Gasi se u toku voznje 2
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Gasi se u toku voznje 2
i zameni daj sezor bregaste ako je naduo znaci da je spalio spulnu unutra, ko zna sta je ostalo jos moze da se odlomi i da zavrsi unutar motornog prostora neki komad...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Da pitam ovde za drugara... Kao sto sam vec pisao auto mu se gasio u voznji, a u poslednje vreme je poceo da mu radi na tri klipa i rekli su mu da je modul paljenja. Kupili smo modul paljenja u Autodisku, namestio je modul paljenja, auto ne radi vise na tri klipa ima snagu i vuce dobro, ali kada npr staje na semaforu pritiska polako kocnicu i kada pritisne kvacilo obrtaju u tom trenutnku padaju na nulu i auto se gasi. Takodje mi je rekao da se desava da kada stane na parking i pusti sve, auto radi na 1500 -2000 obrtaja i posle 7-8 sekundi spusti na normalan broj.
Problem se desava i na plin i na benzin i ne desava se bas uvek, ali relativno cesto...
Auto je u Smederevskoj Palanci, a tamo nema dijagnostike za Lade, sta bi moglo da predstavlja problem? Ako bas ne moze bez dijagnostike, doterace je u krajnjem slucaju u BG...
Auto je 110 1.5 8v
Problem se desava i na plin i na benzin i ne desava se bas uvek, ali relativno cesto...
Auto je u Smederevskoj Palanci, a tamo nema dijagnostike za Lade, sta bi moglo da predstavlja problem? Ako bas ne moze bez dijagnostike, doterace je u krajnjem slucaju u BG...
Auto je 110 1.5 8v
Samo Samara Srbina Spasava
Motor ler gasa. 15e i gotovo.
Hvala Choksi
Uzecemo to ovde, pa neka mu majstori to zamene... Je l treba reset kompa posle zamene ili ne?
Uzecemo to ovde, pa neka mu majstori to zamene... Je l treba reset kompa posle zamene ili ne?
Pa preporučuje se da se skine plus klema na min-dva. Pa da se upali i malo radi ili provoza samo na benzin. Treba da hladan digne na 1500o/min a kad se zagreje da spusti na 800-900. Inače meni su crkla tri za dve godine tako da im je kvalitet nikakav i kad kupuje nek uzme one sa metalnim vrhom.
MOŽDA bi mogao da proba da sve lepo očisti od gareži (taj metalni deo gde je leptir gasa i senzori) ali češće rikne motor nego što se zaprlja.
MOŽDA bi mogao da proba da sve lepo očisti od gareži (taj metalni deo gde je leptir gasa i senzori) ali češće rikne motor nego što se zaprlja.
Ma toliko im je preseo problem, da ce kupiti nov s nadom da se nec uskoro ponavljati...
Sad sam zvao Maka da pitam nesto oko zmigavaca za Samaru, i usput ga pitah za ovaj motor ler gasa, rece mi da ima od 900 do 1600 u zavisnosti od proizvodjaca 
Izgleda da nije ni motor ler gasa u pitanju ...
Stavili su nov, kupljen u Autodisku, i u probnoj voznji se ugasio jednom, ali opet dize obrtaje na 2000 pa spusti posle 5- 10 sekundi...
Stavili su nov, kupljen u Autodisku, i u probnoj voznji se ugasio jednom, ali opet dize obrtaje na 2000 pa spusti posle 5- 10 sekundi...
Jel imaju nekog da probaju da zamene onaj senzor leptira?
Valjda imaju...
Oterali su auto kod nekog mehanicara pa ce videti... Nema tamo izgleda majstora koji rade novije lade, svi su oni radili starije, pa ovamo ne znaju nista osim mehanike... Valjda ce naci nekoga...
Oterali su auto kod nekog mehanicara pa ce videti... Nema tamo izgleda majstora koji rade novije lade, svi su oni radili starije, pa ovamo ne znaju nista osim mehanike... Valjda ce naci nekoga...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Kada auto stoji i radi u leru neka poščne da pumpa kočnicu, koji su simptomi? Obrtaji uvek malo padnu ali ako se ugasi onda je problem negde do kočionog servoa.
I da dijagnostika, pali li lampicu i neka otera kod nekoga ko zna šta koji parametar znači da pogleda.
I da dijagnostika, pali li lampicu i neka otera kod nekoga ko zna šta koji parametar znači da pogleda.
Ja mislim da mu ne pali check engine lampicu...
Nema ko u Smederevskoj Palanci da mu odradi dijagnostiku, zna i on da je to najbolje...
Reci cu mu ovo da proba sa kocnicom..
Nema ko u Smederevskoj Palanci da mu odradi dijagnostiku, zna i on da je to najbolje...
Reci cu mu ovo da proba sa kocnicom..
tps brljavi 100%(senzor polozaja klapne gasa) vidi se na dijagnostici... pokaze neki procenat da je otvoren i odmah motor dize obrtaje misli da je stisnit gas iako je klapna zatvorena, otvara ga na ler motoricu....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
EVO RESENJA!!!!
Tacan odgovor je bio Lambda sonda!!!
Probao sam sa senzorom polazaja ler gasa, zamenio senzor bregaste, ler motoric.... i na kraju stavi opolovnu lambda sondu sa jedne slupane lade i radi.....
Hvala Bogu pa resih ovaj problem...
Tacan odgovor je bio Lambda sonda!!!
Probao sam sa senzorom polazaja ler gasa, zamenio senzor bregaste, ler motoric.... i na kraju stavi opolovnu lambda sondu sa jedne slupane lade i radi.....
Hvala Bogu pa resih ovaj problem...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ko što rekoh...