjera? Ja sam prijatelja, drota, zamolio da me upuca sa radarom i bogami laže. Pri manjim brzinama do 60-70 pokazuje više 5, 6 km, a na većim više, pri brzini od 140 na satu radar je izmjerio 128km
Totalna istina. Ne pokazuje točno, na manjim brzinama pokazuje koji km manje, a na većim preko 100 pokazuje i 5-10km više nego bi trebalo... Kod mene se po putnom računalu vidi razlika ista...