Zamena step motora
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Re: Zamena step motora
BRC je marka. Hajde ti to poslikaj, pa da vidimo šta je.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
bruyoni,druze znas li nekog dobrog majstora za Lade u Nisu? Ove sto ja znam neznaju nista oko Lada novijih(takav sam utisak stekao).
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ne znam. Nisam iz Niša
Uuu,tek sada vidim da si iz Ns,sta li sam ja gledao,zeznulo me "samo"jedno slovo 
Neko iz Nisa ako zna neka kaze ako ne ...
Neko iz Nisa ako zna neka kaze ako ne ...
Napravio benzinsku pumpu ali isto mora da nebije temperaturu da bi radio tj.odrzavao ler gas,ja stvarno neznam sta je sutra opet kod majstora pa neka gleda. 
-
rascho
Čekaj da točno utvrdimo. Znači popravio si pumpu benzina i auto sada može raditi na benzinu. I kada ga upališ na benzin i radi na benzin (bez prebacivanja na plin), još uvijek ne može držati ler dok se ne zagrije. Da li sam točno skužio?
Bas tako, inace zamenjen i senzor temperature,kao navodno on nije dobar. Ja stvarno neznam sta je. Vozio sam i citroena,reno megan,keca,opela ali ovako nesto nisam doziveo,palo mi na pamet protokomer(ako ima) ali kakve on ima veze sa temperaturom i ler gasom. 
A da i dizna jedna ociscena sredjena,zapekla bili od nekoriscenja.
-
rascho
Hajde ti probaj ujutro prije prvog paljenja odspojiti akumulator na 30tak sekundi i onda pali i vozi samo na benzin (bez prebacivanja na plin). Tako ćeš 100% biti siguran da li postoji problem na benzinu. AKo je plin loše podešen on ti može sjebati benzinsku mapu, pa loše radi na benzinu, kao posljedica lošeg plina. Sa odspajanjem akumulatora ćeš ukoniti možebitne loše posljedice plina, pa da se vidi da li je auto na benzinu ispravan. Jer to su dvije potpuno druge priče, ako je auto ispravan na benzinu, a na plinu pravi probleme, ili ako je nespravan na benzinu.
- bruyoni
Meni sve to smrdi da negde falšuje vazduh; puklo crevo nakon protokomera ili ne zapriva dobro, možda vuče čak i na samom step motoru. Ne znam kako je spajan plin ali ako je venturi vrlo lako može biti i da falšuje na mešaču
-
rascho
To se lako dijagnosticira, uz pravi alat i pravog majstora 
Očitaš vrijednosti sa protokomjera, i vrijednosti sa lambda sonde, usporediš sa vrijednostima iz onog dokumenta koji sam postavio za dijagnostiku i izvlačiš zaključke. Ako je smjesa siromašna i na plinu i na benzinu, onda je očigledno višak zraka u smjesi, što opet može biti radi falš zraka, a može biti radi zaštopanih injektora. Ako se isto događa i na plinu i na benzinu, onda je veća vjerojatnost da je višak zraka nego manjak goriva. 10min posla
@aktor probaj rukom zatvoriti usisnu cijev (ona što ide od kućišta filtera zraka pa ispod prednjeg branika) i ako auto sretno radi, znači da ti negdje vuče falš zrak.
Očitaš vrijednosti sa protokomjera, i vrijednosti sa lambda sonde, usporediš sa vrijednostima iz onog dokumenta koji sam postavio za dijagnostiku i izvlačiš zaključke. Ako je smjesa siromašna i na plinu i na benzinu, onda je očigledno višak zraka u smjesi, što opet može biti radi falš zraka, a može biti radi zaštopanih injektora. Ako se isto događa i na plinu i na benzinu, onda je veća vjerojatnost da je višak zraka nego manjak goriva. 10min posla
@aktor probaj rukom zatvoriti usisnu cijev (ona što ide od kućišta filtera zraka pa ispod prednjeg branika) i ako auto sretno radi, znači da ti negdje vuče falš zrak.
