Trza, gubi snagu, gasi se ... Lada 110
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Trza, gubi snagu, gasi se ... Lada 110
Pomoc! Od skora poceo sledeci problem: kad se kolicina goriva u rezervoaru smanji na nekih 10 tak litara pocinju gore navedeni simptomi. Ponekad je to praceno lampicom check engine, ali ne uvek. Kad dospem goriva sve je ok. Napomena: problemi su poceli da se javljaju posle sipanja wurth sredstva za ciscenje dizni za motore sa direktnim ubrizgavanjem na pun rezervoar (kada je kolicina goriva opala na min.)
Da li neko zna moguci problem?
Da li neko zna moguci problem?
- KamAZ driver
- josif visarionovic
- Site Admin

Ali zasto onda dobro radi kada dospem gorivo?josif visarionovic wrote:Bemzinska pumpa.
Pokazivac kolicine goriva je, skoro sam siguran, u redu, gledajuci predjenu kilometrazu.
Pa ne bi smelo, ali mozda je ciscenjem dizni i ventila nesto palo na dno. Medjutim, zar ne usisava gorivo uvek sa dna rezervoara??? Pre moze da se desi da pliva pri vrhu nesto. Mozda se to sredstvo nije rastvorilo (???) u gorivu pa kad ga srkne, ono trokira.KamAZ driver wrote:![]()
Da nema kakvog taloga ili sličnog u rezervoaru prouzrokovanog tom špecijom koju si natočio?
- josif visarionovic
- Site Admin

Zato sto kada pumpa ostane bez goriva, makar i za trenutak, dolazi do njenog ostecenja, jer se ona gorivom i podmazuje.
Ja ne znam jel ta pumpa potopljkena u rezervoar ili je externa?
Na nekim automobilima koji imaju pumpu u rezervoaru stoji upozorenje da u rezervoaru uvek mora biti odredjena kolicina goriva, bas zbog pumpe.
Mozda se desilo da se jednostavno pokvarila. Sto se tice aditiva, mislim da je cista koincidencija da se bas pokvarilo kada si njega sipao. On moze bez problema da prodje i da sagoreva, cak i bez benzina.
Ja ne znam jel ta pumpa potopljkena u rezervoar ili je externa?
Na nekim automobilima koji imaju pumpu u rezervoaru stoji upozorenje da u rezervoaru uvek mora biti odredjena kolicina goriva, bas zbog pumpe.
Mozda se desilo da se jednostavno pokvarila. Sto se tice aditiva, mislim da je cista koincidencija da se bas pokvarilo kada si njega sipao. On moze bez problema da prodje i da sagoreva, cak i bez benzina.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Pumpa je potopljena i nesto ne verujem da ima veze kako radi sa kolicinom goriva posto kod mene i sa rezervom radi isto ko i sa punim, zna i to da se desi, rezervoarom. Ja sam imao slicne simptome tek na kupljenoj ladi i bio je kvar nekog oduska voda bezina, ili tako nesto kako mi rekao majstor ali to se javljalo i pri punom i pri praznom rezervoaru. Mada i dalje osetim da pri oko 2000 obr. radi malo neravnomerno.
Sto se tice Wurth-a i ja sam ga sipao i lepo se pokazao, cak mi je motor osetno mirnije radio pa bi morao da sipam opet. Inace zna da se desi da to sredstvo razbije talog i da isti dospe do dizni pa ih moze zagusiti.
PS- probaj da kad imas tih 10l u rezervoru da skines poklopac goriva i da probas tako da vozis jer mi izgleda ko da se mozda odusak rezervoara zapusio pa se stvara podpritisak u rezervoaru.
Sto se tice Wurth-a i ja sam ga sipao i lepo se pokazao, cak mi je motor osetno mirnije radio pa bi morao da sipam opet. Inace zna da se desi da to sredstvo razbije talog i da isti dospe do dizni pa ih moze zagusiti.
PS- probaj da kad imas tih 10l u rezervoru da skines poklopac goriva i da probas tako da vozis jer mi izgleda ko da se mozda odusak rezervoara zapusio pa se stvara podpritisak u rezervoaru.
Probao, ne pomaze!bruyoni wrote:PS- probaj da kad imas tih 10l u rezervoru da skines poklopac goriva i da probas tako da vozis jer mi izgleda ko da se mozda odusak rezervoara zapusio pa se stvara podpritisak u rezervoaru.
Izgleda da je u pitanju neispravno podesen pokazivac nivoa goriva. Vec tri puta za redom mi se desava da kad pokazivac goriva padne na 1/4, auto pocinje da trokira. Posle dopunjavanja sve u redu. Malo pre toga osetim gubljenje snage u krivinama, kad ga zanese pa valjda prebaci gorivo u drugi deo rezervoara.
Drugo sta mi pada na pamet je da se rezervoar iskrivio pa postoje "dve komore", u jednoj je merač nivoa, a u drugom delu pumpa za gorivo ???
- KamAZ driver
Ако га ниси ударио, онда разлог за деформацију може баш тај подпритисак у резервоару. Знам за случај мог познаника коме се резервоар на "Вектри" скупио на капацитет од 12 литара. Ма скину доле проклетињу и провери сам, без ових нагађања. Ако је улубљен, исправи га дувањем компресором. Умара руке, ал' одмара мозак, да не мислиш шта је у питању.walter1 wrote: Drugo sta mi pada na pamet je da se rezervoar iskrivio pa postoje "dve komore", u jednoj je merač nivoa, a u drugom delu pumpa za gorivo ???
Ako ga nisi udario, onda razlog za deformaciju može baš taj podpritisak u rezervoaru. Znam za slučaj mog poznanika kome se rezervoar na "Vektri" skupio na kapacitet od 12 litara. Ma skinu dole prokletinju i proveri sam, bez ovih nagađanja. Ako je ulubljen, ispravi ga duvanjem kompresorom. Umara ruke, al' odmara mozak, da ne misliš šta je u pitanju.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
Moj problem je slican. Kada smo ovog leta krenuli u Grcku na letovanje, na 150_om kilometru od Beograda, na blagoj uzvisici, na auto putu Beograd-Nis, preticali smo jedan kamion, kada je odjedamput auto poceo da trokira i gubi snagu. Sokirali smo se. Rezervoar je bio pun, a tako nesto nam se nije ranije desavalo. Lada je inace presla 16000 km i stara je 3 godine. Posle toga nam se to nije ponovilo sve do slicne uzvisice u Makedoniji. Kola nisu stala, motor je i dalje radio, ali su kola nekoliko puta trznula gubeci brzinu i snagu da smo se ostalim uzvisicama primaicali tako sto smo zaletali kola i isli brzinom od 120 na sat. Kad smo se vratili kuci posle jos nekoliko istovetnih incidenata, prvi put nam se to dogodilo na uzvisici od Brace Jerkovica prema Banjici.
Ja sam rekla muzu da u servisu to moraju da nam poprave, na sta mi je on odgovorio da nam niko nece verovati jer se to ne desava uvek i to samo na uzbrdici. Sta se to desava? Kako ja da sa prakticno novim kolima opet sa dvoje male dece krenem sledece godine na more i kola mi stanu na auto putu gde se vozi 180 na sat?
Inace moj muz je celog zivota vozio ladu i sa Ladom 2105 mu se tako nesto nikad nije desilo.
Ja sam rekla muzu da u servisu to moraju da nam poprave, na sta mi je on odgovorio da nam niko nece verovati jer se to ne desava uvek i to samo na uzbrdici. Sta se to desava? Kako ja da sa prakticno novim kolima opet sa dvoje male dece krenem sledece godine na more i kola mi stanu na auto putu gde se vozi 180 na sat?
Inace moj muz je celog zivota vozio ladu i sa Ladom 2105 mu se tako nesto nikad nije desilo.