bruyoni wrote:Ili ti 30x60x37 za zadnji odnosno 64x34x37 za prednji. Meni se zadnji, fabrički, nije čuo ali su se oba raspali kada sam menjao pakne. To je bilo na nekih 95k 100k km. Potom sam nakon godinu dana sredio levi jer sam po snegu izbegavajući nekog dedu koji je sa cegerima iskočio na put overio ivičnjak i nakon toga se ležaj baš čuo.
Na prvo menjanje stavljeni FAG a nakon one nezgode sam stavio Meyle (pakovani SKF). Prednji fabrički i dalje nemaju lufta bar kad sam gledao na leto a inače sam planirao da ih preventivno promenim na proleće kada budem menjao diskove.
Koji su to upće ležajevi? Po dimenzijama bih rekao da nisu kuglični, jesu li onda oni valjkasti ili kako se već zovu (mislim da sam ležajeve učio tamo negdje na početku srednje škole)?
Kako provjeriti zračnost ležaja, mora li se skidati guma, ili mogu gumu cimati? U kojem smjesru dobije zračnost?
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
Dvoredi kuglični
Ne moraš skidati točak samo podigneš taj kraj koji hoćeš da isprobaš i obuhvatiš gumu rukama i kreneš da ja cimaš po malo u svim pravcima da vidiš ima l ilufta a i zavrtiš točakpa ako ležaj ne valja trebali bi da čuješ kako zuji ili huči
Pozdrav.Ja takodje imam problema sa zadnjim lezajem i kad sam skino dobos video sam da ima 2 lezaja jedan pored drugog(ravni kuglicasti).U prodavnici mi kazu da je zadnji isti kao i prednji.Znaci 1 ceo.Dali je mozda crko lezaj zato sto je tako sastavljen (od 2 komada)?
Malo si me zbunio jer ne znam o kom se autu radi....zapravo postavio si pitanje u rubrici za modele 110/111/112,a u profilu ti pise samara.....Kako god bilo,uputice te na predstavljanje i predstavljanje auta,pa tek onda u diskusiju oko kvara.
P.s
Ako je zadnji isti kao prednji,onda trazi LEŽAJ TOČKA 34x64x37
CHEVROLET AVEO;
CHEVROLET KALOS;
DAEWOO NEXIA;
LADA SAMARA;
OPEL ASCONA;
OPEL ASTRA;
OPEL CORSA;
OPEL KADETT;
OPEL VECTRA;
VOLKSWAGEN CADDY;
VOLKSWAGEN GOLF I;
VOLKSWAGEN GOLF II;
VOLKSWAGEN JETTA
Nisu isti prednji i zadnji, prednji je ko što Škoro kaže, zadnji je 30x60,03x37.
U pitnaju su dvoredi kuglični i pošto je unutrašnji prsten dovdelni kada se raspadnu izgleda kao da su bila dva ležaja.