Lada 112 problem

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Lada 112 problem

Post by altinjanin »

Da,jedan modul imam ja,znaci koliko sam shvatio 60e,pa puta 4 cilindra,tj.240e? :shock:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

dado_bl
Automobil: lada,reno,zastava

Post by dado_bl »

e ovako,evo do sad sam kopao po autu i promjenio sam dva kabla od svijecica,motor sad bez protokomera radi na oko 2000 obrtaja na leru i prima gas odlicno na turiranje,kad sam sjeo da provozam trza na svim obrtajima u svim brzinama,a cim pritisnem kvacilo i pocnem turirati motor radi perfektno i nema trokiranja.odlucio sam da sutra pozajmim od kolege protokomer jer on ima golfa 4 i procitaomi je oznaku na njegovom protokomeru i ista je kao i kod moje lade.ovaj moj protokomer cim spojim auto se ugasi i nece da sastavi ni kad pritisnem gas

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

nije naodmet probati sa ciscenjem protokomera..
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

dado_bl

Post by dado_bl »

smije li se kontakt sprejom? ili wd-40?

stefanm

Post by stefanm »

moze... bolje wd-om. samo poprskaj, sacekaj malo, produvaj vazduhom, pa ponovi postupak. moze par puta. nemoj ga cackati, rukama, krpom ili bilo cime, samo vazduh..

dado_bl

Post by dado_bl »

problem rijesen,
nisam uspjeo ocistiti protokomer jer i nakon 15 spricanja wd-40 i izduvavanja kompresorom nije bilo promjene u ponasanju pacijenta :)

odem do prodavnice,uzmem nov protokomer(323 KM ili oko 165 eura) i istog momenta kad sam ga stavio,upalim i auto radi bez problema.
sramota je jedino sto je razlika u cijeni izmedju servisa u banja luci i srbije tolika,zar prokleti privatnik mora zaraditi 100 eura na tudjoj nesreci,sramota! da postoji zakon,u svim servisima bi varijacija cijene bila u desetak eura a ne 300%,jos jednom sam vrlo razocaran ladinim servisom u banja luci

stefanm

Post by stefanm »

bitno da je problem resen...

altinjanin

Post by altinjanin »

Bitno da si resio,dobro je...sta da ti kazem,ni ovde u ovlascenim ladinim servisima nista nije bolje,boli ih uvo za sve,a o delovima ne zelim da komentarisem,bas sam pozvao servis ''ruski'',oni su i uvoznici,modul kod njih je kineski 5500,ruski 7900,a bosh je 12000, e pad da ga j....

dado_bl

Post by dado_bl »

ljudi,opet problem..ne mogu da vjerujem,ovaj auto kao da je uklet
isao sam sad na probnu voznju,otvorena cesta,da ga malo isprobam i jedva se vratih kuci

dok je motor bio hladan sve je bilo ok,nakon 15 min poceo je pomalo trzati,tj.trokirati,zaustavim se,na leru radi super,turiram motor,prima gas ko lud,sve super,krenem a lajka opet pocinje trzati,u svim brzinama na davanje gasa,odlucim da je malo produvam,pricepim gas kad ono jos gore,malo ide normalno,malo trza.
vratim se kuci,stavim nove kablove,nove NGK svijecice,nov filter zraka i goriva,izmjerim pritisak sa pumpe goriva,vise nego dobar,odem na probnu voznju br.2,opet trzanje cim se motor ugrije,...iskljucim lambda sondu,..opet trza i odmah prijavi check engine,,vratim dzek..opet isto,iskljucim po jedan klip i poslije iskljucivanja svakog napravim mali krug po ulici,stalno trza,pored rada na 3 klipa ima i to trzanje koje me izludi :(
iskljucivao sam skoro sve komponente,senzor polozaja klapne,regulator ler gasa,ostalo mi je jos samo da provjerim senzore na radilici,bregastoj,vidim da i tamo ima neki dzek al nemam pojma sta je,mislim da je mozda senzor polozaja bregaste?ispravite me molim vas ako grijesim,i dizne da poskidam,mada,svijecice pokazuju da je sagorijevanje sasvim dobro,nema prljavstine,garezi,nisu zamascene

