Klapna, regulator grijanja, ili ...

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

ZABAVI NIKAD KRAJA 8)
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

nikolabg

Post by nikolabg »

E mislim da nema nikoga kome to nije crlko....a ako ima nece ga biti jos dugo ....... i meni je riknulo.....smrzavam se trenutno,ali nemam 8300 koliko ceme kostati zamena ako su otisli i motoric i klapna, a morao bih da zamenim i filter za polen.... valjda ce biti da je samo nesto od ova dva pa da prodjem jeftinije...... :evil: :x :(

altinjanin

Post by altinjanin »

Mozes sam da utvrdis da li ti radi motoric,/bar da znas sta te ceka/,daj kontakt,i onda sa hladne tacke/onaj regulator/ prebaci na krajnju crvenu tacku,i nagni uvo kod otvora za ventilaciju/na konzoli/,ako cujes zujanje onda motoric radi,onda ti je klapna napukao onaj plasticni nosac.Eto,moj savet,pacisti da znas sta te ceka da finansijski isplaniras 8)

nikolabg

Post by nikolabg »

ma znam sve to.....nema vise onog zvuka :cry:
Otvarao sam ja to sve vec jednom......ali vise nemam zivaca....a i nezgodno je ono sranje za vadjenje....ortak kad je vadio na svojoj izlomio je neke delove pa je morao kod plasticara....ne bih voleo i to da me strefi jos ..... a za ruke mi ljudi uzimaju 2300.....za taj posao nije puno....

altinjanin

Post by altinjanin »

Onda ok,neka odrade pa ga ''dobro'' podlozi,kao furunce :)

aleksa

Post by aleksa »

Bio sam danas u Beoladi,da konacno vidim sta je uzrok neverovatno cudnih zvukova iz ventilacije.

Kaze majstor klapna ;) ,nova klapna 2.600 dinara,al zato montaza 4.500 dinara! :shock:

U fazonu,da je to .eben posao,rastura se pola auto,treba 3 do 4 radna sata,a to mu dodje oko 4.000 do 5.000 dinara. :sad:

Zasad klapna radi,tako da ako bas uvatim slobodnog vremena i para,bas cu da sredim to,jer pocinju da me nerviraju ti zvukovi. :)

altinjanin

Post by altinjanin »

A sta sad treba da menjas klapnu ili motoric?

aleksa

Post by aleksa »

Klapnu. :)

altinjanin

Post by altinjanin »

vidi kad ti budu menjali kakva je da li je aluminijumska ili plasticna,jer to je problem sve su plasticne i onda oni nosaci puknu,ja sam aluminijumsku stavio.

finaldesign

Re: Klapna, regulator grijanja, ili ...

Post by finaldesign »

rijesio sam svoj problem sa grijanjem. Cetkice su otisle na ventilatoru, promijenio sam ih tako što sam uzeo cetikice koje sam imao od alnasera starog i potkratio ih da stanu... osim toga ventilator je imao oksidirani kontakt na masi... sad radi kao zmaj! 8)

usput sam uspio rijesiti i grijac zadnjeg staka - trebalo je samo malo pocistiti kontakte unutar releja K6.

altinjanin

Post by altinjanin »

Znaci lajka spremna za zimu,sad dobro podlozi i pun gas! ;)

finaldesign

Post by finaldesign »

altinjanin wrote:Znaci lajka spremna za zimu,sad dobro podlozi i pun gas! ;)
tako je :D

altinjanin

Post by altinjanin »

meni u zadnje vreme/ili mi se cini/ sve jace greje,na 26 stepeni mi stoji,ali kada se zagreje ne mozes izdrzati,greje pa ubija,ali neka,nista ne diram. jedino me je zezalo osvetljenje tog regulatora,naime kad poziciju upalim treba i to da svetli,a ono nista i kad ga pipnem upali se/kao tuch screen/ :) ,onda sam vadio to cudo i malo one dzekove iza pipkao tj.samo sam gurnuo do kraja moguce da se od silnog truckanja kontakt izgubio,mada sam primetio da ta cela jedinica ima''lufta'' i uopste ne lezi u centralnoj konzoli,ali rusu su to :mrgreen: i uzeo sam mali komadic nekog sundjera/par cm/ i gurnuo izmedju tog regulatora i onih rezervnih dugmica,taman je lepo leglo i nema da ''seta''

aleksa

Post by aleksa »

altinjanin wrote:na 26 stepeni mi stoji,
Idi bre,ja nikad nisam stavljao na vise od 18 stepeni,a najcesce mi na 16 stepeni. :)

Kojih bre 26 stepeni,istopilo bi mi se pola unutrasnjosti. :D

A inace,klapna cvrci li cvrci,al dok ne crkne ne menjam je! :evil:

altinjanin

Post by altinjanin »

;) neka,neka ja volim toplo,taman malo prozor otvorim,i lepo ulazi svez vazduh. ja mislim da je tebi nesto upalo kod klapne cim tako cvili,jer vidi ne znam sta tu ima da cvili i pisti klapna je jedna obicna glupost/ploca/ ne znam dimenzije ali otprilike 20 cm sa 20 ili tako nesto,i ima sa obe strane male nosace koji legnu u onu crnu kutiji,preko tih nosaca je ona rotira,tj.otvara i zatvara. setih se da nemas filter polena,moguce da je upalo lisce ili vec sta,ako normalno greje,toplo-hyladno,onda ti je moj savet otvori sam/nemoj bacati pare u servisu/,i rasklopi,ako treba stavi malo tovatne masti na te nosace i ocisti ako necega ima,i probaj da stavis polenski filter pa vidi da li ce se opet desavati.

Post Reply