Modul paljenja

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Modul paljenja

Post by altinjanin »

je li palio CHECK ENGINE?Modul ili radi ili ne radi,ako je crkao,mora da svetli CHECK ENGINE,i trokira,radi motor na 2,3 klipa.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

obavezno...ako vec niste,
stavite neke krstene svecice(ngk,bosch,ac delco,champion, beru,itd...) meni je jedini put crkao modul(pre 135 000) kada siu u ovlascenom servisu na 3000km stavili bosna svecice...svecice za lade sa direktnim ubrizgavanjem MORAJU da budu sa 1,1 zazorom....
nikada nije bio izolovan ili odmican od motora(cak ga temperatura susi kada prodjem kroz vodu od preko pola metra)...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

check engine se redovno pali, a stavio sam nove brisk silver svecice.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

i sta kaze dijagnostika kad je prikljucite na ecu?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Na svim 16v modelima modul paljenja je problem jer se pregreva i crkne...potrebno ga je izolovati od toplote....Na 8v je to skoro jako malo verovatno da crkne,zbog boljeg polozaja i hladjenja...
Moguce je cak i da nova svecica laze......imaj to u vidu

altinjanin

Post by altinjanin »

je l' kod 8v taj modul stoji dole skroz pri dnu-kod hladnjaka?

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Da. I ispred njega nema nista sto bi mu smetalo da se adekvatno hladi.

altinjanin

Post by altinjanin »

pa da,a kod 16v je na bloku motora,greje ga samo tako.

bacushka

Post by bacushka »

sa mehanicarom koji mi odrzava auto napravili smo neki plan pa videcemo dali ce nam uspeti:
da kupim drzac za modula od 110 8v, i da ga prepravimo da moze da se zastrafi kodi hladnjaka ali odma ispod haube i trako najverovatnije i duzina kablova bi odgovarala samo ne znam ipak treba prekinuti one 3 zice koje idu u modul i nastaviti ih, jel bi nesto znacilo ako te zice se nastave znaci imali bi dva prekina,
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos

altinjanin

Post by altinjanin »

to sam i ja razmisljao,kablovi bi odgovarali bez problema,ali ne znam taj dzek sto ulazi u modul,da li moze da se nastavi,trebalo bi i to da moze,ali ima drugi problem,donja strana modula mora ici na metalnu podlosku jer dobija masu,a sa donje strane je metalna ploca ako se ne varam,ne verujem da moze da dobije masu preko ona 3 srafa?moglo bi to da se izvede,jedino misli da je taj dzek za modul problem,ali...

bacushka

Post by bacushka »

sto se tice dzeka ja sam skoro siguran da ne bi trebalo biti problema posto mi je plinar prekinuo i dodatno prikljucio jednu zicu ali ne znam zbog chega ali i posle toga auto radi savrseno.
Sto se tice modula imace masu posto i na 8v (a imam i 8v taj auto je uzeo tata) drzac je na motor pricvrsten sa dva strafa na blok motora odma iznad strafa od kojeg se ispusta antifriz od bloka a i ovde na prednji lim iznad hladnjaka ima jedna rupa na kojoj se moze drzac pricvrstiti, a onda planiram da pojacam masu kako sam i uradio na 8v:
zica od blok motora u sasiju
zica od sasije, krece od prethodnog strafa u jedan straf modula
zica od drugog strafa modula do menjaca
zica od treceg strafa modula do onog strafa t.e. drzaca za akumulator koji ga pricvrstava na podlogu
zica od tog strafa u minus
zica od minus u sasiju.

samo zelim da promenim i kablove pa se mislim izmedzu janmor i tesla (kod nas u Makedoniji ima samo to i master sport)

bacushka

Post by bacushka »

ej altinjanin je si li nesto uradio sa moduloim mislim oko premestanja.
Ja sam u Ohridu i opet iste simptome: Kad sam se pintario na strazu auto u cetvrtu trza nece da ide onda vratim na trecu i vozim ga na 3000 obrtaja i vuce ko lud, a kad oipet na 3000 vratim na cetvrtu trza.
Isto je i u petu kad se spusti oko 2500 obrtaja a kad ga dignem iznad 3000 peva motor peva, na ramnom putu nisam izmo nikakvih problema.

A sto se tice premestanja posto je danas lose vreme u Ohridu digo sam haubu i mislim da sam nasao i drugo resenje:
Zice koje idu prema modulu izlaze iz onog velikog snopa, tako da ako se on otvori t.e. pazljivo skine izolacija i zice se izvade, onda one mogu stici i iza grane, gde mislim da stavim i modul, na tapacirung odma izpred suvozaca
I kabloivi su resen problem u smislu kod nas u Skoplje neki tip pravi kablove po meri a repromaterijal koji koristi na njemu pise motorcraft, pricao sam sa njim i kaze 25 eura po meri bilo koje duzine, taksisti koji su stavljali njegove kablove zadovoljni su.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Skoro isti problem sam imao i ja pre jedno dvegodine i zamenom kablova stvar je rešena.

bacushka

Post by bacushka »

samo kablove si zamenio????

altinjanin

Post by altinjanin »

nisam nista premestao,stoji kako je fabrika propisala.necu sad pred put da se petljam

Post Reply