VENTILATOR KABINE

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bortlonger
Automobil: lada

Re: VENTILATOR KABINE

Post by bortlonger »

nebitno sasvim... proveri na š53 kakvo je stanje... kao sto rece bryoni... mozda oksidacija, mozda labav kabal, nagorela papucica...
takodje proveri f9 osigurac... po ovoj semi, ako na f9 ima struje, na kontakt, preko releja ide na f18... uglavnom - š53, f9 .. u principu oznaka 30 je za dovod struje, tako da mi je logicnije da preko f9 imas "zivu struju"do releja, a na kontakt dalje preko releja na f18..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

zoran64 wrote:Ne,ne, na kažem ja da se razumem u šeme a ti ne,izvini.Kažeš da ti je logično da struja ide direktno na Š5
pa na F18 pa na K6.Pa ja sam upravo to i rekao,Š5-F18-K6.Kažem nejasni su ovi šantovi,u Š5 bih i ja tražio
Ma šta se izvinjavaš, poznato je da mi elektrika nije jača strana, osnove još znam koliko toliko ali kad krenu šeme bude čupavo.
Deder daj sliku te šeme što si ostavio ali u većoj rezoluciji deluje mnogo razumljivija od one sa linka koji sam ostavio.

zoran64
Automobil: lada 110 1,6 16v

Post by zoran64 »

Definitivno napon dolazi prvo na K6 pa kad se da kontakt ide na F18.Ш5 sigurno napaja K6 a odakle se napaja Ш5,po ovoj šemi ne mogu da se snađem i ispada da i nije baš tačna a i sitna je rezolucija tako da što je više zumiraš više je mutna i nerazgovetnija.Elem,kad sam vratio K6 na svoje mesto,ventilator i sijalica u kaseti su proradili.Evo šeme.POZDRAV

Comodore
Automobil: lada2112

Post by Comodore »

Nije sve bas tako

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Bitno da je rešeno. Sam po sebi K6 je veliki pa predpostavljam da doprema struju do još nečega pa bi i još nešto trebalo da ne radi, ako opet krene tako rastavi osiguračku tablu možda se polomio vod do F18.

Nađoh šemu u većoj rezoluciji:
http://car-exotic.com/image_4/vaz-2110-scheme-5-big.jpg

A evo i šeme elektronike agregata
http://car-exotic.com/lada-110/vaz-2110-scheme-1.html

zoran64
Automobil: lada 110 1,6 16v

Post by zoran64 »

Po ovoj šemi K6 šalje na K5(K4) i na F9.Inače da,da,rastavljam kutiju osigurača čim malo otopli.A ova šema ti je super.Pozdrav

Post Reply