Ozracivanje hladnjaka....
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Ozracivanje hladnjaka....
pozdrav ljudi! gledajuci na forumu dosao sam do saznanja za sta mi sluzi ono malo crevce koje ide od hladnjaka do posude sa rashladnom tecnoscu....a upravo mi je hladnjak poceo curiti na tom mestu i tu su mi ga zalili tecnim metalom(sad vise ne pusta) i rekli da mogu da vozim....e sad znam ja da bi trebao da promenim hladnjak ali dok mi MMF ne odobri neka sretstva radije bih ga vozio ovako..... Pa posto moram da mu zamenim antofriz, da li bi bio neko voljan da mi objasni kako sada da ga ozracim kada mu je najvisa tacka zatvorena ili da ga pustim da se ozraci sam....
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Ozracivanje hladnjaka....
Kod lade se sistem sam odzračuje, samo ostaviš otovren čep na ekspanzionoj posudi dok čekaš da se otvori termostat i upali ventilator i to ti je to.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Čekaj malo, da li su oni izvana zalili taj spoj, ako se npr.počela javljati mala pukotina na tom spoju crijeva i hladnjaka, ili su potpuno skinuli to crijevo za odzračivanje i začepili rupu? Ako su skinuli to crijevo i začepili rupu, onda nema šanse da ga odzračiš, ako je crijevo u funkciji onda će se sam hladnjak odzračiti. U biti, ako je rupa začepljena, onda najbolje što možeš napraviti je malo odvojiti ono debelo crijevo sa hladnjaka, gornje, i čekati da krene antifriz, ali to će ti biti malo problematično jer je antifriz u tom slučaju već vruć.
Uglavnom, ako je crijevo za odzračivanje začepljeno, ja bih na tvom mjestu kupio novi hladnja, ipak dođe jeftinije nego presađivanje kože.
Uglavnom, ako je crijevo za odzračivanje začepljeno, ja bih na tvom mjestu kupio novi hladnja, ipak dođe jeftinije nego presađivanje kože.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
....ma da zacepljena je ta grana jer je taj metalni deo bukvalno otpao....mene interesuj, moze li sistem da se ozraci, npr ako ga stavim na neku nizbrdicu pa onda krenem da radim sve to....i ako ostane malo vazduha, on bi trebao vremenom da sam izadje?pa onda dolijem jos malo antifriza....?
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Ako pogledaš kako stoji hladnjak u odnosu na blok motora, vidjet ćeš da je on viši, zato se i skuplja zrak u hladnjaku. Trebala bi ti takva nizbrdica da blok motora postane viši od hladnjaka, pa da onda zrak ode u blok, pa bi iz bloka morao u mali hladnjak (odnosno grijač kabine), pa onda iz malog hladnjaka onim drugim crijevom za odzračivanje u posudu. E sada, koliko vjeruješ da je to moguće?
Evo ti jedna ideja. Kada izbaciš antifriz, radi promjene, probaj nekako montirati onaj ventil za odzračivanje za kućne radijetore (ili nešto slično), pa ga s tim odzrači.
Evo ti jedna ideja. Kada izbaciš antifriz, radi promjene, probaj nekako montirati onaj ventil za odzračivanje za kućne radijetore (ili nešto slično), pa ga s tim odzrači.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Loš ti je posao odradio taj koji ti je to začepio.
Probaj ovako: skini ono malo crevo koje vodi tečnost do leptira gasa i na njega nastavi neko crevo koje ćeš onda ubaciti u ekspanzionu posudu i onda probaj da odzračiš sistem dok auto radi na leru, pipaj creva i kad su sva jednako topla vrati nazad kako je bilo.
Probaj ovako: skini ono malo crevo koje vodi tečnost do leptira gasa i na njega nastavi neko crevo koje ćeš onda ubaciti u ekspanzionu posudu i onda probaj da odzračiš sistem dok auto radi na leru, pipaj creva i kad su sva jednako topla vrati nazad kako je bilo.
....ma ne moze ni da se skine ni da se nabudzi nesto novo, mora hladnjak da se menja....probacu sa nekom nizbrdicom