Problem posle sipanja goriva u rezervoar

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Re: Problem posle sipanja goriva u rezervoar

Post by rascho »

lada-senta wrote:E ako tako stoji stvar,onda da pitam,vama koliko trosi auto,na otvorenom? Mislim na auto put. JEr ako je stvarno 43 litara,onda meni malo mnogo trosi,po racunici.......
Naime sad za vikend sam bio na duzem putu,i kod polazka sam napunio do grla.....presao oko 400 km,i posle malo dopunio,pa mi sad pokazuje malo manje od polovine. Zato sam racunao,da sam imao 43 litara, i posto znam da sam dopunio 12,5 litara,onda znaci da mi je ostalo oko 8 litara u rezervoaru,a to izade 8,75 prosek,to necu da verujem!
43 litra je nazivna vrijednost. Svi znamo da u svaku posudu može stati nešto više tekućine nego što na njoj piše. U čašu od 2dl stane bar 2,5 ako puniš do vrha. Tako i u ovaj rezervoar stane bar 45 ako ga puniš do čepa (a možda i više), a ta dva litra ti puno mijenjaju potrošnju na tako malom uzorku. Ako hoćeš što točniju potrošnju sa samo jednim mjerenjem, onda moraš prvi put napuniti do čepa, to je ono kada automat počne izbacivati čim pritisneš ručicu i nakon vožnje ponovo napuniti na isti taj način. Tako će ti izmjerena količina biti precizna do u dl, pa će i računica biti puno preciznija.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

lada-senta

Post by lada-senta »

KAda sam kupio auto,onda sam probao tako,da sam sipao tacno 20 litara,i vozio,dok nije stao...onda je prosek izasao na 6,8 litara. I nemogu ni da zamislim,sta bi moglo da se desi,da se toliko poveca potrosnja.Ranije stara "kocka" lada nije trosio preko 8 :-)

lada-senta

Post by lada-senta »

Dok ne budem dobio platu,da opet napunim rezervoar...ako neko ima ideju sta moze da bude uzrok velikoj potrosnji,da podeli samnom. Auto je redovno servisiran,sa mojim znanjem trenutno nema nikakvih kvarova,cak ni na cekajucoj listi,kad se stavi na racunar,mada tamo uvek pise nesto.....Po meni je normalna potrosnja negde oko 6 litara.Poznanik je prosle godine bio na letovanju u grckoj,i tamo usput ima i planina i svega,pa mu prosek izasao na 6,3 litara...I da dobro pitanje zasto ne nosim u servis,da pogledaju. Pa zato jer ovo je mali grad,pa u servisu vecinom rade samo ono sto im se kaze,ako tako nosim auto da ne odredim tacno sta da gledaju,onda vrate,da nisu nasli nista:-)Proveriosam i lamda -sonde,racunar pise da su u redu.

Post Reply