Smola od chetinara

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Re: Smola od chetinara

Post by rascho »

E to se sada rješava sa polir pastom, i to Sonaxovom. Sada joj fino daš neku mekanu pamučnu krpu i polir pastu pa neka ponovo trlja, do visokog sjaja :-)
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

Ostoja

Post by Ostoja »

Ajd da smola manje-vise i mogu da je smislim, al vece su zlo bombe sto ove ptice... kakaju :D.

Ja ne znam sta ove pticurine jedu, al ako vidite pticje go*ance odmah brisite sa kola. Meni na par mesta ostetilo lak jer nisam video na vreme pa se zapeklo i prilikom skidanja se lak zagrebao. Slaba vajda i od natapanja sundjerom pa brisanja kad omeksa. Znaci, na vreme brisite...
Nikad se ne svadjaj sa budalom, mozda ljudi nece primetiti razliku...

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Anti silikon skida govance bez grebanja !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Ostoja

Post by Ostoja »

Nisam znao na vreme :(
Nikad se ne svadjaj sa budalom, mozda ljudi nece primetiti razliku...

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

To za ptičja govna sam ja čuo još davno, ali nije oštećenje zbog grebanja nego, navodno, zbog kiselosti govneta koje onda izjede lak. Tako da je nebitno sredstvo odstranjivanja, ako duže stoji lak je pojeden. A možda ovisi i o vrsti ptice, a i o zadnjem obroku, vrag će ga znati :) U svakom slučaju ja se trudim to skinuti čim vidim.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

DEL_BOY
Automobil: 2111

Post by DEL_BOY »

Sto se smole tice,ptica,kerova sto u prolazu zapisavaju gume i blatobrane,kretena sto na parkingu ne gledaju vec samo svom snagom otvore svoje vrata a nema veze sto su izgrebali auto do sebe i svega drugog sa cim se normalan covek susrece svakodnevno jednostavno je...NEMA POMOCI :evil: Dzaba ga ja cuvam,briskam,pazim,mazim tek kad odem u perionicu i opranog ga izvezem napolje pa kad vidim u kakvom je stanju od svega gore navedenog dodje mi da bijem prvog na kog naidjem :hit ali sta vredi i to. Nema nego da ga u stakleno zvono stavim i da nevadim odatle a ko pridje ima da :shoot . Cuvam koliko mogu a inace kupio sam ja njega a ne on mene. 8)
Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...

lada-senta

Post by lada-senta »

Hmm,posto nisam video nista pokrenuto oko farbe,evo ovde da pitam.Prosle godine su mi farbali auto,naravno,ajde da bude kao bombona,metalik farbom. Pa mi pametan majstor nesto zezne,valjda mi pomocnik kaze,da kod poslednjeg sloja farba pomesao ostatak laka i farbe,i tako prevukao autó,pa mi sad ima donekle sjaja ali ako se pogleda izbliza ima neka rapavost,kao da ima miliardi rupica.... On mi tvrdio,da ce to poliranje skinuti,ali kad sam odneo posle 2-3 meseca,koliko su relki da treba boji da se potpuno osusi,kod majstora ko radi poliranje-onj epogledao i rekao da nece da radi jer ce samo vise da izvuce onu rapavost. Neko eventualno neku ideju,sta moze da se uradi??
Znam,da ponovo farbam auto,ali to opet nekih 400-500 Eura....

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

nekada su to radili sa smirglom 2000 na vodi i posle toga pranje antisilikonom i reparatur lak (bezbojni) preko svega da pojaca sjaj. posavetuj se sa nekim farbarom ili hvataj tog sto je rekao da ce poliranje sve da sredi...
Last edited by jeronimo on Mon Jun 06, 2011 8:41 am, edited 1 time in total.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

DEL_BOY wrote:Sto se smole tice,ptica,kerova sto u prolazu zapisavaju gume i blatobrane,kretena sto na parkingu ne gledaju vec samo svom snagom otvore svoje vrata a nema veze sto su izgrebali auto do sebe i svega drugog sa cim se normalan covek susrece svakodnevno jednostavno je...NEMA POMOCI :evil: Dzaba ga ja cuvam,briskam,pazim,mazim tek kad odem u perionicu i opranog ga izvezem napolje pa kad vidim u kakvom je stanju od svega gore navedenog dodje mi da bijem prvog na kog naidjem :hit ali sta vredi i to. Nema nego da ga u stakleno zvono stavim i da nevadim odatle a ko pridje ima da :shoot . Cuvam koliko mogu a inace kupio sam ja njega a ne on mene. 8)
za to otvaranje vrata stvarno mi dodje da nekog bijem :hit
poslednji put parkiram Yuga na parkingu ispred Mr.Bricolage u Nisu. Jedini na parkingu od mozda 200 mesta. Izlazim posle 5 minuta i do mene ford focus parkiran. Nista, odem kuci, kad... Imam sta da vidim. Baja otvorio vrata i napravio mi tacku sa strane na autu... :evil: :evil: :evil: Ne shvatam zasto je morao bas tu da stane kad je imao ceo parking prazan

inace nikad ne parkiram pored nekog ako nema bar metar prostora ali mnogima ni to nije dovoljno.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

tako ti je to uvek,koliko god se trudio da sacuvas desi se iznenadjenje,parking,javna garaza,parkiranje na ulici...samo te opali,i ode a ti se j... pa X puta sam video kako zveknu i branik,,vrata,i gas,a 100 kola na parkingu..sta ces,tako je..
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Prijatelji mene je krava udarila u selu u parkiran auto, moj auto je ko magnet za budale nema ko me nije zakacio na parkingu i naravno pobegao, cak su mi u Beogradu lepo skinuli zadnji lonac auspuha, koji ce nekom Q zadnji lonac za ladu!

lada-senta

Post by lada-senta »

Kako sta ce zadnji lonac?? Pa prodaje ga kao rezervni deo,nikad lakse pare....Meni pricao rodak iz beograda.PErkirao Astru pred zgradu,dok se popeo,pogleda dole i kradu auto. Dok je nasao pajkana,i nasli autgo,upola je bio rastavljen,a nije proslo mozda pola sati:-)

Post Reply