Prednji amortizeri za Ladu 112
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
legli KYB! Nažalost samo prednji jer nisu mogli da nađu zadnje tako da su me opet bacili an računanje šta uzeti. I sa samo prednjim novim danas auto leži neuporedivo bolje nego pre dva dana, mogu misliti kako bi bilo da su svi na broju.
Jel neko čuo za Optimal firmu, Nemačka je ali mi izgleda da manje više nemaju svoju proizvodnju već da samo lepe nalepnice. Ponudili mi njihove zadnje za 2600din nešto skulje od MS-a ali sam po ruskim forumima (uz pomoć G-translate) našao prilično loše mišljenje o MS-ovima. mislim uzeo bi nešto kvalitetnije ali zadnje od boljih marki ni za leka.
Jel neko čuo za Optimal firmu, Nemačka je ali mi izgleda da manje više nemaju svoju proizvodnju već da samo lepe nalepnice. Ponudili mi njihove zadnje za 2600din nešto skulje od MS-a ali sam po ruskim forumima (uz pomoć G-translate) našao prilično loše mišljenje o MS-ovima. mislim uzeo bi nešto kvalitetnije ali zadnje od boljih marki ni za leka.
- bruyoni
Re: Prednji amortizeri za Ladu 112
Zna li neko dimenzije prednjih opruga za Prioru? Zamenio bi trenutne, fabričke, koje su oslabile pa se razmišljam da li slučajno mogu Priorine jer su, kako vidim po fotkama, progresivne. Stavio bi ih ako ne trebaju neke opsežne izmene, recimo dovoljno da se promeni samo šolja. Ako ne može onda da naručujem Kayaba jer mi se "ruske" ne stavljaju, nekako nemam poverenja da su original već neka mala privreda.
- bruyoni
Da odgovorim sam sebi. Ne može onako kako sam zamislio. MOglo bi ali bi trebali da se menjaju štapovi, šolje, spone i ostale vezane radnje.. u principu previše posla
Sve u svemu sutra idem do Gazele da kaparišem KYB i da vidim koliko se čekaju
Sve u svemu sutra idem do Gazele da kaparišem KYB i da vidim koliko se čekaju
kupi KYB i ne raz
bijaj glavu suvisnim razmisljanjem
bijaj glavu suvisnim razmisljanjem
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Evo sada dobih e-mail sa ponudom za amortizere. Zna li netko kakve su cijene ovih amortizera u Srbiji? (1kn = 14.8din)
Cijene amortizere za vašu Ladu su sljedeće:
Bilstein B4 prednji 601kn/kom
Stražnji 589kn/kom
B6 prednji 906,50kn/kom
Stražnji 778kn/kom
Sachs Super Touring (ekvivalent B6) i
prednji i stražnji 706kn/kom
Cijena ugradnje amortizera je 457,32 kn komplet.
Cijene amortizere za vašu Ladu su sljedeće:
Bilstein B4 prednji 601kn/kom
Stražnji 589kn/kom
B6 prednji 906,50kn/kom
Stražnji 778kn/kom
Sachs Super Touring (ekvivalent B6) i
prednji i stražnji 706kn/kom
Cijena ugradnje amortizera je 457,32 kn komplet.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
rascho
Naručio sam Bilstein B6, sva 4. Zadnji još nisu napravljeni, pa čekam da se proizvedu, pa da mi ih pošalju. Iz proizvodnje izlaze tek sredinom maja.
Dok čekam, šta bi bilo dobro da zamjenim kada već mijenjam amortizere?
Dok čekam, šta bi bilo dobro da zamjenim kada već mijenjam amortizere?
- bruyoni
Opruge, ako ih nisi nikad menjao, ne znam kako je u HR ali ovde nisu neki izdatak čini mi se da su sve 4 ruske nekih ni 60€ a ja sam prednje KYB plaćao 30€ komad.
Možeš i šolje kad već sve vadiš
Možeš i šolje kad već sve vadiš
-
rascho
Vidio sam na nekim siteovima da imaju i neke gume na amortizerima, npr. broj 11 na ovoj slici http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... 6cd7~1.jpg
Da li se to dobije sa amortizerom ili se mora kupiti odvojeno, jer bih zamijenio sve gumene dijelove, kada već mijenjam, ali ne znam koji su.
Da li se to dobije sa amortizerom ili se mora kupiti odvojeno, jer bih zamijenio sve gumene dijelove, kada već mijenjam, ali ne znam koji su.
E to pod 11 ja nisam nigde našao kao deo. Ima kao ceo krug, ali taj upušten da bi legla opruga nema. Mada i ovaj stari je bio ok, jer gore nije izložen vremenskim utecajima.
