Plin i Lada 1,6 16V

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

djmiros wrote:I ja sam planirao da ugradim plin u moju Ladu 110 1.5 16V.
Interesuje me :
Koliko kosta ugradnja plina sekvencijalni sistem :?:
Na jednom mestu su mi rekli 300e, na drugom 1050e, na trecem u novinama procitao 650e.
Taj od 300e .... ja ni u fitju ne bih stawio :) Cene zawise od toga gde radis, ima u BGu neki servis, pogledacu kako se zowe kazu da je najbolji za sekvence ... cena bi trebala da je oko 600-700e :S
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

nikolabg

Post by nikolabg »

ja sam ga ugradio u zemunu za 750e ali mislim da mu je pala cena....imas dve godine garancije i besplatne servise do 30000 km....to ti dodju neka 3 servisa.Italijanski sistem "Zavoli'+boca od oko 40l.....ja sam zadovoljan....sljaka dobro....trosi od 9l-10.5l.....cak mi je na otvorenom trosio ispod 8l.Inache taj lik sto ugradjuje je poducavao vecinu majstora koji danas ugradjuju.Mislim da sada cak ima i licencu za ladu,da bi ti auto ostao u garanciji.

Iggy

Post by Iggy »

djmiros :: Ako jos nisi ugradio plin pogledaj www.kolew.com
Ja sam prosle godine ugradio u 111 1.6 16V sequent sistem Landirenco, izasao me oko 930€ (vec se otplatio), a vjerujem da je sada nesto jeftinije.

U pocetku imao sam problem sa paljenjem check-engine lampice na svakih 400km pa sam morao resetovati "racunar" (10 minuta skinem klemu), mada je potrosnja bila max 7l na otvorenom a 9-9,5l gradska voznja.
Reklamirao sam pa su mi rekli da moraju podesiti vecu potrosnju na sta sam pristao i od tada sam imao slucaj da mi se 2 puta upalila kad sam sipao plin u sloveniji (stvarno je bila ocajna kvaliteta, kasnije su popravili) i jednom na ulasku u BG kad sam 2,5 sata upao u guzvu od studenjaka do autokomande.
Presao sam preko 20000km i nisam vise imao problema.
Inace sad mi je potrosnja oko 8l na otvorenom, s tim da je brzina >90km/h i obično natovaren ful, a po gradu ne prelazi 10,5l.
Ujedno kad sam trazio savjet za upaljenu check-engine, kolega iz BG koji je tada vozio Krajsler Limited ed. rekao mi je da je problem rijesio tako sto je po paljenju lampice prebacio na benzin i vozio dok se nije sama ugasila, poslije toga nije imao problema, mada je brzo i zamjenio auto.

Pozdrav

Post Reply