Ako su amortizeri dobri posle 150.000, to je pravo cudo, sigurno im nesto fali, ali ako nisu procureli i auto se ne zanosi u krivinama a na ravnom ne ljuja i ja ih ne bih menjao. Po onome sto sam gledao po net-u, nisu losi i Fenox prednji amortizeri, za koje fabrika preporucuje zamenu na 30.000km. Kad bi ja menjao amortizere stavio bih ipak gasne, ali ako nisu sva cetiri gasna nece doci do punog izrazaja, u Srbiji vazi prica menjati samo ona dva koja ne valjaju, po meni treba zameniti sva cetiri istovremeno, sa svim pratecim gumenim elementima, e onda pici Lada kroz krivine ko formula . E sad zelje i finansije...
Nađoh KYB, tj malo sam pritisao sa zvanjem Gazele i dali su mi super ponudu za Excel-G gasne. Čak mi dali broj prodavnice u NS preko koje mogu da završim sve. Ako nekog zanima 4600 za prednje
Aj da te pitam kad si već tu jer predpostavljam da znaš. Gde naći kvalitetne odbojne gume, one gume što idu na vrh amortizera da slučajno ne dođe do kraja hoda?
Ne znam dal da menjam i to jer su ove iz fabrike izašle i pojma nemam u kakvom su stanju tj. kakav je kvalitet u ladi. Ali sve mislim da ih preventivno promenim kad se već rastura.
Smanjuje uvijanje karoserije. Kažu Rusi da osetno popravi upravljivost kola, sad kako se odražava na udobnost pojma nemam ali nekako mislim da ne značajno.