Primer rada ovlascenog Lada servis (bruka)

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Re: Primer rada ovlascenog Lada servis (bruka)

Post by Samar-Guja »

Pa zar vi mislite da u ovlascenim servisima ima majstora , ima bravara, slosera ,pekara priucenih mehanicara molera ...... , a automehanicari (majstori) uglavnom rade privatno ili u nekom jacem privatnom servisu tako da se nemojte cuditi ovakvim ispadima ! Jeftinije gazdi platiti nekom priucenom nego nekom koji se razume ! !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ruku na srce ima i dobrih majstora samo su postali retki i naravno lose placeni....
sto opet dovodi do one iz 90- tih "kakva meni plata takva tebi vrata" kad je onaj mucenik u zastavi skinuo tapacirung da vidi da mu se nije otkacila sajla podizaca.... :lol:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

dado_bl
Automobil: lada,reno,zastava

Post by dado_bl »

servis u banja luci je promjenio u zadnjih 5 god vise majstora nego ..ne znam ni s cim da uporedim..uglavnom samo je jedan cova isti,ostali su ti na mjesec-dva...tri :D

DEL_BOY
Automobil: 2111

Post by DEL_BOY »

Što se OVLAŠĆENIH sručnjaka tiče koji se bave prodajom i servisiranjem Lada automobila pročitajte šta sam napisao za AUTOSHOW U NS u LKS AKTIVNOSTI pa će vam neke stvari biti jasnije siguran sam...BRUKA I SRAMOTA KO SVE RADI!!! :x
Sve bi ja to minobacač na leđa pa uz brdo i da vidiš..... :lol:
Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

Kad su u pitanju privatni biznisi onda su radnici fizikalci slicni majstorima u servisima. Poslodavci se najcesce ponasaju kao da se radi na traci i da je rec o cisto fizickom poslu pa tako smatraju majstore zamenjivim i spustaju im plate na nivo fizickih radnika.
Otuda proizilazi da majstori menjaju svog poslodavca u nadi da ce kod nekoga drugog biti bolje.
U medjuvremenu sami majstori obeshrabreni zaradama postaju nonsalantni prema poslu jer ne osecaju zadovoljstvo kroz rad i zaradu pa postaju aljkavi, a onda tu dolazi nezadovoljstvo klijenata pa nezadovoljan poslodavac i sve tako u krug. Sve slicno kao u bilo kom privatnom biznisu na nasem regionu. Vrzino kolo iz kojeg nema izlaza.
Najbolje su se pokazali servisi u kojem vlasnici sami zasucu rukave i sve rade. Nazalost takvima se vrlo brzo ili razvije posao ili propadnu ako nevaljaju, a ako valjaju pa im se razvije posao onda i oni prime radnike i samo jedno vreme je svima dobro. Vrlo brzo krene prica poslodavca prema radniku - jos samo ovo ili ono pa cemo da podizemo plate; dok radnici tako cekaju neko bolje sutra poslodavac gradi kucu, vikendicu ili nesto slicno i kad se jednom sve iskristalise poslodavac se pretvorio u osobu kojoj nikakav novac nije visak jer uvek ima sledece ambicije a radnik se pretvara u zamenjivu kategoriju. U tom momentu opet treba potraziti nekog majstora koji sam zasuce rukave ...

Skoro sam procitao duhovnu recenicu koja me zamislila koliko istine ima u njoj, a isla je otprilike ovako: Svima nama dodje kraj i kad nas jednom ne bude niko o nama nece pricati koliko smo bili bogati ili koliko smo novca zaradili tokom zivota i kakva smo cuda izgradili ili pokupovali. Za nama ce ostati price o tome dal smo pomogli kad je pomoc bila potrebna, dal smo ucinili kad smo mogli, dal smo svojoj deci bili blizu kad im je trebalo, ... ma ne pamtim bas najbolje ali ono sto cinimo je kako ce nas pamte i sta ce o nama govoriti.

Ljudi postoje da bi bili voljeni.
Stvari postoje da bi bile koristene.
Problem nastaje jer se nekako dogodilo da se sada stvari vole a ljudi iskoristavaju. :x

:angel http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5285_n.jpg

:cool

Postoji interesantna anegdota o jednom drvetu. Na najnizim granama su vrapci, na malo visim granama su slavuji, papagaji, detlici, ..., na jos visim granama golubovi, iznad njih vrane pa sove i sve tako do vrha drveta a na vrhu sedi jedan orao.
Svi oni tako sede i seru na dole po ovima koji su ispod njih.
Kad ovi odozgo pogledaju ove na dole oni vide samo govna. A kad ovi odozdo pogledaju na gore vide samo dupeta koja seru. :angry

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

I interesantno je stajati,ujutru kad se neki od tih servisa otvaraju pa videti šta gazde voze .... Ajd što gazda Ladinog ovlašćenog ne dolazi na posao sa Ladom, to delimično mogu da razumem, ali što moj komša (kome su inače usluge svih ostalih privatnika "skupe") gazda Citroenovog servisa vozi neki nadrkani GM-ov truck, e to mi nije baš jasno. Viđao sam i da Sitroen ima džipove .....
Da li to znači da isti taj šalje nama ,ostalima, poruku "Citroen, Lada .....,etc. ne valja ?!"
http://www.palvet.webs.com/

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Meni je blizu servis beo-lada u Zemunu,ne idem kod njih posto su skupi,mada sam kupovao delove,ali ne da mi oni montiraju,i svaki put kada bi otisao nailazim na drugog majstora!gazda isti,i 2 sluzbenice koje sede za kompom i kao primaju pozive i traze delove sta ih pitas,a ustvari ne znaju nista,ja sam jednom prilikom trazio flasicu gde se sipa tecnost za pranje stakla za lajku,a ona nikako da shvati sta je to nego mi nudi flasicu za antifriz,i tako ubedjivanje,dok na kraju nisam skinuo flasicu pa joj lepo pokazao sta trazim,i konacno isto dobio :)
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

bakivet

Post by bakivet »

He, he, drugome ti pričaj kako si tražio bidon od te dve službenice :)
http://www.youtube.com/watch?v=IEqNPYVNO4k

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

gde me nadje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

nikolabg

Post by nikolabg »

....nije to nista, meni je ovlasceni servis u Beogradu "odradio" nulti servis nakon kupovine, posle cega mi je lajka prokuvala odmah u gradu.....razlog? pogresan osigurac za hladnjag 10A umesto 20A(ili tako nesto, ne secam se). A najbolja stvar je sto sam pola sata pre nego sto je prokuvao dosao da zamenim osigurac jer sirena nije radila i majstor nije skapirao da ne radi i hladnjak i sta je razlog samo zamenio istim osiguracem ....od tada prvo ja otkrijem kvar pa ga saljem na popravku....nema da mi vrdaju onda(i tako sam krenuo da ucim mehaniku)...:)

bakivet

Post by bakivet »

Hm, u Srbiji (a i još ponegde) ti je tako. Generalno , nije da su ljudi nepošteni već sam imao slučajeve (dok nisam uspostavio saradnju sa aktuelnim majstorom) da dođeš u "servis" i vidiš da čovek gleda belo u auto i da nema veze šta je po sredi, ali kad si već došao, mora da ti drpi neki dinar.
Svako mora malo da luta i nauči ponešto o mehanici dok ne pronađe "svog" majstora.

Post Reply