Trese u 4-oj i 5-oj brzini
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Trese u 4-oj i 5-oj brzini
A reci mi sledece,kada npr.vozis u trecoj,i dajes gas do 60km/h,a zatim pustis gas,pogledaj u rucicu menjaca,kako se ponasa,da li je da kazem mirna,ili seta napred-nazad?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Probao,ni u trecoj ni u bilo kojój ne seta napred nazad prí stukanju ili u vuchi,samo kad naglo dam gas jjedan kratak dupli trzaj napred nazad i posle je savršeno mirna.Kad ga naglo oduzmem nema taj trzaj rucice
- altinjanin
Ako su svi nosaci dobri kao sto kazes,onda sumnja pada na korpu,lamelu..da li su ti gume,felne trap ok?
Pred zimu sve cetiri gume nove,felne vrlo malo balansa.......buni me samo sto je predhodna korpa brusena da blize dodje zamajcu a novu nisam pipao a iste su sto posto.....i ti unutrasnji homokineticki.....najveci problem je sto se ta vibracija ne javlja konstantno i uvek nego je nekad vise a nekada manje izrazena i to uvek izmedju 60 i 90 i to do 75 u 4 i od 75 do 90 u 5-oj....znaci lagana i normalna voznja...kad uzmem da je przim te vibracije nema uopste-znaci pun gas od 1 do 5 brzine ili malo samo ostrija voznja toga nema.....ako recimo pocne da vibrira u 4-oj na 70 i kad je spustim u trecu popatosim i navucem jedno 13... pa 4 pa 5 toga nema uopste....ili ako je spustim u trecu i naglo navucem 90 i odmah u petu....nema vibracije...mogu cak u tom trenutku da je i do 70 popustim u petoj tada nece imati vibracije...ali samo ako sam je predhodno malo zesce navukao...kao da trazi neku silu da nesto dovede u osu...Lagana voznja i navlacenje brzine polako (sto bi rekli krstareca brzina bez naglih dodavanja gasa)uglavnom dovodi do vibracija u ovim brzinama izmedju 60 i 90......
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
jel imas obrtomer ? na osnovu ovog tvog zadnjeg opisa izgleda da se tebi vibracije desavaju vezano za broj obrtaja motora, a ne za brzinu kretanja vozila - pa to dalje onda upucuje na set kvacila i lezajeve spojnicke
Meni se isto to dešavalo i sa starim i sad sa novim setom kvačila, ja sumnjam da je nešto u menjaču.
I mení se nesto mota po glavi da nije nesto u menjacu...od otprilike 2k obrtaja do 2,3k ali samo u 4 i 5 brzíni...sve sam blize pomisli da glavni snop u menjacu ima lufta..
Zeleo sam da kazem nesto na ovu temu pa cu ukratko samo....promenio sam korpu,lamelu i jos neke delove (pojma nemam koje,posto mi drugar radi sve oko Lade ni ne pitam sta radi),stavio nove Tigar gume napred i pozadi,uradio optiku i pre par dana iz BG za NS auto putem bolje da nekazem koliko sam vozio ali da su mi se sklanjali svi redom iz leve trake vala jesu,ja sam se jedino sklonio jednom BMW-u Nemackih tablica i to je bilo sve celim putem. Ako ovih par "amaterskih" reci nekom nesto znaci bice mi drago. :-)
Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...
- altinjanin
Svaka cast,nisam ni sumnjao,ja cekam da se otvori ceo auto put do Horgosa,pa da merim do granice za koliko stizem,taman za koji mesec,p[osto opet planiram za Bec,tako da ce mi tajming biti sigurno manji

Neverovatno koliko je vazna dobro odradjena zamena korpe i lamele...ja nisam mogao da verujem. Da ne spominjem probleme oko prvobitno stavljenje kineske korpe i lamele (ili cija li je vec,pise na njima B.R.C. ZNACI TO NI SLUCAJNO) pa dok nisam otisao kod drugara i lepo mi covek uradio sve sa originalnim Ruskim delovima,pa mi lepo namestio kvacilo,malo nize,pa kada sam krenuo od njega kuci ja kao da sam seo u tudji auto. Mojoj sreci nije bilo kraja. Ubrzanje neverovatno,poskakuje kada krece ako dam malo veci gas,maximalna brzina je bila na moje zaprepascenje neverovatna (nesmem da kazem da ne pravim zazubice hehehehe) i jos nekih sitnica koje su bile evidentne. Da li su u pitanju samo pravi delovi ili pravi majstor ili i jedno i drugo ko ce znati ali da mi je auto poludeo to jeste. hehehehehehe
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Eh da i to vidimo za života! To, a i da poprave stari put BG-NS
Ja sam ladu terao 180 po GPS-u doduše na benzin (na gas sam doterao do 172) i sa 185/65 gumama ali joj najviše prija 100-130, sve preko vetar počinje previše da huči.
Što se tiče trešenja... koliko si siguran odakle potiču vibracije? Definitivno ima veze sa dotokom snage pri opterećenju pa je možda nešto i do ubrizgavanja goriva, ako motor krene da oscilira. Sa trapom mi se čini kao da nema veze obzirom da kažeš da je pre zamene sve bilo OK. Aj sad jedno glupo pitanje, jesi siguran da je lamela okrenuta kako treba da stoji, mislim da je nije majstor okrenuo za 180 stepeni?
Ja sam ladu terao 180 po GPS-u doduše na benzin (na gas sam doterao do 172) i sa 185/65 gumama ali joj najviše prija 100-130, sve preko vetar počinje previše da huči.
Što se tiče trešenja... koliko si siguran odakle potiču vibracije? Definitivno ima veze sa dotokom snage pri opterećenju pa je možda nešto i do ubrizgavanja goriva, ako motor krene da oscilira. Sa trapom mi se čini kao da nema veze obzirom da kažeš da je pre zamene sve bilo OK. Aj sad jedno glupo pitanje, jesi siguran da je lamela okrenuta kako treba da stoji, mislim da je nije majstor okrenuo za 180 stepeni?
Samo napomena da stari put NS-BG NIKAD nece popraviti jer bi svi tuda onda isli a ne auto putem...a kakvih majstora ima i kakvih sam ja sve sretao i sa kakvim sam nazalost saradjivao treba dobro proveriti da li su mu uopste i stavili lamelu

- altinjanin
bas mi je drago da je sve ok,i da si zadovoljan,e tako sam ja ko malo dete kada predjes u madjarsku,pa austriju,odlican put,gorivo takodje,pa vristis od srece

- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Pa, stari put BG-NS se radi od skretanja za Čortanovce do Inđije pa je zato zatvoren. Počeli su pre koju nedelju i najavljuju da će da završe za 4 meseca 
Bolje te puteve drugo reda da su popravljali nego što se jebavaju sa koridorom X (baš "X" ,kao "dosije X" jer ga još niko nije celog video)
Bolje te puteve drugo reda da su popravljali nego što se jebavaju sa koridorom X (baš "X" ,kao "dosije X" jer ga još niko nije celog video)
- altinjanin
E taj deo od Banstola do Indjije je horor,bio i ostao,ja se secam jos pre 10 godina dok sam u NS studirao da je licilo na ratiste.aj da vidimo i to cudo da urade... a za auto-put,..hm..cekam i to...samo mislim da cu pre u penziju otici nego sto oni to urade.