Nisam odgovarao zato sto je auto kod majstora jos uvek,danas sam se cuo sa njime i on ne moze naci gde je kvar(mehanicki),kaze mozda je struja.Pitanje da li moze struja,kompjuter da pravi problema,mislim da nije radio dijagnostiku,barem sam ga ja tako razumeo. Inace kada sam ga vozio kod majstora poceo na benzin da zeza,na ler(na benzin) radi ali kada ga prebacim sa plina a i samo na benzin nece da ide nego kao da ne prima gas.
- bruyoni
Da li je neko uopšte prikačio bilo kakvu dijagnostiku na auto? Običan ELM327 će odraditi posao kod očitavanja grešaka.
Takođe, kada se očitaju greške ne obaziri se previše na to što program kaže da nije u redu nego zapiši kodove grešaka pa ih podeli ovde da suzimo krug potencijalnih krivaca.
Ja i dalje zastupam teoriju da negde falšuje vazduh, viđao sam da pukne kućište step motora pa da tuda falžuje, čak i tps senzor ako mu se lepo ne stavi zaptivka može biti uzrok lošeg rada na leru.
PS: Da li je motor uzupčen kako treba? Znam da zvuči glupo ali mislim da 8v ne krivi ventile pa dva-tri zuba pomereni reperi mogu uzrokovati probleme.
Takođe, kada se očitaju greške ne obaziri se previše na to što program kaže da nije u redu nego zapiši kodove grešaka pa ih podeli ovde da suzimo krug potencijalnih krivaca.
Ja i dalje zastupam teoriju da negde falšuje vazduh, viđao sam da pukne kućište step motora pa da tuda falžuje, čak i tps senzor ako mu se lepo ne stavi zaptivka može biti uzrok lošeg rada na leru.
PS: Da li je motor uzupčen kako treba? Znam da zvuči glupo ali mislim da 8v ne krivi ventile pa dva-tri zuba pomereni reperi mogu uzrokovati probleme.
jedan primer problematicnog rada na benzin .....
auto me je mucio skoro godinu dana, nebrojeno puta ciscene dizne, skidan i ciscen rezervoar, produvavano dovodno i odvodno crevo za benzin ...
inace, na benzin je radio ocajno, odem kod majstora, on sve skine, ocisti i posle par dana koriscenja auta sve ponovo isto ....
pri radu na gas nikakvih problema nikad nije bilo !
pored toga, vremenom sam primetio sledece:
kada pada kisa, primetio sam da mi je desna cipela/patika mokra za vreme voznje ....
elem, kada pada kisa, slivnici koji odvode vodu sa soferke ispod haube nisu radili posao, nesto je bilo razbucano i voda je jednim delom ulazila u kabinu, i to sve preko kompa, koji je posle kvasenja brljavio kao lud ....
od kako je majstor sredio “oluke” i od kako nemam kisnicu/tecnost za stakla u kabini u nivou pedale gasa, nemam problema ni sa radom na benzin.
da li je on meni slozio pricu ili je stvarno bilo tako – ne znam,
ali ako je to bio problem – mozda nekom pomogne.
auto me je mucio skoro godinu dana, nebrojeno puta ciscene dizne, skidan i ciscen rezervoar, produvavano dovodno i odvodno crevo za benzin ...
inace, na benzin je radio ocajno, odem kod majstora, on sve skine, ocisti i posle par dana koriscenja auta sve ponovo isto ....
pri radu na gas nikakvih problema nikad nije bilo !
pored toga, vremenom sam primetio sledece:
kada pada kisa, primetio sam da mi je desna cipela/patika mokra za vreme voznje ....
elem, kada pada kisa, slivnici koji odvode vodu sa soferke ispod haube nisu radili posao, nesto je bilo razbucano i voda je jednim delom ulazila u kabinu, i to sve preko kompa, koji je posle kvasenja brljavio kao lud ....
od kako je majstor sredio “oluke” i od kako nemam kisnicu/tecnost za stakla u kabini u nivou pedale gasa, nemam problema ni sa radom na benzin.
da li je on meni slozio pricu ili je stvarno bilo tako – ne znam,
ali ako je to bio problem – mozda nekom pomogne.
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!
Fool me twice, shame on me!
Proverio majstor zupčasti kaiš,kada ono nema par zubaca i naravno ne stoji na mesto,sutra da odnesem kaiš pa da vidimo kako će da radi. Sami mi nije jasno kako je išao tako.