Brizgaljke tecnosti za brisace - podesavanje

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Re: Brizgaljke tecnosti za brisace - podesavanje

Post by jeronimo »

pa kad sipas neko sredstvo koje ce ocistiti natalozeni kamenac onda ce se sve vratiti na mesto, ja recimo korictim wurh komcentrate i destilovanu vodu po uputstvu(obicnu ne nikako jer je tvrda i opet stvara kamenac)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Kod starog tipa brizgaljki koje bacaju lepezu vode, tj stari tip one plastike ispod brisača, ne može da se podešava.
Kod novog, bacaju tanak mlaz vode, koliko mi se čini mora da može, samo ubaciš šivaću iglu u rupicu i pomeraš kuglicu mlaznice.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

jeronimo wrote:pa kad sipas neko sredstvo koje ce ocistiti natalozeni kamenac onda ce se sve vratiti na mesto, ja recimo korictim wurh komcentrate i destilovanu vodu po uputstvu(obicnu ne nikako jer je tvrda i opet stvara kamenac)
koliko sam primetio, voda nikad nije sipana u posudi vec iskljucivo tecnost za brisace. jedino da u toj tecnosti ima kamenca, ali nisam primetio na brizgaljakama.
bruyoni wrote:Kod starog tipa brizgaljki koje bacaju lepezu vode, tj stari tip one plastike ispod brisača, ne može da se podešava.
Kod novog, bacaju tanak mlaz vode, koliko mi se čini mora da može, samo ubaciš šivaću iglu u rupicu i pomeraš kuglicu mlaznice.
kod mene baca tanak mlaz vode. ali nece da se podesava, pokusao sam tako, iskrivio sam iglu od pokusavanja ali mlaznice ni da mrdnu. :roll:
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

bruyoni

Post by bruyoni »

Dok čekamo nosače metlica od Chevy Nive, pošto i Rusi ne prestaju da slave jer i oni nemaju pametnija posla pa praznuju po 17 kalendara, jedna mlaznica se odlomila tj slomio se sam onaj plastični deo u koji se ista šrafi (deo ispod šoferke je po starom tipu). Osim što je šoferka polovično umuljana nije veliki problem jer sam od one lade 110 za rasturanje prisvojio taj plastični deo pod šoferkom pa ću ga prebaciti čim nađem sunca. U suštini, sve to je dalo povod da probam rešiti kljakavi sistem mlaznica na starom tipu koji osim što mu nedostaje ikakva mogućnost podešavanja dobro kvasi samo pri brzinama ispod 40 na sat jer su ga očigledno pijani Rusi smišljali nakon dve a konstruisali nakon četiri flaše votke. Nabavljeno je ovo:

Image Image

Jeste, potpuno se razlikuje ali će se gril ispod šoferke lako prepraviti dok nije montiran, ove će stajati na njemu tj u njemu s tim da će viriti iznad i biće pozicionirane kao na većini kola ispred vozača i suvozača a ne skroz centralno, kao što je sada. Ideja je da se odseku po dve poprečne prečke na toj plastici pod šoferkom kako bi se napravilo mesto za mlaznice i tu ću staviti dve pločice poliuretana debljine 3-4mm sa otvorima za montiranje brizgaljki. Ukrojim ih i zalepim dvokomponentnim lepkom, ošmirglam i spojeve ispunim (ako bude trebalo) gitom a potom pređem osnovnom i potom sve kompletno prefarbam da li u crno ili u boju vozila to ću da vidim.

PS: Za one koji ne znaju ovo je stari tip plastike ispod šoferke
Image

skora

Post by skora »

Pametno resenje .... :prvi :prvi :prvi

bruyoni

Post by bruyoni »

Nova šoferka, novi brisači i nove prskalice

http://dai.ly/x2r7b9l

Verujem da su rusi mislili da će onaj njihov sitem ovako da izgleda ali im je izvedba bila baš loša.
Sada samo da nabavim neku fensi tečnost da častim šoferku, nešto poput Sonax, Wurth... šta još ima predložite jer nemam pojma

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Kako se to ponaša pri većim brzinama? Da li vjetar zalijepi tekućinu za donji dio šajbe (kao kod originala) ili uspije zaprskati cijelu šajbu?
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bruyoni

Post by bruyoni »

Javim sutra navece, danas sam ugradio i sudeci kako rade na insigniji trebale bi biti mnogo bolje. Cini mi se da je i pumpa jaca nego sto bi trebalo jer poprilicno atomizira mlaz pa sam spremio i nepovratni ventil da ga eventualno ugradim

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Po mom mišljenju, klasične prskalice su bolje rešenje nego ove dizne koje zamagle staklo raspršenom tečnošću.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Heh..pa isto prska kao kod mene :D :) :) :) :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

skora

Post by skora »

bruyoni wrote:... šta još ima predložite jer nemam pojma
Ovo koristim ....prezadovoljan sam ....

Image

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

sonax br1, 2 motul. wurth poslovicno dobar u vrhu.arexons i ostalo su sredstva sa malo boljih brendiranih pumpi...
preporucujem nano tehnologiju... :)
http://www.sonax.com/Products/Interior-and-Glass
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni

Post by bruyoni »

Koristio sam sonax plavi xtreme koncentrat u bočici sa dozerom. Dobro je prao ali baš i nije lepo mirišao. Sada imam neki Kauflandov nemački koji OK pere i lepo miriše pa ga koristim da zamiriši sredstva koja sunem.
Dare wrote:Po mom mišljenju, klasične prskalice su bolje rešenje nego ove dizne koje zamagle staklo raspršenom tečnošću.
Ne bih se složio sa tim a navozao sam se kola i kola. Na šoferkama velike površine treba imati bar 2x 3 mlaza plus su takvi mlazovi u kombinaciji sa hidrofobnim nano premazom skoro beskorisni jer vodao odmah sklizne sa stakla.
altinjanin wrote:Heh..pa isto prska kao kod mene :D :) :) :) :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Prska, prska... ali malo sutra :P
Ovako postavljene dizne skoro potpuno maše nosače metlica a zbog dodatnog razmaka između njih, sada je nekih 350 mm a u originalu je najviše 150, mnogo bolje pokrivaju staklo. I za razliku od ladinih imaju mogućnost podešavanja.

bruyoni

Post by bruyoni »

rascho wrote:Kako se to ponaša pri većim brzinama? Da li vjetar zalijepi tekućinu za donji dio šajbe (kao kod originala) ili uspije zaprskati cijelu šajbu?
Mogu da perem stakla pri 130 km/h.
Za idealan ugođaj ću vozačevu morati malo podignuti, a i sada ovako niže postavljena prska bolje nego što su obe ladine pri toj brzini.
Takođe nema potrebe za nepovratnim ventilom jer se zbog kašnjenja potrefi da brisači krenu toliko da ih mlaz,kada krene, promaši. Nepovratni bi išao jedino u situaciji da nabavim modifikovani automat koji kao na boljim kolima pušta mlaz pre nego što krenu brisači.

bruyoni

Post by bruyoni »

Zanimljiva nuspojava nakon ove modifikacije, duplo manja potrošnja sredstva za pranje. Ugrađeno kada je i postavljen onaj video i do sada potrošena samo jedna posuda tečnosti, tj oko 5l. Sa starim brizgaljkama norma mi je bila dve boce za mesec dana. Kada se prska izgleda kao da troši više ali nije jer je u pitanju varka pošto je pokrivenost stakla mnogo bolja.

Post Reply