Trza nakon dodavanja gasa
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Trza nakon dodavanja gasa
Preslush'o i "izgled'o" numeru buljeci u kilometrazu i obrtomer.
I, usput nije losa stvar kao inspiracija. Jer, nije problem do pinjona kilometraze. Neko ga ovde zove senzor, a on to i nije u pravom smislu reci, to je parce plastike u kojoj se nesto okrece. Poprskano sa Wd 40 i sada radi dobro. Vadi se lako, odvrtis sa dva prsta iako nije dirano 13 godina, zadnje mu je bilo u fabrici. Dakle, sutra otvoram novu istragu pod kodnim imenom "gas divlja dva minuta nicim izazvanom, a potom, kao da nista nije bilo" . E, pa, nece moci tek tako nakon 13 godina druzbe. Nema misterija, ne dam! U suprotnom, ici ce na pijacu.
Zbog skopske zege batalih istragu, bar za koji dan. I gusteri pobegli sa asfalta.
Dakle, nije pinjon, a nisu ni ona dva senzora, koji su gore, odmah jedan ispod drugog, iznad glave motora. Moguce li da je termodavac, ili nema logike, jer mi se cini da on radi ili ne radi? Senzor bregaste? Kompjuter? Inace, dim koji izlazi u ona dva tri minuta je crn, ali prozracan. Zatim nestane. Jel me mozda bojkotujete? 
Ma nije bojkot nego vlasnici 11x lada se nisu susreli sa takvim problemom i neznaju ti pooci.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Crni dim znači prebogatu smešu. Od ta dva gore "senzora" samo je jedan senzor, položaja leptira gasa. Drugo je step motor za ler.
Meni je problem postao zanimljiv, bas zelim otkriti u cemu je kvaka, jer mi auto nije neophodan narednih dana. Senzor bregaste ili bobina mi ne izgleda logicno, buduci da se radi o odredjenoj temperaturi. Mozda neki ludi stek kablova koji se treba ocistiti i poprskati, ili falicno crevo?
-
masan_motor
Tako se igrajući potrošićeš nekoliko rezervoara goriva koje nimalo nije jeftino, vreme neću ni da računam jer je očigledno badava
Tako da, otvori se 2 evra za dijagnostiku.
Tako da, otvori se 2 evra za dijagnostiku.
Događa mi se slična stvar,kablovi novi,svjećice takođe,zamjenim i pumpu za gorivo,opet isto,upalim radi normalno, ali ne prima gas,malo isturiram Pa nadođe malo,ali kad krenem kilavo skroz,nema snage,ili potegne pa ga guši,tako na benzinu,a na plinu grize,vuče dobro,ima li iko savjet neki šta raditi dalje,misterija žestoka
ide lada niza stranu kao soko sivi
- bruyoni
Pogledaj regulator pritiska. Gori li check engine lampica?
Bruyoni druže ta lampica se ne gasi godinama,od kad plin ugrađen,ne gasi se,kažu majstori zbog lambda sonde,ali evo skinuo sam klemu sa akumulatora i ostavio tako čitav dan,kad sam vratio,normalno se ponaša,zasad, mada mi se čudno ččuje katalizator,možda je odradio svoje,začepljen ili ko zna šta,a prije mjesec dana sam i bobinu zamjenio,eh ta elektronika
ide lada niza stranu kao soko sivi
- bruyoni
Taj majstor koji ti je ugradio plin nema pojma i zbog toga svetli, ne zbog lambda sonde koja je kolateralna šteta tuđe gluposti.
Što se tiče skidanja kleme i potonje opravke zbog loše ugrađenog plina se verovatno ECU pogubi i onda brljavi na benzinu, resetovanjem se stvar privremeno rešava.
Što se tiče skidanja kleme i potonje opravke zbog loše ugrađenog plina se verovatno ECU pogubi i onda brljavi na benzinu, resetovanjem se stvar privremeno rešava.
-
masan_motor
To je sasvim normalno da kod lade gori ta lampica. Baš ovih dana kad je upalimo toplu, radi ko kanta i trese se pa proradi bez problema posle par sekundi. Kad se zaustavimo na semaforu a ona nabije 2000 obrtaja nekoliko sekundi pa se smiri. Sve je to sasvim normalno za ladu i verujem da su takve izlazile iz fabrike jer je oduvek ovako radila. Evo nama gori od prvog dana a nemamo ugrađen gas. Baš zadnjih dana se ne pali uopšte, svi smo kao na iglama jer obavezno posle tog perioda nešto eksplodira i raspadne se
samo ti to teraj i nemoj mnogo da se pitaš, kad je rusa bolo stojko da napravi auto, nemoj ni ti da se opterećuješ raznim pitanjima.
samo ti to teraj i nemoj mnogo da se pitaš, kad je rusa bolo stojko da napravi auto, nemoj ni ti da se opterećuješ raznim pitanjima.
U vezi onih simptoma... Dok se moj auto ne zagreje do 70 stepeni, radi nemirno i pomalo dimi crno prozracno, a potom radi super, nakon zamene puno delova skidajuci ih sa drugog automobila, pala mi ideja... Da nisu mozda u pitanju gumice ventila u glavi motora? Mozda su ostarele nakon 120.000 km, pa propustaju ulje, nakon zagrevanja se prosire, pa zaptivaju dobro? 
-
bortlonger
- Automobil: lada
ne
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat