Eksplozije u voznji
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Eksplozije u voznji
Zdravo... Imam problem sa ladom 110/1.5/8v. Radi se o eksplozjama u motoru koje izbacuju vazduh kros cev filtera za vazduh. Desavaju se samo kad je vozim na plin i kad oduzmem gas da bi prebacio u nizu brzinu ili kad dodam gas da bi ubrzao posle promene brzine iz vise u nizu. Motor ne radi ramnomerno (kao da radi na tri svecice) pri malom obrtajima (<900 rpm). Jeli neko imao slicne probleme i kako ih je resio?
Hvala unapred....
Hvala unapred....
Plinski sistem je Lovato, za EURO II motore. Problem je sto je sve bilo super do jutros. Presao sam 32000 km sa plinom i do danas nisam imao nikakvih problema. Bio sam kod majstora koji je ugradio plinski ured, i tamo smo videli da je otpalo malo belo crevo sa grani (ono koje je zapuseno srafom, a ne ono koje se vraca u blok motora). majstor je stavio novo, ali ipak nista se nije promenilo 
- josif visarionovic
- Site Admin

Mislim da je Marko ovde u pravu.
Cesto vlasnici automobila sa FI motorima radi ustede trpaju neadekvatne i mnogo jeftinije venturi plinske instalacije umesto skupljih i naravno kvalitetnijih sekvent sistema i onda - BOOM!
Najcesce se explozije desavaju kad je boca skoro prazna, ako se desava i kad boca nije skoro prazna onda je kvar u pitanju. Prvo to proveri.
Cesto vlasnici automobila sa FI motorima radi ustede trpaju neadekvatne i mnogo jeftinije venturi plinske instalacije umesto skupljih i naravno kvalitetnijih sekvent sistema i onda - BOOM!
Najcesce se explozije desavaju kad je boca skoro prazna, ako se desava i kad boca nije skoro prazna onda je kvar u pitanju. Prvo to proveri.
Zdravo svima.... Napokon sam resio problem... Radilo se o koriziji na kontaktima razvodnika/bombine (jedan sklop) i na koroziji kablova za svecice... Zbog ove korizije pregoreli su izlazi razvodnika za 1 i 3 svecicu .... Promenio sam kablove i razvodnika i zasad je sve u redu.... Ukupna cena u MKD 100 EUR-a.
Hvala svima na savetima i angazmanu....
Pozdrav,
Hvala svima na savetima i angazmanu....
Pozdrav,
-
Veličanstveni
- Automobil: LADA 110
Re: Eksplozije u voznji
ima i ja problem sa ovim eksplozijama ... promenio modul ništa... promenio kablove ništa... motorić lera ništa... senzor ništa... inače mi je eksplozija otkinula usisno crevo na kraju pa je vuko falš vazdun, promenim i ništa
... e sad imam novi akumulator ali nisam probao... šta vi kažete ??? 
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Da si u Hrvatskoj poslao bih te kod majstora koji je doktor za takve probleme i rješava ih sa 100% sigurnosti.
Ovako ako nemaš majstora koji ima pravu opremu, a to je da može točno vidjeti kada se događa paljenje svjećice, kada paljenje smjese, kada otvaranje ventila, preostaje ti samo pogađanje. Ali vidim da već i sam kužiš šta može biti:
1. Problemi sa paljenjem: modul, kablovi svjećice, mogu biti i senzori koji utječu na trenutak paljenja, senzor bregaste, senzor radilice, senzor detonacija
2. falš zrak
3. siromašna smjesa (koja može biti i od falš zraka)
Da bi znao šta je od toga treba ti ili kvalitetna oprema ili kristalna kugla. Naravno pod uvjetom da se radi o venturi sistemu, a pretpostavljam da jeste čim je detoniralo u usisu.
Ovako ako nemaš majstora koji ima pravu opremu, a to je da može točno vidjeti kada se događa paljenje svjećice, kada paljenje smjese, kada otvaranje ventila, preostaje ti samo pogađanje. Ali vidim da već i sam kužiš šta može biti:
1. Problemi sa paljenjem: modul, kablovi svjećice, mogu biti i senzori koji utječu na trenutak paljenja, senzor bregaste, senzor radilice, senzor detonacija
2. falš zrak
3. siromašna smjesa (koja može biti i od falš zraka)
Da bi znao šta je od toga treba ti ili kvalitetna oprema ili kristalna kugla. Naravno pod uvjetom da se radi o venturi sistemu, a pretpostavljam da jeste čim je detoniralo u usisu.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
Veličanstveni
- Automobil: LADA 110
Lovato nažalost
... probaću još sa nekim senzorima , a ako ne onda kod popa teram auto 
nisam se nikada usudio da putujem za Knin sa lajkom ali rado bi ti se obratio za pomoć
nisam se nikada usudio da putujem za Knin sa lajkom ali rado bi ti se obratio za pomoć
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Sada vidjeh da si u drugoj temi napisao da ti zafali po litra antifriza u dva dana. Moguće i da zboh nekih problema u sustavu hlađenja, zafali antifriza (nastane zračni čep) u isparivaču, pa isparivač ne može dati potrebnu količinu plina, jer se smrzne, pa dođe do siromašne smjese i eksplozije. Pogledaj kada eksplodira, da li ti je isparivač hladan, ako je sve u redu on bi trebao biti toliko vruć da ne možeš na njemu držati ruku.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...