Problem sa paljenjem

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

zungul77
Automobil: Lada 110

Problem sa paljenjem

Post by zungul77 »

Lada 110 8v 1.5 2000 god.Problem kad trebam da je upalim prvi put moram da je verglam 10-inu puta.Kao upali i ugasi se,kad upali posle nema problem pali iz prve.Posto zivim u okolini Leskovca gde sam pitao za dijagnostiku niko nema,pa dali neko zna sta je kvar ili da mi kaze za neku dijagnostiku moze i u Nisu.Ima problem i sa ventilatorom nije hteo da ukljuci pa je neki elektricar namestio prekidac,ali kad ukljucim prekidac ako ne drzim nogu na gas auto se ugasi.
:x :evil:

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Problem sa paljenjem

Post by altinjanin »

Senzor bregaste ili senzor temperature proveriti.Je l' se uvek gasi kada ventilator radi?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

zungul77

Post by zungul77 »

Skoro uvek u 90% slucajeva.Menjao sam termodavac i nista drugo nisam

altinjanin

Post by altinjanin »

Znaci,auto se gasi kada se upali ventilator?Struja te zeza,nesto nije dobro spojeno.Step motor proveriti,ocistiti,i senzor paljenja,stoje jedno pored drugog.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

dijagnostika..... :?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

zungul77

Post by zungul77 »

jeronimo wrote:dijagnostika..... :?
Pa to mi je problem kad pitam u Leskovac za dijagnostiku svi se zale i samo kukaju na Ruse i niko nema,pa bi mi dobro doslo kad bi mi neko rekao da i ima i u Nisu da odem,jer auto mi je preko potreban jer mi je dete operisano od tumor kod malog mozga.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

A da ga ne zeza pumpa za gorivo (to ponavljano verglanje)??? Od čega su oni releji kod desne noge? da nije do njih nešto?

altinjanin

Post by altinjanin »

choksi wrote:A da ga ne zeza pumpa za gorivo (to ponavljano verglanje)??? Od čega su oni releji kod desne noge? da nije do njih nešto?
-Mislis kod leve noge suvozaca,tu je relej pumpe benzinske.

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

releji kod desne noge su od pumpe goriva.trebalo bi da proveris dali je dobra masa kod pumpe goriva.Kad das kontakt dali cujes zujanje pumpe i ako se cuje zujanje pumpe(kad nabija pritisak i gorivo) dali tada upali ili ne?

zungul77

Post by zungul77 »

Zile wrote:releji kod desne noge su od pumpe goriva.trebalo bi da proveris dali je dobra masa kod pumpe goriva.Kad das kontakt dali cujes zujanje pumpe i ako se cuje zujanje pumpe(kad nabija pritisak i gorivo) dali tada upali ili ne?
Cuje se zujanje i tad nece da upali.Kad upali prvi put pustim malo da radi i ugasim.Prodje od prilike pola sat dam kontakt ukljuci se pumpa i upali iz prve.

zungul77

Post by zungul77 »

choksi wrote:A da ga ne zeza pumpa za gorivo (to ponavljano verglanje)??? Od čega su oni releji kod desne noge? da nije do njih nešto?
Menjao mi majstor i namestio novu pumpu negde u maju 2013 i cuje se da ukljucuje.

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

dali li kad pumpa odradi svoje prilikom kontakta povuce struju malo zacilje lampice na instrument tabli a ona neupali.meni se to desavalo ali je problem bio u kontakt bravi nije slala dovoljno jaku struju automatu alnasera oslabio kontakt na bravi pa sam to odradio pomocu releja preko koga se aktivira automat alnasera a komandu relaju daje kontakt brava.Ako mozes uzmi od nekoga kontakt bravu za ladu 1.5 8v sa direktnim ubrizgavanjem pa probaj.A moguce da negse zeza struja do ecu.

zungul77

Post by zungul77 »

Zile wrote:dali li kad pumpa odradi svoje prilikom kontakta povuce struju malo zacilje lampice na instrument tabli a ona neupali.meni se to desavalo ali je problem bio u kontakt bravi nije slala dovoljno jaku struju automatu alnasera oslabio kontakt na bravi pa sam to odradio pomocu releja preko koga se aktivira automat alnasera a komandu relaju daje kontakt brava.Ako mozes uzmi od nekoga kontakt bravu za ladu 1.5 8v sa direktnim ubrizgavanjem pa probaj.A moguce da negse zeza struja do ecu.
Sad sam probao upalim svetla,pocnem da verglam i svetlo na instrument tabli jedva se vidi dok verglam kad upali sve je normalno.Ja imam isto neki relej koji je povezan sa alnaserom pa cu probati kasnije da ga zamenim posto imam u rezervi,pa cu da ti javim u svakom slucaju hvala.

zungul77

Post by zungul77 »

zungul77 wrote:
Zile wrote:dali li kad pumpa odradi svoje prilikom kontakta povuce struju malo zacilje lampice na instrument tabli a ona neupali.meni se to desavalo ali je problem bio u kontakt bravi nije slala dovoljno jaku struju automatu alnasera oslabio kontakt na bravi pa sam to odradio pomocu releja preko koga se aktivira automat alnasera a komandu relaju daje kontakt brava.Ako mozes uzmi od nekoga kontakt bravu za ladu 1.5 8v sa direktnim ubrizgavanjem pa probaj.A moguce da negse zeza struja do ecu.
Sad sam probao upalim svetla,pocnem da verglam i svetlo na instrument tabli jedva se vidi dok verglam kad upali sve je normalno.Ja imam isto neki relej koji je povezan sa alnaserom pa cu probati kasnije da ga zamenim posto imam u rezervi,pa cu da ti javim u svakom slucaju hvala.
Probao sam i sa zamenom releja i isto se desava,sto znaci moracu da saznam negde za dijagnostku gde mogu da uradim. : :-x :x

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Čini mi se da je tu više problema. Imaš li TNG? Koliko je star akumulator? Koliki je napon na akumulatoru kada auto ne radi i koliki kada radi. Svetli li check engine lampica na tabli dok auto radi (po sred satova stoji izgleda kao motor i svetli narandžasto) Image
Loša struja, ili jako loš akumulator ili alternator zreo za pregled i verovatno remont.
Možda je i masa jako loša ali sumnjam da bi izazvala toliko loše paljenje, mada možeš probati nekom jačom žicom (recimo kablom za zvučnike 2x2,5 mm2) povežeš minus akumulatora i neki deo bloka ili šasije ap tako probaš da voziš.
Što se dijagnostike tiče utičnica za nju se nalazi ispod volana sa desne strane ispod plastike, otprilike iznad pedale gasa. E sad auto 2000. nisam siguran da ima OBD2 priključak nego onaj stari.
Ako priključak izgleda ovako:
Image
onda greške može da ti očita bilo ko ko ima dijagnostu za 90% automobila

A ako je ovakav
Image
onda bi trebao greške da očita neko ko ima dijagnostiku za starija GM vozila

Post Reply