Dosla zima al antifriza nema

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
Martin Skopje
Automobil: lada 110

Dosla zima al antifriza nema

Post by Martin Skopje »

Lada trosi antifriz vise nego benzin 3 dana je vec ostavljam da radi neko vreme i nigdje nemogu da primjetim da curi antifriz sumljam na jedno crevo sta ide u ventilator za parno al neznam tocno kako da to vidim i izvadim posto mi smjeta ona servo pumpa za kocnice hteo sam da vas pitam di to crevo ide tacnije jel negdje u shal tablu unutra ili nosio sam je na majstor on kaze da nezna di ide antifriz a vec sam dao 50 eura u roku od 4 dana da idem do gradu i nazad mislio sam prvo da je temperatura veca pa isparuje al temperatura ide najvise do 90 i ni dlako vise ventilator se ne pali znaci da tocno meri i ne vrije antifriz a gde curi i gde nestaje nemam poima a i kad ostavim auto nema na asfaltu nista mozda ga neko krade nemogu da je gledam kad je nesto muci :( ..
LADA VOZI DADA

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Re: Dosla zima al antifriza nema

Post by jeronimo »

proveri pupu za vodu i slavinu grejanja kao i sve selne i spojeve hladnjaka plastika - aluminijum kao i slavinu za ispustanje tecnosti na hladnjaku i bloku...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Obično antifriz najviše curi kada se auto hladi, a ne dok radi. Nađi nekog čistog kartona, ostavi auto navečer negdje na ravnom i stavi karton ispod komplet motora. Sutra bi morao naći lokvicu negdje na kartonu i onda ćeš bar otprilike znati gdje tražiti.
Ako je auto naglo počeo gubiti veću količinu antifriza, ja bih rekao da je najvjerojatnije pumpa, jer jedino je ona pokretna u cijelom sustavu pa može propišati naglo. Svi ovi drugi spojevi, ako ih ne diraš, uglavnom počnu polako puštati. A moguće i da ti je crijevo negdje puklo. Ali mislim da ti je ovo sa kartonom najbolji početak. Samo pri tome uzmi u obzir da, sada po ovim niskim temperaturama, kada se uhvati mraz, pa se ujutro otopi, zna lokvica biti i od toga. Zato bi bilo najbolje kada bi to mogao uraditi negdje u garaži, na suhom, pa da si siguran da je lokvica od antifriza.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ako curi iz malog hladnjaka onda ćeš lako videti tragove na pošarnom zidu ispod servoa. a takođe dok isprobavaš ovo sa kartonom skini šuspleh da možeš preciznije da odrediš gde curi. Mada se slažem sa Džeronimom i rašom da je najverovatnije pumpa jer je kad ona procuri a motor zagreja prilično brzo ispari tečnost. Takođe ne trudi se da tražš slavinu grejanja, na 11x je nema.

Martin Skopje

Post by Martin Skopje »

Hvala vam za savjetima danas sam uocio da se tecnost sliva ispod servo pumpu za kocinice tu di ide crevo za parno a di tocno to ide jel neko zna pocela je da trosi antifriz nakon sta je pukao onaj kao T spojku sta ide u motor u parno i kazance pa posto nistmo znali di ide to crevo napravili smo isti takav T spojnik i mozdra smo izvukli crevo ono sta ide do parno za grejanje i da pitam danas kad sam je vozio dva puta mi je ugasila i ono ko da nemoze da drzi obrtaje upalim i malo drzim obraje do 3000 i nakon 3,4 sekunde pustim i sve radi normalno jel znaete mozda nesto o tome ja mislim da nije akumulator slab pa tako radi ili nema on veze sa to posto mi akumulator za TICO 45-ka a pustim 100 svari dok vozim i plus od kad sam stavio 4x400w elipse prekida mi sve kad pustim muziku -.-?
LADA VOZI DADA

Martin Skopje

Post by Martin Skopje »

Nisam hteo da otvorim novu temu da ne dobijem neku kaznu al imam jedan problem mucime vec 3,4 dana kad vozim auto sve super kad zaustavim na semafor ler gas mi farira strelka ide do dole jos malo da ugasi auto pa se sama podize i zaustavi na 800 tu negdje al neznam zasto kao da hoce da ugasi auto
LADA VOZI DADA

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Za početak napravi ono što je najjeftinije. Izvadi ler motorić i dobro ga očisti sa karburator cleanerom. Također očisti i njegovo ležište, a bilo bi dobro da očistiš i klapnu gasa. Onda vidi kako stoje stvari.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

Martin Skopje

Post by Martin Skopje »

Hvala puno probacu to danas a hteo sam da pitam danas mi se pocelo paliti jedan izvicnik na shal tabli ovako lici (!) i ono trepti sta to znaci ako neko zna molim da mi kaze da resim i to
LADA VOZI DADA

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ulje za kočnice?

Martin Skopje

Post by Martin Skopje »

choksi wrote:Ulje za kočnice?

hvala puno jeste to je bilo dosipao ulje i sad je ok hvala jos jednom !
LADA VOZI DADA

Post Reply