Motor za prednje brisače

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Motor za prednje brisače

Post by bruyoni »

Hvala, nisi se trebao previše truditi, trebao si kišu sačekati :) verujem ja na reč da je bolje u odnsou na onaj ladin.
Uf, pa vidno je brže, čisto da neko ne shvati poglrešno interval ima istu amplitudu ali je samo kretanje brisača brže nekih 30-40%

@aleko- vidi se bez problema kada se sačuva ili otvori u plejeru, jedino da ti plejer nema potreban codec

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

VLC ga otvara bez problema http://www.videolan.org
VLC ima i plugin za Firefox (mislim da ima i za Iexplorer), pa se može direktno u browseru gledati.

I još sam zaboravio napomenuti, da su ove metlice već bile počele škripati i preskakati sa starim motorom, dok sa novim još uvijek rade dobro (kao što se vidi na snimci). Očigledno ravnomjerniji rad motora doprinosi i efikasnijem radu metlica. Ali ipak za metlice treba sačekati da vidim kako će se ponašati na pravoj kiši.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Evo nakon tri tjedna hlađenja jaja u moru, da se javim sa završetkom ove priče.
Uz spomenuti motor namontirao sam i ruke brisača sa Ševi Nive (pod rukom brisača podrazumjevam onaj dio na koji se kači metlica). Pašu bez ikakve prerade i u biti su identični kao i za 110, ali nemaju one proklete spojlere. Inače tvornički broj je 2123-5205065 (obratiti pažnju na 2123 na početku jer za 110 ima isti broj samo počinje sa 2110) i oba su ista jer se i za 110 razlikuju samo u spojleru.

Inače, jedno bitno upozorenje kod mijenjanja ruke brisača obavezno dobro stegnuti šaraf koji je drži. Ja sam to znao, i čak sam doživio da mi se odvrne brisač u radu, pa sam bio i svjestan posljedica, ali eto opet sam sfušao. I naravno kada smo ušli u najgoru frtutmu, nebo se spojilo sa zemljom munje sijevaju, a napolju imaš osjećaj da je noć, kiša lije kao iz kabla i brisač se odvrne i stane, i to naravno vozačev i to naravno na autoputu. Stanem ja na zaustavnu traku, reko da sačekam da prođe pljusak, jer ipak sam ja odgovoran vozač lade i imam viljuškasti ključ deset, a to je bukvalno 30 sekundi posla za zavrnuti. Ali naravno da je ključ deset ispod najveće torbe u gepeku, do koje se može doći samo kada sve drugo izbaciš, a gepek pun. A po onom pljusku čim otvoriš vrata već si mokar do gole kože. Ali hajde mogu se ja obrisati, ali šta ću ako se sve stvari smoče. I tako sjedimo mi i čekamo da se to smiri, kad ono okrenu na grad. Na svu sreću žena ugledala tablu malo dalje, kaže neko odmorište na 2km od nas. Reko' hajmo polako bez brisača u zaustvavnoj traci do odmorišta, pa možda bude kakva nadstrešnica. Naravno mi tamo (jedva se dovukli jer samo vidiš obrise bijele crte na cesti i mačje oči na odbojniku s desne strane), a odmorište ne radi. Ali na svu sreću tu je kiša već bitno oslabila, tako da sam mogao izaći iz auto, doći do ključa i zavrnuti brisače.
Ali eto upozorenje za one koji to rade po prvi put, jer sam ja već skidao brisače po ko zna koji put i opet zajebem nešto tako bitno.

E sada da nastavim o brisačima. Pošto su ovi Nivini bez spojlera bitno su lakši od onih sa spojlerima, tako da se i brzina rada povećala. Sada je treća brzina tako brza da ih jedva možeš vidjeti, baš kao na onim skupim autima. Inače prošao sam sve uvjete od pljuska i rada u trećoj brzini do lagane kišice i vožnje oko 140 i rada u prvoj brzini. Brisači niti jednom nisu pokazali neko bitno naprezanje ili usporenje u radu, čak sam ih znao i zaboraviti isključiti tako da su radili na suho pri vožnji po autoputu, bez ikakve škripe, naprezanja (usporenja) ili preskakanja..

Zaključak je da definitivno preporučujem stavljanje ranije spomenutog motora i brisača sa Ševi Nive, to je definitivno dobitna kombinacija.

I za kraj samo da spomenem, kada sam kupovao nove metlice, kako nisu imali dva komada od 51cm (originalno je 50cm, ali neki brisači imaju samo od 51 pa onda uzimam te) uzeo sam jedan od 56cm i stavio ga na vozačevu stranu i paše savršeno. Tako da eto može i do 56cm bez problema.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

rujo
Automobil: lada 112

Post by rujo »

Svaka čast rascho,isti problem mi se desio skoro kad sam išao autoputem za Zg,kiša a pri većoj brzini od 100km/h brisači totalno neefikasni,moraću da nabavim taj motor od T4 da imam funkcionalne brisače,još jednom sve pohvae na odrađenoj prepravci i veliki pozdrav :cool
ide lada niza stranu kao soko sivi

rujo
Automobil: lada 112

Post by rujo »

Pozz svima,da li paše motor brisača od priore,ili od nekih drugih vozila a da nije u pitanju neka komplikovana mudrolija oko ugradnje .pozzz
ide lada niza stranu kao soko sivi

Post Reply