L110 - Senzori za parkiranje - ugradnja

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Cika Steva
Automobil: 110

Post by Cika Steva »

Zet mi je doneo iz madjarske. Valjda iz Segedina. Za daljinu ovako. Na 1.5 m detektuje prepreke. Jako je osetljiv, primeti i neku jaču travu, korov na putu.
Daljina reakcije:
Do 1.5 m ćuti i ne pali ledovke.
Na 1.5 – 1.1 m počinje da bipće i gori zeleni led.
Na 1.0 – 0.9 m brže bipće i gori zeleni led.
Na 0.8 – 0.7 m ubrzava ton i pali žuti led.
Na 0.6 – 0.4 m najbrže moguće bipće i pali crveni led.
Na 0.4 – 0.0 m prelazi na konstantno pišti i dalje gori crveni led.
Dakle na ovoj razdaljini pišti konstantno dok ne udariš u zid. :D
Mogu da kažem da je jako precizan što se tiče daljine. Jedino ne voli ekstremno hladno ili vruće vreme. To ga zabuni. Verovatno što nisam izolovao centralnu jedinicu u gepeku pored blatobrana. Probaću i to da udradim, samo sad me mrzi. :)
Sa koje strane svetle ledovke na monitoru, sa te strane je i potencijalna prepreka. Ako obe strane svetle istovremeno, onda ćeš ravno udariti u prepreku. :D
Image

djape1977

Post by djape1977 »

u prevodu beskorisno.
ako ima neki koji signalizira sve to po stepenima od 15cm do 0 mozda jednog dana i ugradim
j***** auto bez kardana

Cika Steva

Post by Cika Steva »

Onda je za tebe ovakav sa plus kamerom. :)

Image

djape1977

Post by djape1977 »

ma i to je bzvz. ko ne um da se parkira ne treba ni da vozi. sednem u neki auto prvi put u zivotu pa ka uparkiram iz prve i to na 5 cm od prepreke
j***** auto bez kardana

finaldesign

Post by finaldesign »

Cika Steva wrote: Image
ja imam isti ovakav samo nema brojčanik na sredini već plave ledice koje svijetle kad nema prepreke.

Jedino što sam ja primijetio da nije dobro kod ovog tipa parksenzora je spori odziv. Recimo izlazak sa parkinga u rikverc u prometniju ulicu je vrlo nezgodan, auto proleti iza mene, i već kad je prošao onda tek čudo zapišti, što znači vrijeme reakcije predugo ako ne paziš... znači u biti ima problem sa pomičnim preprekama.... :)

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

djape1977 wrote:ma i to je bzvz. ko ne um da se parkira ne treba ni da vozi. sednem u neki auto prvi put u zivotu pa ka uparkiram iz prve i to na 5 cm od prepreke
Tacno to vecina ljudi ima dozvolu a ne zna kako da se parkira ,a kamoli da vozi na rikverc !!
To njesra od tehnike sam ja pravio i prodavao i mnogo je boli od tog kupovnog jer mozete da ga nashtelujete onoliko koliko vi to zelite a ne koliko vam je prozvodjac odredio i postavljaju se iza branika da se ne vide !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Cika Steva

Post by Cika Steva »

Te stvarčice su više kao orijentaciono oko parkiranja. Slučajno kad zaboraviš da podledaš u ogledalo kod vožnje nazad pa da te zvukom upozori da se trgneš. :D Meni je jednom pomagao oko gvozdenog stuba koji je bio ubetoniran oko jedne baštice i nisko otsečen. :( Iz „mtrvog“ ugla u ogledalo nisam ga video. Sreća ovaj mi javi. :)

p0peye

Post by p0peye »

djape1977 wrote:i na kolikoj razdaljini od prepreke pisti konstantno?
Kasnim, šta da radim...

Kod mene pišti na nekih 0,4m, i onda idem još malo nazad, još malo, i stanem... :)
pozz, p0peye
Lada 110 1.5 8V, '03 sequent plin

choksi
Automobil: 111

Re: L110 - Senzori za parkiranje - ugradnja

Post by choksi »

Da malo osvežim temu. Da li ima neka caka za postavljanje senzora na auto sa kukom. Kuku sam skinuo ali je ostao nosač (eurokuka) pa me zanima da li će zezati senzore i na kojoj razdaljini se postavljaju ( po obe ose me zanima). Hvala.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

pa gde ces boljeg senzora od kuke :D

ja sam postavio na nekih 35-40 cm a kuka-euro je u ravni sa senzorima tako da nema problema.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Jel ovo dobro uputstvo?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

za visinu ne znam gde bi mogao da stavis posto se ne sto ne secam kako izgleda branik a razmaka izmedju zavisi od samog braniki npr sta ako je tebi ovo rastojenje L1 20 cm, onda ti tu mora biti pocetak, ide na ravnne delove branika, sam senzor je pod nekim uglom a to ces sam videti i na njima pise broj koji je koji tako ih postavljas i sa centralnom jedinicom spajas, ja sam na pezou 406 stavio u odbojnu gumu na braniku, evo ti slika pa sam od prilike zakljuci, gde su tacke tu su senzori

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Opseg od 40 cm tolerancije je stvarno preveliki. Ja ako nadjem parking mesto duze za 40cm od auta ja tu ulazim :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Dare wrote:Opseg od 40 cm tolerancije je stvarno preveliki. Ja ako nadjem parking mesto duze za 40cm od auta ja tu ulazim :)
↲↲Upalir reduktor i napravis sebi mesta koliko god da treba :D

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Moje misljenje je da u principi nisu korisni,stavio sam na dasku sa razmakom koji je proizvodjac propisao,i stubove tesko da uhvati ako se pogodi izmedju...A inace zato i uzimam navigaciju sa av-in da mogu kameru :D da stavim...

Post Reply