Klapna, regulator grijanja, ili ...
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
E mislim da nema nikoga kome to nije crlko....a ako ima nece ga biti jos dugo ....... i meni je riknulo.....smrzavam se trenutno,ali nemam 8300 koliko ceme kostati zamena ako su otisli i motoric i klapna, a morao bih da zamenim i filter za polen.... valjda ce biti da je samo nesto od ova dva pa da prodjem jeftinije......

- altinjanin
Mozes sam da utvrdis da li ti radi motoric,/bar da znas sta te ceka/,daj kontakt,i onda sa hladne tacke/onaj regulator/ prebaci na krajnju crvenu tacku,i nagni uvo kod otvora za ventilaciju/na konzoli/,ako cujes zujanje onda motoric radi,onda ti je klapna napukao onaj plasticni nosac.Eto,moj savet,pacisti da znas sta te ceka da finansijski isplaniras 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
ma znam sve to.....nema vise onog zvuka 
Otvarao sam ja to sve vec jednom......ali vise nemam zivaca....a i nezgodno je ono sranje za vadjenje....ortak kad je vadio na svojoj izlomio je neke delove pa je morao kod plasticara....ne bih voleo i to da me strefi jos ..... a za ruke mi ljudi uzimaju 2300.....za taj posao nije puno....
Otvarao sam ja to sve vec jednom......ali vise nemam zivaca....a i nezgodno je ono sranje za vadjenje....ortak kad je vadio na svojoj izlomio je neke delove pa je morao kod plasticara....ne bih voleo i to da me strefi jos ..... a za ruke mi ljudi uzimaju 2300.....za taj posao nije puno....
- altinjanin
Bio sam danas u Beoladi,da konacno vidim sta je uzrok neverovatno cudnih zvukova iz ventilacije.
Kaze majstor klapna
,nova klapna 2.600 dinara,al zato montaza 4.500 dinara!
U fazonu,da je to .eben posao,rastura se pola auto,treba 3 do 4 radna sata,a to mu dodje oko 4.000 do 5.000 dinara.
Zasad klapna radi,tako da ako bas uvatim slobodnog vremena i para,bas cu da sredim to,jer pocinju da me nerviraju ti zvukovi.
Kaze majstor klapna
U fazonu,da je to .eben posao,rastura se pola auto,treba 3 do 4 radna sata,a to mu dodje oko 4.000 do 5.000 dinara.
Zasad klapna radi,tako da ako bas uvatim slobodnog vremena i para,bas cu da sredim to,jer pocinju da me nerviraju ti zvukovi.
- altinjanin
- altinjanin
- finaldesign
Re: Klapna, regulator grijanja, ili ...
rijesio sam svoj problem sa grijanjem. Cetkice su otisle na ventilatoru, promijenio sam ih tako što sam uzeo cetikice koje sam imao od alnasera starog i potkratio ih da stanu... osim toga ventilator je imao oksidirani kontakt na masi... sad radi kao zmaj!
usput sam uspio rijesiti i grijac zadnjeg staka - trebalo je samo malo pocistiti kontakte unutar releja K6.
usput sam uspio rijesiti i grijac zadnjeg staka - trebalo je samo malo pocistiti kontakte unutar releja K6.
- altinjanin
Znaci lajka spremna za zimu,sad dobro podlozi i pun gas! 
- finaldesign
tako jealtinjanin wrote:Znaci lajka spremna za zimu,sad dobro podlozi i pun gas!
- altinjanin
meni u zadnje vreme/ili mi se cini/ sve jace greje,na 26 stepeni mi stoji,ali kada se zagreje ne mozes izdrzati,greje pa ubija,ali neka,nista ne diram. jedino me je zezalo osvetljenje tog regulatora,naime kad poziciju upalim treba i to da svetli,a ono nista i kad ga pipnem upali se/kao tuch screen/
,onda sam vadio to cudo i malo one dzekove iza pipkao tj.samo sam gurnuo do kraja moguce da se od silnog truckanja kontakt izgubio,mada sam primetio da ta cela jedinica ima''lufta'' i uopste ne lezi u centralnoj konzoli,ali rusu su to
i uzeo sam mali komadic nekog sundjera/par cm/ i gurnuo izmedju tog regulatora i onih rezervnih dugmica,taman je lepo leglo i nema da ''seta''
Idi bre,ja nikad nisam stavljao na vise od 18 stepeni,a najcesce mi na 16 stepeni.altinjanin wrote:na 26 stepeni mi stoji,
Kojih bre 26 stepeni,istopilo bi mi se pola unutrasnjosti.
A inace,klapna cvrci li cvrci,al dok ne crkne ne menjam je!
- altinjanin