ne mogu vjerovati da motor koji je presao 46500 kilometara moze toliko da J... covjeka
lamela mi nije bas sjajna ali ne vjerujem da je to problem,ne primjecujem proklizavanje,malo zatrese kad krecem,ali ne moze to biti uzrok

auto na leru radi perfektno,prima gas,ne tusi se,samo pod opterecenjem,kad krenem,trza..i tad samo pritisnem gas i motor zavrti bez trokiranja ne koliko god obrtaja zelim

uzas,uzas i uzas

sta da radim ljudi?da ga grunem negdje u potok

altinjanin

Post by altinjanin »

e jbg...ja i dalje glasam da je modul u pitanju...je l' ima neko tu u blizini da ti pozajmi 3 srafa ga drze,samo da probas.Ja sam ga menjao 3 puta,tj.ovo je treci,prvi put mi je u voznji crkao,upalio check engine i izgubio snagu,na 3 klipa radio,trokira,stajes,nema dalje. drugi put je crkao odmah posto sam upalio auto,isti simptomi.

dado_bl

Post by dado_bl »

motor je 1.5 16v GLI ,pokusat cu naci nekoga s istim motorom,jbg,puko sam danas bruku kesa za protokomer,za modul nema :)

altinjanin

Post by altinjanin »

barem imas 2 protokomera sada ;) meni kada je oba puta crko modul,dosli su iz servisa,odmah zamenili/isli su jeftinijom logikom 90 posto da je modul,a ostalih 20 da je drugo/,i bili su upravu,stavili novi,pali i cepaj nema sta,taj modul uvek treba imati u rezervi./ja imam stari u gepeku,mozda se sam popravio :mrgreen: /

stefanm

Post by stefanm »

prvo provera svih uticnica sto dovode struju do modula, zatim modul...imao sam isti slucaj na mom autu (doduse nije lada, ali problematika je ista). povremeno mi se javljalo trokiranje na 2 klipa (drugi i treci) a takodje iseckanje u voznji sa obaveznom knedlom prilikom dodavanja gasa.to je posebno do izrazaja dolazilo kod vlaznog i hladnog vremena. menjao svecice, merio kablove sve ok. posumnjam na modul (kod mene se to zove elektronska bobina), kupim polovnu (35e) namontiram, auto ko nov. posle dva meseca, ponovo isti simptomi. pomislih, polovna bobina, ko zna u kakvom stanju je, odlucim da kupim novu. posto iz iste radnje nabavljam delove, kad sam hteo da porucim novu bobinu (modul) kaze mi prodavac "sumnjam da ti je problem u bobini, retko kad otkazuju"... pomislih vara se covek i porucim novu (65e), namestim, auto oce da poleti. rekoh eto koliko prodavac ima iskustva-resio sam problem. ali nakon nedelju dana, ponovo isto- seckanje, trokiranje, knedla (takodje mi se desavalo, stane isturiram auto- oce da prsne, prima gas sve u 16),.krenem opet isto. posumnjam na komutator, kupim novi (20e), namestim- opet isto. tek tada sam bio ocajan. pozovem druga elektricara, objasnim sta sam sve radio, on se smeje. otvorim haubu i kao da je znao (a nije, prvi put radi na takvom autu), iskljuci steker sa tri zice sto dolazi na modul, pogleda ga i vraca na mestu. na jedno 20 cm od tog stekera ima drugi, (musko-zenski), rastavlja ga- kad unutra na jednom kontaktu, oksidacija. uzima wd, produvamo vazduhom i problem resen (to je bilo pre 2 god).svaki put kad sam menjao bobine, rukama sam dodirivao te kablove (nehotice)i malo poboljsavao kontakt, i to me zavaravalo prilikom probanja. dzaba sam bacio 120 eura (1polovna i 1 nova bobina+komutator).
simptomi kod tebe su maltene isti, zato lepo pregledaj sve uticnice u motornom prostoru (narocit one sto imaju veze sa modulom), ako ne pomogne resenje je drugi modul.

altinjanin

Post by altinjanin »

Na modul se kace 4 kabla,-od svecica,i konektor-dzek,nista vise. i drze ga 3 srafa.

stefanm

Post by stefanm »

bas na taj konektor dzek sam i mislio. prvo njega proveriti, a zatim ispratiti gde ido dalje kablovi sa tim dzekom

Post Reply