E da ovo su linkovi na web proizvođača i na točne produkte koje sam dobio
http://техномастер.рф/production/serial ... 01.0100.04
http://stinger-shop.ru/index.php?option ... ory_id=130
Pitao sam svog Rusa da li šalje u Srbiju (ne vidim razloga zašto ne bi), pa ako kaže da šalje dat ću vam e-mail pa ga možete kontaktirati. Ja ga kontaktiram na engleskom, doduše malo mu slabije ide, ali se sve sporazumimo. Plaćam pomoću PayPala, mislim da to radi i iz Srbije bez problema.
Što se tiče povoljnosti cijena, tu je stvar dosta komplicirana. Koliko sam ja skužio on ima (ne znam da li je vlasnik ili radnik) prodavnicu autodijelova. Ako ima dio u toj prodavnici onda uglavnom cijena bude dosta povoljna, a to su ovi standardni dijelovi. Ako nema, a to su ove moje nestandardne želje, onda naručuje okolo, pa tu cijena ne bude baš nešto. Ali u tim slučajevima se radi o stvarima koje su nedobavljive u Hrvatskoj, tako da mi cijena ne igra neku bitnu ulogu, jer ionako nemam puno izbora. Ono što dodatno zakomplicira je naravno poštarina, koja igra bitan postotak u ukupnoj cijeni. Tome se naravno može doskočiti tako da se naruči više dijelova odjednom, pa se postotak cijene poštarine nešto smanji. E ali onda se to dodano zakomplicira carinskim davanjima. Prema mom iskustvu, tu kod nas bez problema prolaze manji paketi, ali čim je nešto veće ili teže odmah ide na pregled. Prilikom carinjenja oni lupaju carinu i poreze na ukupnu plaćenu cijenu, dakle sa uključenom poštarinom, tako da iznos carinskih davanja (ako se naplate) plus iznos poštarine prijeđe vrijednost robe. Zato treba malo kalkulirati sa veličinom paketa, pa probati izbjeći carinu, kao što je meni uspjelo ovaj put (platio sam 5$ više poštarinu za slanje odvojeno, ali je prošlo bez carine).
Uglavnom kada sve zbrojim, zbog tih komplikacija, nije mi nešto isplativije naručivati iz Rusije, nego tu opciju koristim samo za stvari koje jednostavno ne mogu nabaviti na drugi način, tako da nemam izbora, dok ove svakodnevne stvari i dalje nabavljam na uobičajene načine.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...