Jako nizak zadnji deo - pitanje

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

a centriranje zadnjeg trapa košta 100 dukata... :D
sabijene tj opruge sa podloškama skoro sigurno nemaju jednaku krutost... još da ne treba ni amortizere menjati najbolje da se zavare i to otprike podignes auto na dizalicu , pecneš i odrediš koliko hoćeš visok da bude... :roll:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Iggy

Re: Jako nizak zadnji deo - pitanje

Post by Iggy »

Nesa wrote:Ovo je slika praznog automobila sa plinskom bocom u prtljazniku. Automobil je kupljen nov pre 5 godina i nije bio takav u pocetku, nego se to desilo nekako neprimetno posle otprilike 3 godine.
Ima li neko slicnih problema i zna li o cemu se radi,a jos bolje bi dosla neka ideja ili resenje. Hvala!
Situacija ista, poluprazna plinska boca u gepeku + rezervni točak. Samo da napomenem da je i prije ugradnje plina izgledala ovako.

Image

Image

:shock:

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

jel'imas dugme kao kod citroena,i kad ga upalis sam se digne 8) neki su menjali opruge,i cuo sam da moze da se dodaju 2,3 spirale,ili nesto slicno da se digne auto. slikacu da vidis kako je kod mene,kod mene je jos malo nizi/cini mi se/
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

imas sliku moje lajke /vozila -clanovi druga str/ vidi. pozdrav
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

tibite
Automobil: 110 1.5 Li

Post by tibite »

A šta vam dođe prstenje ? :sad:

dragan112
Automobil: Lada 112 8v

Post by dragan112 »

Prsten ti je kao velika podloška . To naručiš od strugara da ti napravi. Oko ti napravi od 2 cm debljine podigniće ti se auto oko 3 do 3,5 cm. Kada sam ih stavio više nikada nije se čulo žuljanje koruba. Meni je stugar 2 kom. napravio za 10 evra. Pa ti pogledaj dali ti se isplati ili kupi nove opruge koje su sigurno skuplje od 10 evra po komadu. Jedini je problem moraš rastaviti opruge i amortizer, izmeriti mere, odneti kod strugara, sačekati dok ti ne napravi, montirati sve to nazad. Kod mene je to trajalo 4 dana, prvi sam rastavio jednu stranu, odneo kod stugara, tri dana sam čekao da budu gotovi komadi, i četvrti dan sam sastavio Lajku. A sada ti računaj četri dana bez kola pa ti je trošak 10 evra(kao meni, ako ti strugar traži više od 20 evra menjaj strugara), ili idi u prodavnicu pa kupi nove opruge pa ćeš za jedno posle podne da ih montiraš ali zato ćeš i da keširaš više. Ugradio sam prstenove pre 2,5 godine kada sam kupio polovan auto. Po kupovini lade sam ugradio zadnje korube jer ih nije bilo( verovatno ih stari vlasnik izvadio ). Čim sam ih stavio počelo je žuljanje čim je neko seo na zadnje sedište. Bila je varijanta ili staviti nove opruge, ili šprengovati ove stare( pojačati ), ili ubaciti prstenove. Onda mi je bila najeftinija varijanta ubaciti prstenje, i da kažem NISAM POŽALIO, I samo još jedno Lada se nije više spustila ostala je na onoj visini na koju sam je izdigao.

tibite
Automobil: 110 1.5 Li

Post by tibite »

Hvala na informaciji!!!! Po meni dobro rešenje. :)

sebastian

Zadnji trap...

