VODENA PUMPA ZA LAJKU 111

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Re: VODENA PUMPA ZA LAJKU 111

Post by rascho »

Nema kod nas dijelova za Ladu jer je prosječna starost vozača Lade oko 75 godina, a oni računaju da im se ionako ne isplati mijenjati dijelove jer će ih nadživjeti (možda malo karikirano, ali nije daleko od istine). Tako da postoje samo dvije marke dijelova "ima" i "nema". Ako ima onda je to što jeste, ne možeš birati između različitih ponuđača.
Hajde bruyoni vidi da li se to tamo može nabaviti, pa javi. Možda ja budem dolazio u Srbiju oko nove godine, a i ako ne budem starci su mi tamo pa možemo već nešto dogovoriti.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Čisto da javim da na žalost, ili na sreću kako kome, nisam otišao na Najlon. Bilo skoro lepo vreme pa sam otišao da bacam varalicu.
Gledaću da odem sad za vikend, možda to i bolje jer će veorvatno naredne nedelje ljudi krenuti kućama da provedu praznike.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

jer ima smudja ili stuke samo? ;)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni

Post by bruyoni »

Ima na kanalu i jedno i drugo ali štuke sam sve pustio jer su bile gladalice.
Jedva koja stigne da naraste, potamane ih nezasiti :(

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

kod nas nizvodno od bg od 2 do 4 kg...ali ja je generalno volim samo u corbi... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni

Post by bruyoni »

Ma ovde klinci vide od matorih da na sajlu nižu gladalice i penkala, kao da kući nešto donesu, i preko leta je utamane
U čorbi je i najbolja, pečena mi se ne sviđa jer ima suvo meso.

KardanPower
Automobil: Lada 2107

Post by KardanPower »

Samo je problem sto vecina grabljivica sada ima neke larve u sebi tako da se ne isplati nositi kuci.

bruyoni

Post by bruyoni »

Lako se prepozna na ribi po crnim flekama na mesu.
Elem, bio sam danas i do najlona i pitao ruse ali ništa kažu ne mogu da nabave. Ili zaista ne mogu da nabave Luzar ili odbijaju da sarađuju.
Ostavio sam im odštampane slike i kataloške brojeve i ostavio im vizitke pa kažu da će da jave ali da se ne nadam previše, odmah sam pitao za dva komada, da ih više zainteresujem a i ja sa proleće trebao da odradim veliki servis.

Boki78

Post by Boki78 »

bruyoni wrote: Elem, bio sam danas i do najlona i pitao ruse ali ništa kažu ne mogu da nabave. Ili zaista ne mogu da nabave Luzar ili odbijaju da sarađuju.
Ja sam ubedjenja, gledajuci vise ove BG Ruse da ih naprosto boli stoljpi. Oni neku zaradu sa trenutnim asortimanom vec imaju i ne bi se cimali znacajno preko toga.

U principu treba ili naci neku radnju ne predaleko do granice ili narucivati preko pa placati postarinu jer neke delove stvarno vredi uzeti boljim nego sto se ovde mogu naci.

rascho

Post by rascho »

Boki78 wrote:Ja sam ubedjenja, gledajuci vise ove BG Ruse da ih naprosto boli stoljpi. Oni neku zaradu sa trenutnim asortimanom vec imaju i ne bi se cimali znacajno preko toga.

U principu treba ili naci neku radnju ne predaleko do granice ili narucivati preko pa placati postarinu jer neke delove stvarno vredi uzeti boljim nego sto se ovde mogu naci.
Platio bih ja poštarinu, samo ne mogu naći niti jedan web shop da šalje dijelove (osim u matičnu državu, što će reći Rusija ili Ukrajina). Ako znaš za neki napiši.

Boki78

Post by Boki78 »

Ne znam. Ruski mi je blizak koliko i Kineski. Da tu barijeru nemam verovatno bih nesto i iskopao do sada :(

rascho

Post by rascho »

Evo samo da javim našao sam Rusa na ebayu koji je bio voljan nabaviti pumpu (iako je trenutno nije imao u ponudi). Njegova cijena je 35$ pumpa + 25$ poštarina, što je ukupno 60$. To me ispadne duplo skuplje od obične pumpe, ali sam ipak odlučio naručiti. Ako je stvarno dobra kao što Rusi pišu, isplatit će se.
U svakom slučaju javit ću dojmove. Montirat ću je vjerojatno negdje pred ljeto, tako da ću odmah moći tetstirati da li bolje drži temperaturu pri ekstrenmo visokim temperaturama zraka.
Pozitivni efekti koje očekujem od ove pumpe su bolje hlađenje motora ljeti i bolje grijanje kabine zimi, pa ću javiti koliko je ispunila očekivanja.

rascho

Post by rascho »

Pumpa je stigla i ovako na oko izgleda odlične izvedbe. Dojmove javim nakon montaže.
Inače ovaj Rus mi je pravo otkriće još sam neke dijelove nabavio koje nisam uspio naći u Hrvatskoj, a čak niti stari nije našao u Srbiji. Dobro je imati nekoga gore tko je voljan nabaviti šta treba. Istina poštarina igra bitnu ulogu, ali kada se radi o dijelovima koje je tu nemoguće nabaviti onda i nije neki problem.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Moze li neki link ka tom Rusu, mozda nekome zatreba :)
Samo Samara Srbina Spasava

rascho

Post by rascho »

Ovo je link na ebayu. Tamo prodaje neke dijelove, ali može ga se kontaktirati pa nabavi šta ti treba.

http://www.ebay.com/usr/orskbay2000?_tr ... 1543.l2754

Upravo sam vidio da je stavio u ponudu i Luzar Turbo2 za Ladu 11X i tamo su slike ove moje pumpe

http://www.ebay.com/itm/Water-Pump-LUZA ... 25893afdf7

Post Reply