Zna li možda neko dimenzije zadnjih opruga kod Lade 112/110? Ne znaima me dužina to sam saznao, već me zanima spoljni i unutrašnji prečnik namotaja. Ili, još bolje, sponji i unutrašnji prečnik one gume u koju naseda zadnja opruga (ista je takva i na samari, bar što sam ja na ladaparts gledao).
Evo i slike te gume
Znači spoljni i unutrašnji prečnik onog, aj recimo, "prstena" kada bi se gledalo kroz oprugu.
upravo sam premerio u tavanu POLOVNE delove od Samare.
Aj, jaj,, jaj subler pokazuje da postoje male razlike u dimenzijama ali evo izmerenih vrednosti:
Unutarnji precnik / spoljnji precnik
Guma 62-64mm/107-108mm
opruga 85-86mm/107mm
oslonac opruge na amortizeru 81-82mm/106-107mm (pazi ovaj oslonac u unutrasnjem precniku je konusan a merio sam ga na najmanjem precniku.)
kod mene u knjizi na crtezu ta guma stoji sa gornje strane opruge amortizara u 'solji' a pojma nemam gde vi zelite da podmetnete te distancere
To je manje više to, logično mi da se malo nešto pohaba.
Hoću na tu gumu da ih stavim što će efektivno da poveća dužinu opruge.
Malo se spustio zadnji kraj nakon ugradnje toro boce, plus se još dodatno spusti kad napunim i tu bocu i još 20l benzina pa bi ovim malo da nivelišem.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
bruyoni wrote:To je manje više to, logično mi da se malo nešto pohaba.
Hoću na tu gumu da ih stavim što će efektivno da poveća dužinu opruge.
Malo se spustio zadnji kraj nakon ugradnje toro boce, plus se još dodatno spusti kad napunim i tu bocu i još 20l benzina pa bi ovim malo da nivelišem.
Hvala!
Ja juce ugradio podizace. To je celicni profil sa tri para rupa na sebi (tako da imas dve razlicite visine). Odsrafi se amortizer od osovine i taj podizac se ubaci izmedju.
Popravka je prilicno jednostavna, ne utice na bezbednost i vozne karakteristike (jer se ne radi nista na oprugama i amrtizerima), a auto je podignut za 2cm, koliko su mi se opruge sabile.
I ja to isto odradio podizace, doduše moji imaju dva para rupa, bilo jei sa tri ali ovi sa dva izgledaju bolje jer su od debljeg čelika oni sa tri su izgledali kao običan 2mm lim koj ije ispresavijan. Meni je podiglo ladu, vidi se ali kad napunim plin i dodam 10-15l u rezervoar lepo legne na mesto a i milina jer sad ne grebu korube kad se natrpa ljudi i alata u kola.
Beagle wrote:
Ja juce ugradio podizace. To je celicni profil sa tri para rupa na sebi (tako da imas dve razlicite visine). Odsrafi se amortizer od osovine i taj podizac se ubaci izmedju.
Popravka je prilicno jednostavna, ne utice na bezbednost i vozne karakteristike (jer se ne radi nista na oprugama i amrtizerima), a auto je podignut za 2cm, koliko su mi se opruge sabile.
Jesi li ih ugradio u nekom servisu ili u "domacoj radinosti"? I ako nije tajna koliko kosta to zadovoljstvo? Sve mi se vise cini da cu i ja morati to da odradim...