Post by sebastian »

Ljudi, ima na najlonu u NS-u kod rusa za nekih 10e distanceri (par), koji se montiraju na samoj torzijonoj osovini i donjem delu (donji sraf) amortizera. Sve se dobije sta treba i veoma lako ugradi. Ima i da se podesi dve razlicite visine, tako na nema potrebe nizakavim budjeznjem

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

ja sam u Sloveniji nasao zadnje marka SUPLEX, cena 40EUR/komad.
Jel neko cuo za SUPLEX, mislim posto svi hvale samo KYB, KYB, KYB
A i cena je nekako standardna mislim pa lesjofors 4247004 u Nemacku je oko 44 eur/komad.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Mozda cu ispasti glup ali kada sam na pijaci gledao jednu polovnu 110-ku iz 2001 godine,limuzina, covek mi jepokazao neke rupe na koje se se moze podesavati visina amortizera, ako sam ga ja dobro razumeo ili su to bili ti distanceri i kojima je Sebastian pisao, ne verujem da bi svima vama ovakav detalj promakao ali pogledajte lepo ceo trap, mozda stvarno ima nesto cime mozete podesiti visinu zadnjeg trapa. Da cela prica nije bezveze uverio sam se kad sam video 110-ku mog druga koja je kupljena nova, bila je pozadi niza nego ova koju sam ja gledao.
Sledeci auto Priora coupe.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Visina vozila se ne može podešavati na amortizeru, visinu određuju opruge. Mada, ako se dobro sjećam, postoje amortizeri, sa oprugama (ali nisu nigdje prva ugradnja) koji imaju mogućnost pomicanja opruge gore- dolje u nekim granicama. To su onda oni skupi kitovi za tuniranje automobila. Lada to sigurno nema tvornički, a čisto sumnjam da je neki vozač lade investirao u takvo što, mada nas ima svakakvih :-)

BTW Lada ima takav design pa optički izgleda da je niža nazad nego naprijed (zbog veličine rupe za prednje i zadnje točkove). Treba izmjeriti razdaljinu od poda naprijed i nazad pa onda vidjeti da li je legla previše. Moja je, nakon ugradnje plinske boce, izgledala kao da se zadnji kraj vuče po podu, ali kada sam mjerio točno je bila ista visina kod prednjeg i zadnjeg točka. Ja sam svoju onda ipak malo podigao nazad, da mi ne legne pod težinom putnika.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

ja cu si naruciti od grcke a ako idete tamo dacu vam broj u od prodavnice u solunu, od tamu cu uzeti i jedan par dizni,
spirale so kostale 80eur.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

@Dragan112

Dali se možda sećaš li znaš dimenzija tih prstenova koje ti je strugar odradio? U principu mi treba samo unutrašnji i spoljašnji prečnik jer bi debljinu stavi šta nađem 15-20mm

hvala

aleksa

Re: Zadnji trap...

Post by aleksa »

sebastian wrote:Ljudi, ima na najlonu u NS-u kod rusa za nekih 10e distanceri (par), koji se montiraju na samoj torzijonoj osovini i donjem delu (donji sraf) amortizera. Sve se dobije sta treba i veoma lako ugradi. Ima i da se podesi dve razlicite visine, tako na nema potrebe nizakavim budjeznjem
Upravo to! ;)

U Beoladi su ugradili na desetine tih "distancera",video sam par takvih automobila,i super izgleda,moze da se podigne za 3 i 5 cm,cena je bila 2500 dinara sa ugradnjom.

Jedino je problem,sto im je to nabavljao neki ukrajinac,al on vise ne dolazi u BG. Ja sam zvao pre 10 tak dana,i rekli su mi da bas puno ljudi to trazi,pa ce se potruditi da ponovo nabave. A do tad,treba traziti na najlonu,ili bubanj potoku.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Znam da ima i to ali su u DDM-u pomalo bezobrazni, traže 50€ sa sve rukama ali izgleda da ne žele da prodaju samo te nosače jer kad sam pitao imaju li taj komplet za podizanje rekoše ne. Na najlon sam već planirao da odem, ako stignem, ali su podloške pomoćna varijanta.

PS našao sam dve verzije tog podizača

Image

i

Image

videću šta će biti ali mi se onaj sa tri rupe više dopada

Post Reply