Trese u trećoj... jel otišlo kvačilo ili j
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- Nikola_bgd
Da ne otvaram novu temu zanima me da li je opasno voziti sa losim kablovima , znaci auto sa vremena na vreme cima u voznji.Jos na jesen se to desavalo cale otisao kod majstora jer je skoro stala jednom,ovaj gleda nista mu nije jasno kad cale video varnici ispod one plastike.Ovaj uzme stavi izolirku,cale sav srecan sto nije puko pare,ali opet se svemena na vreme desava ista stvar , cimka u voznji , na leru radi nestabilno moze da se cuje kako probija po malkice.Uopste mi se to ne svidja al cale nece da uzme nove kablove pa sam resio da ja uzmem.do 50 evra jel moguce naci dobre , zvao sam u zemunu valjda beolada rekli su mi imaju neke za 2700 ?
Gle sa neispravnim kablovima je sve samo ne sigurno voziti. Moze sad pa sad da bude ka bum
A za cene .. Djape je chini mi se menjao svoje kablove pa vidi sa njima znam da su dobri.
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
- Nikola_bgd
- Nikola_bgd
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Pa pazi definitivno nije zdravo, meni kako je trzao mislim da bi ladno mogao da pokida nosače motora ili još gore da ozbiljno detonira u cilindru pa da tu nešto ode. Još ako su loši kablovi to će da ti se odrazi na potrošnju, ja stavio Lika sistem i auto je sad miran ko bubica a i potrošnja mi se popravila.Nikola_bgd wrote:Ja se bojim da ne crkne nesto drugo zbog toga !
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Detonacije u cilindru nisu problem, one tamo moraju i biti. Problem je kada se detonacije premjeste izvan cilindra, u ispušnu granu, ili kod plinaša u usisnu granu.
Drugi problem je što je iskra na kablu de facto otvorena vatra, i ako ima malo zapaljivog materijala (npr vruće ulje) u blizini, može se i nešto zapaliti u motoru.
Manje opasan kvar, ali učestaliji, je da rikne bobina i onda prestane paliti taj cilindar.
Drugi problem je što je iskra na kablu de facto otvorena vatra, i ako ima malo zapaljivog materijala (npr vruće ulje) u blizini, može se i nešto zapaliti u motoru.
Manje opasan kvar, ali učestaliji, je da rikne bobina i onda prestane paliti taj cilindar.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...