Bosch MP 7.0
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Bosch MP 7.0
Protokomer...nije komp 100 posto..struja te zeza...moduli...svecice...deo po deo eliminisi,pa ces doci sta je,nemoj odmah skidam komp... 

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Vrlo vjerojatno ti negdje gubi masu. Provjeri sve kontakte s karoserijom i one na bloku motora i onaj kod desne noge vozača (mislim da je tu masa od ECU-a). Uglavnom, dok turiraš ne bi smjeslo svjetlo oslabiti jer tada se alternator zavrti brže pa može dati više snage. Eto kada sam spomenuo alternator, provjeri i kontakte na njemu.Zile wrote:stavljenje sve 4 nove blombine i sve islo super do danas kad vozim na benzin kli na plin odjednom izgubi snagu to jest radi na dva klipa jgasim j upalim i sve je okej krenem da vozim kad treba da ubrzam preko i dodju obrtaji od 3700 do 4000 obrtaj ona se ugusi i pocne da radi na dva klipa.Kad vozim na benzin malo teze se to deyava a na plin konstatno non stop.U mestu kad stoji na benzin ili kad je na plinu prilikom turiranja ona secka i desava se da gubi sruju na instrument tabli izgubi signale za skale obrtaja kilometraze goriva i temperature i pokazivac predjenih km a ostane da sija osvetljenje.Sa starim blombinama sam primetio kad stojim u mestu i kad dam gas ona pocne da trokira i slucajno sam pogledao u svetlo u kabini kad dodajem gas malo upali se zackilji evo i vecera opet isto sa novim blombinama kad pogledam u plafon ono zackilji.Da napomenem da mi je auspuh zadnji lonac busan.Ja pomalo sumnjam u instalaciju a moze biti opet blombine.Nisam pametan sta moze biti.promenjen filter vazduha svecice ngk..
Također izmjeri napon na akumulatoru dok auto radi, da vidiš da li se dobro puni.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
moguce je da su alternator ili akumulator u defektu onda napon opadne a ecu brljavi, kao i naravno kontakti i masa(isti rezultat)
naravno kljucno pitanje, "da li je radjena dijagnostika"????
naravno kljucno pitanje, "da li je radjena dijagnostika"????
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Ovo nije losa stvar za dijagnostiku, ako moze za Lajku http://www.kupindo.com/Prateca-oprema/1 ... I-OBD2-CAN
Samo Samara Srbina Spasava