Problem-podizaci stakala!!!!
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Re: Problem-podizaci stakala!!!!
Pa pročitaj malo ovu temu, biće ti mnogo jasnije. Sve je do detalja razrađeno kako se i zašto menja.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
Vazi, hocu. Procitacu je malo bolje.
Svakako ja to ne bih sam radio jer se u elektorniku za kola ne razumem pa ne bih i da zeznem nesto. Nego sam mislio ovako da mi date neki savet vezano za to.
Svakako ja to ne bih sam radio jer se u elektorniku za kola ne razumem pa ne bih i da zeznem nesto. Nego sam mislio ovako da mi date neki savet vezano za to.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Kod ovog prednjeg može biti jedan od dva problema. Ili je do struje, što jednostavno vidiš mjerenjem napona na motoru kada daš kontakt na prekidaču (ili čak možeš skinuti utikač motora pa tamo mjeriti, lakše je). Ili može biti mehanički, što se kod mene dešava na zadnjem desnom prozoru. Ne znam objasniti zašto se desi, ali sajla ostane prtegnuta i motor nemože zavrtiti. Onda moraš odvrunuti dva šarafa koja drže mehanizam sajle tako da sajla otpusti, nakon toga motor može zavrtiti i onda ponovo zategneš šarafe. Jednom kada to naučiš možeš raditi zatvorenih očiju, samo nervira što moraš raskopati sva vrata.stolex wrote:Da ne otvaram novu temu. Imam problem kod moje lade sto levi prednji i zadnji prozor ne rade lepo. Prednji levi ne moze uopste da se otvori, ne reaguje na prekidac. E sad ne znam da li je crkao motor i taj ceo mehanizam tu ili je to do struje sto negde prekida pa zbog nje ne radi? A zadnji levi prozor ne mogu nikako do kraja da zatvorim vec mi ostane par milimetara otvoren i tu mi uvek ulazi voda kada je kisa ili ga nosim na pranje. Pa moram da ga gurnem rucno uvek do kraja, ali opet u toku voznej se otvori uvek tih par milimetara. Inace ne moze ni lepo da se otvori vec mozda samo nekih dva, tri prsta i onda se cuje krrrr. Isto krrr se cuje i kada ga zatvorim. Pa sta to moze da bude i jel ima neko resenje za to? Ili moram da kupujem oba elektro motra sa sve sajlama ili sta vec sve treba i menajm kod elektricara.
Kod zadnjeg ti je problem jednostavan. Imaš (zaboravio sam im broj) šarafe koje drže staklo pričvršćeno za taj pokretni mehanizam. Vjerojatno samo njih treba pritegnuti. Gurneš staklo u zatvoreni položaj rukama, i onda pritegneš šarafe. Eventualno namjestiš položaj motora sa prekidačima, ako je potrebno. Onda vidiš da li još krči, ako krči potražiš gdje, a ako ne onda je to bilo to.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
DR ce da sredi,tj.JA!!!!

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Doktore, pacijent ce biti pripremljen. 
@rascho
Probao sam to kod zadnjeg prozora, bas taj princip sto si mi rekao sa caletom pre mesec, dva i nismo uspeli da namestimo. Dizao je on i odvrtao i zavrtao te srafove, ali dzaba. Podigne se on i stoji ali cim ga spustim i dignem, opet nece do kraja da se zatvori.
Ali nema veze tu je doktor pa cu sa njim sve da pregledam.
Hvala na savetima.
@rascho
Probao sam to kod zadnjeg prozora, bas taj princip sto si mi rekao sa caletom pre mesec, dva i nismo uspeli da namestimo. Dizao je on i odvrtao i zavrtao te srafove, ali dzaba. Podigne se on i stoji ali cim ga spustim i dignem, opet nece do kraja da se zatvori.
Ali nema veze tu je doktor pa cu sa njim sve da pregledam.
Hvala na savetima.
- altinjanin
Evo da se javno zahvalim poglavici.
Operacija je uspesno izvedena na pacijentu i sad mi najzad desni prednji prozor radi.
Moram priznati da se namucio poglavica posteno. Motor je bio skroz zaribao, ali to za doktora nije predstavljao nikakav problem. On ga je na sitne delove rastavio, ispodmazivao i sastavio. Posle svih muka podizac radi. Bolje nego kad je izasao iz fabrike.
Inace poglavice svaka ti cast stvarno si doktorcina za prozore.
Ostao je samo da se jos zadnji desni sredi, ali i on ce ubrzo da padne pod skalpel kod doce.
Ziv mi bio.
Ostao je samo da se jos zadnji desni sredi, ali i on ce ubrzo da padne pod skalpel kod doce.
Ziv mi bio.
-
Boki78
Doktor Poglavico sad vec smisljam kakao da ugradim el. podizace u Samaru. Cisto da te necim zanimam

- altinjanin
-Bitno da smo sredilistolex wrote:Evo da se javno zahvalim poglavici.Operacija je uspesno izvedena na pacijentu i sad mi najzad desni prednji prozor radi.
Moram priznati da se namucio poglavica posteno. Motor je bio skroz zaribao, ali to za doktora nije predstavljao nikakav problem. On ga je na sitne delove rastavio, ispodmazivao i sastavio. Posle svih muka podizac radi. Bolje nego kad je izasao iz fabrike.
Inace poglavice svaka ti cast stvarno si doktorcina za prozore.
![]()
![]()
![]()
Ostao je samo da se jos zadnji desni sredi, ali i on ce ubrzo da padne pod skalpel kod doce.![]()
![]()
![]()
Ziv mi bio.
-Ah...Boki78..i da ti stavim,ne znas kako da baratis dugmicima