-
rascho
Evo već mjesec dana se vozim na novim Bilsteinima. Moram reći da sam prezadovoljan. Razlika u odnosu na stare amortizere je očigledna. Što je rekao neki tip na stranjskom forumu, auto vozi kao da je čičak trakom prikačen za cestu 
Npr. sa originalnim Ladinim amortizerima, kada bih prelaizio preko nekih većih grba, npr. tramvajska pruga ili nešto slično, u tom trenutku nisam smio niti naglo ubrzavati niti kočiti, jer je vidno gubio tlo pod točkovima. I to nije bilo samo u zadnje vrijeme, nego od kada se sjećam (a kupio sam je novu). Sada se takve grbe niti ne osjete (u smislu proklizavanja). Ili npr. kod naglih startova iz mjesta, ovo znam da je od trenutka kupnje, nikada točkovi nisu zaškripali, pa krenuli, nego bi se auto zatresao i čulo se tok tok tok, pa onda krene. Pretpostavljam da bi točak počeo malo poskakivati, pa u trenutku kada je odvojen od zemlje zavrti u prazno, a kada se vrati na zemlju malo povuče i to stvori podrhtavanje prednjeg kraja (žena bi uvijek pitala "šta je ovo"
). S ovim novima mi se to još nije desilo.
Inače amortizeri su došli sa svim potrebnim za ugradnju, osim one spomenute gume pod brojem 11 gore, koja ionako nije za amortizere, nego za opruge. Tu gumu sam našao za kupiti posebno.
Npr. sa originalnim Ladinim amortizerima, kada bih prelaizio preko nekih većih grba, npr. tramvajska pruga ili nešto slično, u tom trenutku nisam smio niti naglo ubrzavati niti kočiti, jer je vidno gubio tlo pod točkovima. I to nije bilo samo u zadnje vrijeme, nego od kada se sjećam (a kupio sam je novu). Sada se takve grbe niti ne osjete (u smislu proklizavanja). Ili npr. kod naglih startova iz mjesta, ovo znam da je od trenutka kupnje, nikada točkovi nisu zaškripali, pa krenuli, nego bi se auto zatresao i čulo se tok tok tok, pa onda krene. Pretpostavljam da bi točak počeo malo poskakivati, pa u trenutku kada je odvojen od zemlje zavrti u prazno, a kada se vrati na zemlju malo povuče i to stvori podrhtavanje prednjeg kraja (žena bi uvijek pitala "šta je ovo"
Inače amortizeri su došli sa svim potrebnim za ugradnju, osim one spomenute gume pod brojem 11 gore, koja ionako nije za amortizere, nego za opruge. Tu gumu sam našao za kupiti posebno.
A koliko je lada presla pa joj mjenjas amortizere?
-
rascho
200 000 km
zadnji desni se bio raspao, a već su zadnji jednom mijenjani, a prednji nisu valjali, ali nisam znao koliko dok ih nisam zamijenio.
zadnji desni se bio raspao, a već su zadnji jednom mijenjani, a prednji nisu valjali, ali nisam znao koliko dok ih nisam zamijenio.
Bio sam juče kod vulkanizera - stavljao nove gume. I dok je menjao gume, pogledao mi je malo i prednje točkove.
Kaže da bi trebalo u narednom periodu da promenim diskove i da su mi otišle (napred) šolje. Pošto se ne razumem baš u tematiku i terminologiju interesuje me: Šta su to šolje, čemu služe i koliko je hitno da se to uradi (mora li da se uradi sutra ili može da pričeka par nedelja)?
Da li je to do lima ,ili je to mehanički kvar?
Da li posle toga mora da se ide na centriranje trapa i da li istovremeno da uradim i diskove?
Kaže da bi trebalo u narednom periodu da promenim diskove i da su mi otišle (napred) šolje. Pošto se ne razumem baš u tematiku i terminologiju interesuje me: Šta su to šolje, čemu služe i koliko je hitno da se to uradi (mora li da se uradi sutra ili može da pričeka par nedelja)?
Da li je to do lima ,ili je to mehanički kvar?
Da li posle toga mora da se ide na centriranje trapa i da li istovremeno da uradim i diskove?
http://www.palvet.webs.com/
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Najbolje bi ti bilo sve u kompletu da odradis,diskovi su oko 5000,Valeo,ja sam menjao pre tacno 50 000,i veruj mi da sam prezadovoljan,svakako da ces morati trap da centriras ako i amortizere,tj.solje menjas,to ti je kuciste amortizera,sta ga znam sad da li je hitno,je l' ti lupa kad ides preko rupa,lezeceg policajca?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Jel to na slici obeleženo sa 6 ili 10?
http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... veska.html
Ne lupa. Samo kaže vulkanizer da se točak mrda levo-desno.
http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... veska.html
Ne lupa. Samo kaže vulkanizer da se točak mrda levo-desno.
http://www.palvet.webs.com/